notarialni aktove

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Lady Violet
Обратна връзка:

notarialni aktove

Мнение от Lady Violet »

kandidatstvam po Federalnata programa i za da sabera nepbhodimite pari mislja da priloja notarialen akt za sobstvenost. Dosega sam napravila samo prevod na anglijski ezik, no ne znam iziskva li se njakakva notarialna zaverka i legalizacija.
Njakoi ot vas prastal li e podoben dokument do Bukurest? :?:
Alina

Мнение от Alina »

Аз кандидатствах така, но по Кебекската процедура. Не вярвам да има разлика.

Отидох в една фирма с лицензиран оценител и ми направиха оценката на имота - общо взето ме питаха колко ми трябват, аз им казах 10 000 и те ми написаха 13 600USD. Това за едностаен апартамент. Преди си мислех че е по-добре да взема оценка от данъчното и платих 11 лв за, представи си, оценка от 5 500$ на чисто нов апартамент. Абе тея луди ли са. Освен нота 5 500$ не ме устройваха.

Та хората във фирмата ми написаха готина сума, след това направих ксерокопие с нотариална заверка(за да си запазя оригинала), и след това го преведох защото печата на нотариуса също трябва да бъде заверен.

Във фирмата-оценител ми взеха 24 лв(но това беше преди 2 години) в Пловдив - фирмата е Пловдив Инвест, кръстовището на бул.Руски и бул. 6-ти септември. Издадоха ми го за 2 дена мисля.

На интервюто спокойно минах с това, като казах че след като мина интервюто и медицинските, ако всичко е ОК ще го продам. Не съм го продала, разбира се, но нямах пари кеш и използвах апартамента да мина метър. На интервюто ме питаха - ами пари по сметка нямате ли. Аз им казах НЕ. Той ми вика - Никакви ли. Аз му казвам - ами НЕ. С този нов апартамент всикчо което изкарам отива за обзавеждане и оборудване. И това беше всичко.
Alina
Lady Violet
Обратна връзка:

Мнение от Lady Violet »

to i az uspjah da si izkaram pazarna ocenka na imota pri poznat ocenitel i mislaj da pratja originala na pazarnata ocenka+estesveno prevod na pazarnata ocenka i poneje pratsam original zatova mislja da ne go zaverjavam notarialno.
no pak ot gruga strana si mislja dali vapreki tova ne trjabva da se zaverjava njakade.
Alina

Мнение от Alina »

Абе не пращай никога за нищо оригинал. Пази го, не знаеш за какво меже да ти потрябва. Снимай го на ксерокс и му прасни една заверка, 5 кинта е превода след това, и тва е.

Пази си оригиналите. Аз допуснах тая грешка и сега ми излиза през носа. Тук цените за преводи са ужасни. И как лъжат мошениците. В началото ти казват - 50 кинта, и като дойде време да си ги прибереш, ти викат - ами излезе повече - 200$. Сори, не бяхме го предвидили. И понеже оригиналите са в тях, кво ще правиш- плащаш като попче.

Направи си на всичко заверени и преведени копия, и не давай оригинали.
Alina
Lady Violet
Обратна връзка:

Мнение от Lady Violet »

ne az njama da izprastam original na notarialnija akt-nego samo sam go prevela
no poneje tam dana4nata ocenka e niska napravih pazarna ocenka i ste pratj original i predov na tazi pazarna ocenka-to sled vreme i da mi potrjabva otnovo pazarna ocenka ste trjabva da se pravi nova-nali cenite se menjat v sofija po4ti vseki mesec
Заключено