Хубаво Нещо ли е Емиграцията ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено

Хубаво Нещо ли е Емиграцията ?

Да
38
60%
Не
25
40%

Общо гласове: 63
ilian79
mutd

Мнение от ilian79 »

moderatorite,kakvi sa teq 15g pikliovci,koito floodvat temata,viziram BG-Dude :wink:
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

:) good one
Veliko

Мнение от Veliko »

Hubche, neshto da ne si reshila da stawash Mis Forum? Dosta si aktivna, ama shte widim dali shte ustikash do kraja na godinata da si nad wsichki. :lol:
OCKAP

Хай !

Мнение от OCKAP »

Аз попитах само един прост въпрос... Тя стана една...
Обаче хубавото е, че все пак има участници, познали верния отговор :D .
Ще ме скъсате от разсъждения. Браво. Голяма работа сме, ей.

Поглеждам си анкетата, и хоп, какво да видя, та аз дори само защото съм емигрант, съм бил на голяма далавера. И това почва да ме радва.

Мерси.
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Tuk moje da vidite kolko im e xubavo na imigrantite:
http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=695759
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

BG-Dude написа:Tuk moje da vidite kolko im e xubavo na imigrantite:
Тва па кво общо има с емигрантите :shock:
dank

Мнение от dank »

Предполагам, че духовете се успокоиха. Позволявам си говоря от позицията на успешно преминал процеса на интеграция и адаптация имигрант и смеещ да се причислява днес към т.нар. средна класа. Това е минимумът, които всеки би постигнал стига да има ясна цел и кураж да се бори, независимо от тежките и унизителни мигове, които предполагам всички сме изживявали в процеса на имиграцията. Несериозно е да обвиняваме "лошите евреи" за всички беди в света включително и за собствените си неудачи. Българинът е кадърен и заслужава по-добра орисия. Уcпехът в живота не е монопол на никого. Всичко е въпрос на силна мотивация и време.

И помнете, основният принцип в медицината е: Primum non nocere!(Преди всичко не вреди!). А защо не и принцип в живота.

Успех!
pumpy

Мнение от pumpy »

[quote="dank"]Предполагам, че духовете се успокоиха. Позволявам си говоря от позицията на успешно преминал процеса на интеграция и адаптация имигрант и смеещ да се причислява днес към т.нар. средна класа. Това е минимумът, които всеки би постигнал стига да има ясна цел и кураж да се бори, независимо от тежките и унизителни мигове, които предполагам всички сме изживявали в процеса на имиграцията. Несериозно е да обвиняваме "лошите евреи" за всички беди в света включително и за собствените си неудачи. Българинът е кадърен и заслужава по-добра орисия. Уcпехът в живота не е монопол на никого. Всичко е въпрос на силна мотивация и време.

И помнете, основният принцип в медицината е: Primum non nocere!(Преди всичко не вреди!). А защо не и принцип в живота.

Успех![/quote]

:beer: :beer: :beer:
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

BG-Dude написа:Tuk moje da vidite kolko im e xubavo na imigrantite:
kakto miteto kaza,
tva k'vo obshto ima?
I tai kato povecheto tuk sme ili potencialni ili nastoiashti emigtranti niama kvo da gledame drugite - moje da kajem po sebe si.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Obshtoto e 4e kato imigrirash v xybava durjava tova ne zna4i 4e i ti shte si dobre...Geesh, vii kato purvolatsi na4i...ia si napregnete mako mozaka...:)
huba

Мнение от huba »

miteto написа:Хехе за тебе говоря, но нещо се объркваш все повече и повече... Иначе добре че дойде ти в Канада да им ползваш калкулаторите и да им вършиш работата, без тебе бяха загинали, вервай ми :wink:
ooo, miteto neshto mnogo navatre go vze.Ia dishai po-dalboko.Prebroi do 3 i izpusni vazduha. :lol: :lol: :lol:
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

BG-Dude написа:Obshtoto e 4e kato imigrirash v xybava durjava tova ne zna4i 4e i ti shte si dobre...Geesh, vii kato purvolatsi na4i...ia si napregnete mako mozaka...:)
братчед,ти да не пушиш трева бе,или направо си вече на магистралки?????Амчи на повечето от нас тук си ни е добре,на теб като ти е кофти в тази напреднала държава,нали се прибираш за БГ-то,късмет там и дамо да успееш,ние тук ще се мъчим на тръстиката и ще те имаме за пример :lol: :lol: :lol:
bateto

Мнение от bateto »

Бг я обясни на незнаещите канадци,що е това ;трейлер; щото тука ги няма и като им обяснявам например,че половината Индианаполис или Оклахома сити живеят в трейлери не ми вярват и ме бъзикат ,че съм гледал от магистралата.Не ,че половината УСА не живеят в трелери де,ама не си ходил в НЙС или Детройт съвсем щеше да ти се стъжни.
Само Канада. :D
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

hehe, vijdam az kolko vi e dobre, servitiori ili rabotnitsi za po $12-$13 (CANADSKI) dolara na 4as :P

Ti tez v BG to deto sa moje da gi zabludish, no az trevata immenno ia pusha a ne ia pasa. S 12-13 kanadski na 4as si dolna klasa braaat...

Ako ne pravish $25-30 AMERICANSKI na 4as, vuobshte ne vlizash v sredna klasa po nikakvi pravila, a tezi bulgari koito praviat takiva pari sa mnogo,mnogo malko...

Ti ako si si pretsakal jivota - tvoi si e, no nedei da zaribiavash tezi koito sa v BG-to, realno imash po goliam shans da yspeesh v BG otkolkoto tuka. Spri da se ebavash s xorata i da gi zalugvash da biagat v 4ujbina, osobeno kogato bulgarite ne si pomagat - az 4eta tuka vav foruma na edin 4ovek niama koi edno pismo da my izprati za priateli v Kanada 4e da vzeme extra to4ki, da ne govorim za realna podkrepa.

Te xorata kato te slushat she se iurnat da idvat, i kato doidat kakvo? Ti li she im tursish rabota? Ti li she im plashtash naema, konsumativite, xranata, drexite i t.n.? Te si niamat predstava koe kak e tuka, nikakva realna predstava, nito za tseni, nito za rabota - za nishto!!
I takiva kato tebe im xraniat praznite nadejdi! Viarno, edin ot vseki 50 shte si uredi jivota, ami ostanalite 49??? Niakoi idvat s malki detsa tuka, ako se provaliat kakvo shte stane s tiax? Da mizerstvat na sotsialni ili da kradat?

REALEN suvet kam tezi v BG, idvaite samo ako:

1. Ste mlad i prosto niamate nikakav, nikakav shans v BG - dori i da se provalite (koeto e po-goliamata veroiatnost) pone shte moje da zapo4nete nanovo.

ili

2. Vsi4ko vi e uredeno, Nai-Vajnoto - dobre platena rabota s dulgosrotshen dogovor.

Vie tezi ne gi slushaite, te taka si govoriat ot xorska srama, ina4e ako vidite kak vsushtnost jiveiat, shte se ka4ite na parvia samolet obratno za BG. Bezrabotitsta tuka e goliama - i v kanada i v usa. Rabota vinagi ima no tia e servitior ili hamburgerdjia v McDonalds - s tezi pari trudno shte svurjete 2-ta kraia, da ne kaja nevuzmojno.
Tezi koito sa reshili da biagat zad granitsa - tiax ne mojesh da gi razubedish, i az sam minal po tozi put i znam kak e. Vie vijdate 4e vsi4kte tezi xvaliprutskovtsi si visiat tsial den tuka vav foruma - te ako biaha tolkova dobre shtiaxa da sa na rabota, a te, sushto kakto v BG no vmesto v Kafeto - vav Foruma :) Pove4eto taka ili ina4e sa bezrabotni.

Pak povtariam, imigratsiata e goliama stupka, mnogo dobre si pomislete predi da ia poemete.
Ako shte biagate biagaite v zapadna evropa 4e shte vi e po-lesno da se vurnete - ottuk samoletnia bilet e nad $1500 USD.

P.S. Bate, bil sam po4ti navsiakade na East Coast, za NYC i Detroit ne mi govori - dvete nai-golemi geta v seta!
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

tova e trailer:

Изображение

Tova sushto e trailer:

Изображение

Tova e 4ast ot trailer park:

Изображение

Trailer sled tornado:
Изображение

:D :D :D :D :D :D :D :D :beer: :beer: :beer: :D :D :D :D
Заключено