Хубаво Нещо ли е Емиграцията ?
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
Бате стига се заяжда с хората,и за мен е освобождаване-от простотията,тъпотията,рушветите,завистта,престъпността и още много,много други неща в БГ.Сега очаквам всички да скочат срещу мен,но вече не издържам само да чета-къде какво било,на кого защо му и защо не му харесва.Всеки има право на избор.На мен тук ми е гот,на когото не му е- да си избере къде да живее,Тъй както не съдя никого,че иска да се връща в БГ,тъй искам и никой да не ме съди,ще НЕ ИСКАМ да се прибирам там.bateto написа:Дакел 1 извини ме за любопитството ,но какъв смисъл влагаш в съждението -имиграцията за мен е като освобождение.Как да го разбирам като душевен или физически оргазъм.Дай пример от какво и как се освобождаваш,поне на мен би ми било интересно.
abe освождава се от парите си човекаbateto написа:Дакел 1 извини ме за любопитството ,но какъв смисъл влагаш в съждението -имиграцията за мен е като освобождение.Как да го разбирам като душевен или физически оргазъм.Дай пример от какво и как се освобождаваш,поне на мен би ми било интересно.

а иначе тук освобождаването/олабването става срещу 60$ и ако е филипинка например излиташ в орбита като ракета...

Последно промяна от sasho71 на Нед Фев 20, 2005 9:46 pm, променено общо 1 път.
Аз гласувах 'ЗА" емиграцията,защото мисля 4е всеки 4овек има право да решава сам съдбата си и защо да не емигрирам в Канада или в някоя друга страна щом ми се предлагат много по-добри условия на живот,където не трябва да ба4кам като луд за жълти стотинки,а даже да ми се налага да се изгърбвам ще знам 4е ще се плаща подобаващо.Някои от вас ще кажат 4е по този на4ин ставам роб на парите и по-то4но на тези които ми плащат,но по добре ли е да те поробват в родната ти страна,където вси4ки се подиграт с теб под път и над път-и цар,и кмет и поп и кой ли още не-вси4ки тези които са седнали на голямата софра с твоя глас и сега гребат с големите лъжици от кацата с меда,а на народа хвърлят само трохите-кажете ми кой нормален 4овек би предпо4ел да остане в БГ,в слу4ай 4е му предлагат нещо пове4е от гореизброеното
Podkrepiam goliama mechka s 2 race!!!goliama mechka написа:Бате стига се заяжда с хората,и за мен е освобождаване-от простотията,тъпотията,рушветите,завистта,престъпността и още много,много други неща в БГ.Сега очаквам всички да скочат срещу мен,но вече не издържам само да чета-къде какво било,на кого защо му и защо не му харесва.Всеки има право на избор.На мен тук ми е гот,на когото не му е- да си избере къде да живее,Тъй както не съдя никого,че иска да се връща в БГ,тъй искам и никой да не ме съди,ще НЕ ИСКАМ да се прибирам там.bateto написа:Дакел 1 извини ме за любопитството ,но какъв смисъл влагаш в съждението -имиграцията за мен е като освобождение.Как да го разбирам като душевен или физически оргазъм.Дай пример от какво и как се освобождаваш,поне на мен би ми било интересно.
- Blue Passion
- Расист-ново поколение
Ами аз съм един от тези маркирали "ДА".Аргументите са страшно много-не ми се пише толкова дълго пък и нямам време.Тук падат доста от табутата наложени ни при възпитанието от родителите и държавата.Това малко ли е?Ето аз да речем бях чувал,че тук обслужването е супер;че хората не дъвчат дъвки докато обслужват клиентите;че хората стоят прави,а не седят на столовете докато те обслужват;че хората се хранят културно,а не мляскат,не пърдят и не се уригват и т.н. и т.н.,все неща на които почти всеки ден срещам по някое опровержениеsasho71 написа:интересно ми е кой е гласувал "ДА" за да му чуя аргументите.

Абсолютна олигофрения си е емиграцията,при условие че живееш в добре уредена и нормална държава,що не дойдат канадците в България,но като е глупащина и беднотия и ред други неща,дори и мароканските скакалци ще минат транзит от тук
,мерси живял съм в чужбина и знам кво е,за Канада незнам,но едва ли е по различно-винаги ме е измъчвала мисълта ,защо България е толкова пропаднала

Az glasuvah Ne,no s dve race sam "ZA".Ne sa tolkova mnogo horata v %-no saotno6enie ,koito sa jiveli v zapadni darjavi i koito sled kato se varnat da ne vidqt mnogo dobre "kirlivite rizi"na Bg, kato cqlo i da ne sa poiskali da izbqgat ot bg deistvitelnostta.Za men li4no i 2000lv da vzimam v Bg ne iskam da jiveq "tuk"-pone zasega.Emigraciqta ti dava pone nqkakav 6ans da se razvie6,da otkrie6 ne6to novo,ne6to koeto si tarsil,iskal,a ne si otkril.Vinagi ima i obraten pat.Za nqkoi po4ti vednaga,za drugi sled kato saberat nqkoi lev,za treti kato vzemat pasport i t.n.
Glasuvah s "NE"za6toto.Abe mama mu stara za6to trqbva da hodq da dirq 6tastieto si na maika mu v g**a!!???(tova poslednoto izrazqva dori pove4e otkolkoto trafik za edin den
)
Glasuvah s "NE"za6toto.Abe mama mu stara za6to trqbva da hodq da dirq 6tastieto si na maika mu v g**a!!???(tova poslednoto izrazqva dori pove4e otkolkoto trafik za edin den

- drifter
- Обратна връзка:
За мен емиграцията не е хубаво нещо и с право е в списъка на големите страдания даден от ОСКАР. Но родината ми вече ме е принудила да емигрирам и ме е захвърлила в коридора между двата свята. Това на което аз ще се радвам не е емиграцията, а отварянето на вратата за да мога да продължа напред.
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
- darklady
- Непокорна
Прави ми впечатление, че вече два пъти поглеждам резултатите и те са все 50%/50%!
За съжаление, не мога да гласувам тук! Едно е да имаш очаквания, а друго е да си проверил нещата на практика. Когато емигрирам ще мога да отговоря на въпроса. Сега ще са само безпочвени предположения.
Но вие продължавайте! Интересно е да се видят толкова различни доводи "за" и "против".
За съжаление, не мога да гласувам тук! Едно е да имаш очаквания, а друго е да си проверил нещата на практика. Когато емигрирам ще мога да отговоря на въпроса. Сега ще са само безпочвени предположения.
Но вие продължавайте! Интересно е да се видят толкова различни доводи "за" и "против".
Невъзможното е предизвикателство!
Здравейте, не отдавна открих съществуването на сайта bgcanada, и с удоволствие, когато имам време го посещавам. Аз също съм емигрант от 9 години (не в Канада, а в друга high income country), и ме заинтригува темата "за" или "против" емиграцията. Аз мисля, че всяко крайно мнение по този въпрос би било неточно. Уважавам страната в която живея, но това не ми пречи да обичам родината си. Човек не избира мястото, където се ражда, но затова пък никой не може да му отнеме правото да избира мястото, където да живее. Мисля, че приноса на нас живеещите в чужбина над 1 милион българи е да възпитаме едно ново поколение без комплекси и предразсъдъци, в дух на уважение към българското, което за съжаление винаги се оценява по-добре...от далече.
-
Нямам с какво да допълня JOY!!!!JOY написа:Гласувах с "НЕ". Това е мнението ми за зададения по този начин въпрос,защото емигарцията е наистина eдин много болезнен процес на раздяла с начин на живот, близки, Родина,корени и т.н. и още по-болезнен, на приобщаване към друга култура, менталитет, търсене на собствено място под слънцето в абсолютно чужда среда.
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended

This Account Has Been Suspended