Хубаво Нещо ли е Емиграцията ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено

Хубаво Нещо ли е Емиграцията ?

Да
38
60%
Не
25
40%

Общо гласове: 63
speedy

Мнение от speedy »

BG-Dude написа:Mdam...pove4eto ot vas sa 4eli za bulgarina koito beshe zastrelian v NY - 4oveka si ba4kal kato pizzza-delivery, otishul na adresa da dostavi, no za neshtastie v tozi moment se izvurshval obir, i te go zastreliali...ili za bulgarskoto momi4e v Atlanta...
Не знам за случая. NY не е в Канада. Жалко за момчето, но ако мислиш, че са го застреляли защото е български имигрант, логиката куца.
BG-Dude написа:Iavno niakoi ot vas si jiveiat v texnia si "rozov" sviat, ili prosto im e gadno da si priznaiat 4e ne sa nikak po-dobre otkakto sa imigrirali, no factite sa si facti.
Значи за тези от розовия свят, техните факти не важат? Светът е шарен.
BG-Dude написа:Ako ne si niakoi visoko kvalifitsiran kadur (xirurg, IT injiner) prosto ne si struva. A kolko slu4ai znam ot parva ruka - roman she ti napisha :)
Това е една конспирация, която още не е излезнала на бял свят. И за родените в Канада, и за имигрантите в Канада, и за българите в България важи същото - колкото си по-квалифициран, толкова по-добре.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Logikata beshe 4e tuk shansut ti da budesh zastrelian e 100 puti po-goliam otkolkoto v BG.

I vuprosut beshe za imigratsiata, a ne za imigratsiata v Canada. Pove4eto taka ili ina4e biagat kam USA.

Ako niamash kvalificatsia she ba4kash kato edin prost servitior, nezavisimo kak si izpisvash imeto na profesiata...waste management e nishto pove4e ot bokludjia!
pumpy

Мнение от pumpy »

[quote="BG-Dude"]Mdam...pove4eto ot vas sa 4eli za bulgarina koito beshe zastrelian v NY - 4oveka si ba4kal kato pizzza-delivery, otishul na adresa da dostavi, no za neshtastie v tozi moment se izvurshval obir, i te go zastreliali...ili za bulgarskoto momi4e v Atlanta...

A shto se otnasia d prava - dori niama da po4vam. Az li4no (slava bogu) ne sum imal nikakvi problemi, no samo triabva da se ogledash i shte razberesh...:)

Iavno niakoi ot vas si jiveiat v texnia si "rozov" sviat, ili prosto im e gadno da si priznaiat 4e ne sa nikak po-dobre otkakto sa imigrirali, no factite sa si facti.

Ako ne si niakoi visoko kvalifitsiran kadur (xirurg, IT injiner) prosto ne si struva. A kolko slu4ai znam ot parva ruka - roman she ti napisha :)[/quote]

не mи разправяи слухове от първа ръка, а твоя личен - ние сmе дваmа с дете - женя mи не работи и съответно ползваm и неиния необлагяеm mиниmуm. получаваmе 400 кинта ня mесец детски и аз изкарваm около 2100 чисто и не че ни стигат но положението не е никак толкова зле колкото го описват. застраховката и бензина са около 200 на mесец. наеmа 700 за две спални, градината за човечето 250, застраховки и консуmативи 250 и все да остават - е не е като два български зъболекарски прихода, но пък е вреmенно и пак ти казваm не става въпрос за пари....
pumpy

Мнение от pumpy »

[quote="BG-Dude"][color=red]Logikata beshe 4e tuk shansut ti da budesh zastrelian e 100 puti po-goliam otkolkoto v BG.[/color]

[/quote]

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Bg Dude, говори си говори ама след като емигрирал си събрал парици и се чудиш как да ги инвестираш в БГ нали? Не го казвам конкретно към теб ти може и да не си събрал!
Но я ми кажи гледам 400 за кола и застраховка бензин, значи и новичка кола караш и пак се оплакваш, гледам бая за кабелни и телефони също!!!

Я да ти кажа сега, че и тука колите толкова струват и телефоните са най-скъпите в европа!

а и на топло седиш нали а тука хората си свалят радиаторите

Ей смешни станаха някои хора
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

BG-Dude написа:Logikata beshe 4e tuk shansut ti da budesh zastrelian e 100 puti po-goliam otkolkoto v BG.

I vuprosut beshe za imigratsiata, a ne za imigratsiata v Canada. Pove4eto taka ili ina4e biagat kam USA.
поредната глупост-къде ти е по-голям шанса да те застрелят.Пред време някой се беше изцепил,че не живее във Ванкувър,защото там рано или късно щяло да дойде цунамито,сега - ти.Ами иди на село,там кой ще те застреля,шанса ти е най-налък.И защо си мислиш,че всички са се затичали към САЩ?поне от този форум един не познавам,който има такива идеи.Даже обратното-няколко тук са в Канада от САЩ.Много хора предпочитат Канада заради социалната политика.
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Dobre, shte ti kaja moiat slu4ai, no "no hurt feelings":

Tozi mesets shte polu4a $40,000. Jiveia v 4-staina tuxlena kushta s doliam dvor v kurortno selishte na 5 minuti ot plaja, east coast.
Karam chevy blazer 2000. ne sum jenen, niamam detsa, na 25 godini sum.

Minalia mesets izkarax $20,000, no predi tova izkarvax kam $5000/mesets. Iavno nai-nakraia uspiax. Imam Internet-based business, taka 4e doxodut ne mi e garantiran, no shte subera kam $200,000 do sredata na godinata.

I SE VRUSHTAM V BULGARIA!

Xaide sega ti mi kaji kakvi sa ti shansovete da pravish $500,000 na godina??!!??

Taka 4e rasbirash zashto ne razglejdam moiat slu4ai - toi e tolkova "4asten" - 1 kum 1,000,000.

P.S.> shto se otnasia do prestupnosta - jivial sum v Atlanta, i takova ghetto sam vijdal 4e o4ite ti shte se nasulziat!
Ako ste uspeli - kasmetlia ste, no ne xranete nadejdi na tezi koito sa v bulgaria. Pi4 - ela tuka, i posle shte govorish, tezi koito sa v BG prosto niama kakvo da kajat, zashtoto ne sa videli nishto.
Последно промяна от BG-Dude на Вто Фев 22, 2005 11:24 am, променено общо 1 път.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

BG-Dude написа: ot dezi $2400, slagam minimalno 35% danutsi

= $1560
МИНИМАЛНО 35 % данъци ? При годишен доход ~ 30000 ? Бах таа работа братле, колко ли ще са данъците ако взимаш $25/час ? Ти ги изкара щатските данъци много по-големи и от канадските :shock:
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Кво се оплакваш тогава че е лошо да емигрираш!!! Що не си ги изкара тия пари във България като си толко отворен?

Ела си ела като те надушат мутрите ще те видим
Veliko

Мнение от Veliko »

BG-Dude написа:
Xaide sega ti mi kaji kakvi sa ti shansovete da pravish $500,000 na godina??!!??

Taka 4e rasbirash zashto ne razglejdam moiat slu4ai - toi e tolkova "4asten" - 1 kum 1,000,000.
Pich, zashto se wryshtash w BG-to? Ako si mislish che tam shte prawish tolkowa se lyzhesh. IT-to veche go prevzeha belite jakichki, deca na chengeta i pr. DS kadri, koito mozheha da uchat w England, Ungaria, i t.n. Sega se wryshtat i perat parite na baba ti i diado ti. Oswen problemi nishto drugo ne te ochakwa. Probwaj obache, otwori edin ofis, wizh kak stojat neshatata i reshi. No ne zabrawiaj, che konkurenciata ne spi. Ako se zabyrkash w neshto po-seriozno, shte si w nowinite.
Jenia71

Мнение от Jenia71 »

Гласужам НЕ!!!!!!
Все пак зависи от къде тръгвас и за къде :krila:
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Mite, kato biax servitior danutsite mi idvaxa 40% - a prosto kazax 35% da ne plasha nikogo. Tuka (usa) plashtash federalen danuk, shtatski danuk i SSecurity....mamata si e**lo.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

BG-Dude написа:Mite, kato biax servitior danutsite mi idvaxa 40% - a prosto kazax 35% da ne plasha nikogo. Tuka (usa) plashtash federalen danuk, shtatski danuk i SSecurity....mamata si e**lo.
Шатак, ми що тогава всички разправят че в САЩ данъците са по-малки :shock: Имам едни познати в Чикаго ше взема да ги питам че ми стана интересно.
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Kpetov, 4estna duma, tezi pari mojesh da gi napravish i v BG-to.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Да само в Бг не плащаш данък щото не ти плащат :lol:
Заключено