И в Канада се краде

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

И в Канада се краде

Мнение от Sneji »

Както повечето от вас знаят, не работя, а си стоя в къщи. В повечето случаи имам две излизания на ден - водя и взимам щерката от училише, което ми отнема 2 по 1 час. Та прибирам се преди малко от училище и пред входната ми врата полицай, сипещ удари по нея. Малко се сконфузи като ме видя с децата (щерката и още едно детенце), явно връщащи се от някъде и взе да се извинява. Та причината да обикаля апартаментите е, че от 12 апартамента на нашия етаж седем са обрани днес след обяд. Изчака ме човека да огледам дали нищо не липсва, записа ми "показанията" - кога съм си била в къщи и че не съм чула нищо и си отиде. Седем от дванадесет - не е зле, при условие и че единият от апартаментите (този до нас) е празен. Явно съм се спасила от изненадваща среща с крадците благодарение на навика ми да слушам малко по-силно музика.
Изображение
Veliko

Мнение от Veliko »

Nishto chudno Sneji, wse pak ne sme na druga planeta :cry: , samo se zamisli kakwi hora priijdat w Canada, a pyk izmezhdu mestnite kakwi otrepki ima? Krade se nawsiakyde po sweta, samo che w niakoi strani e normalno, a tuk e trudno da go priemesh.
Аватар
kerkelov

Мнение от kerkelov »

хората са еднакви ,но в БГ крадците имат гръб и си правят каквото искат
A long time ago
in a galaxy far ,far away
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

kerkelov написа: в БГ крадците имат гръб и си правят каквото искат
Много си прав! Преди около две години в една адска жега следобяд се прибирам с ревящото си бебе. Мозъкът ми се опитва да издържи на температура, близка до 40 градуса и забравям да заключа след себе си. Оставям телефона, парите и ключовете си на шкафа за обувки до вратата. След 2 часа ми потрябва телефона и го няма, парите също. Доброжелателен човечец се смилил обаче над ключовете ми. Този следобяд от два входа са изчезнали доста пари и десетина мобилни телефона. Не можех да повярвам, че крадците са способни дори на влизане в дома ти, докато ти си пиеш кафето в другата стая!
Невъзможното е предизвикателство!
Аватар
em

Мнение от em »

Крадците в Канада имат доста да учат докато достигнат българските.Преди два месеца ми отключиха апартамента без никаква интервенция на ключалките /едната касова другата секретна/, добре че имах аларма с дайлер та ми звънна GSM.Пристигайки на 12 тата минута в апартамента нямаше никой.Докато съм се качвал с асансьора Айдуците слезли по стълбите .Единия бил със слушалка в ухото, отвън съответно е имало пазач който ги е предупредил да изчезват.Видял ги е съседа от първия етаж и като ги епопитал какви са и кой търсят тук- дим да ги няма.Бяха обърнали само спалнята нагоре с краката.Олекнах с лаптопа, малко пари и златото на жена ми.

Като поразпитах насам-натам се оказа че има и по-тежки случаи:
Едни познати докато спяли в апартамента им заключени с касова брава и ключа стои в бравата, крадците влезли и най-спокойно ги обрали.С някакво приспособление хващат върха на ключа и отключват.Та полицаите ги псъветвали дру път да заключват със секретния ключ и да го завъртат малко настрани . и .... какво ли не .

Та исках да кажа че вие в канада поне нощем спите спокойно - тук трябва да мислиш с кой ключ да заключваш, накаде да го завърташ и цяла нощ да се ослушваш....
sando
Обратна връзка:

Мнение от sando »

Най важното според мене за да не ви оберат, е крадците да знаят че нямя да намерят нищо важно в вашият апартамент, това важи и за Бг. и за Ка., ама ако ви виждат с лаптопа всеки път ами естествено е че ще сте им на мушката, особенно в Бг.
За Ка. незнам , тука още не са ме обирали, ама на 1вя етаж живяха едни наркопласьори, та бая ни беше страх, ама полицията ги изгони, та сега е по спокойно.
monny

Мнение от monny »

и как ще разберат че няма нищо, ще им оставиш бележка "не влизайте няма нищо" и ще намериш друга "ние сме длъжни да проверим" :D :D
стар виц
аз си държах вратата нарочно обикновенна за да не привлича крадците, ама я разбиха разни отрепки наркомани, всяка глупост има кой да я свърши, сега вратата е метална и малко неудобна на да ти кажа се чувствап по-спокоен, поне отрепките ще спре :beer:
bateto

Мнение от bateto »

А влизали ли сте в заложна каща в Канада,нещо като Фючарс шопа представлява,от пиле мляко,само дето стоката е втора ръка и половината е ;изпаднала; от камиона.Това последното ми го каза познат ,който работи в ;Банко; -Лавал-една от големите вериги заложни къщи.То и самото съществуване на такива трябва да ви говори за стандарта на известна част от населението тук. :cry:
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

аз понеже съм малко разсеяна.... съм си забравяла на няколко пъти клчюча от външната страна на врата като се прибирам.. и поне 2 пъти са висели цяло нощ :D
а и съм в дуплекс, та вратата си гледа към улицата :lol:
е на 3-ия месец откраднаха едно от 2 заключени колела като бяха прерязали само 1-та ключалка (слава богу по-евтиното).. после полиция и онея питат: а застраховка имаше ли колелото :)
в 2 от 3-те офиса, в които съм работила са крали техники като в сегашния ми са знаели точно , че имало мъртва точка на детектора :)
Аватар
ety

За крадците

Мнение от ety »

Абе вие всички сте добре. Аз миналата година както си спях с детето сутринта в 6,30 се срещнах с крадеца, който ми бъркаше в дамската чанта. Да не ви разправям какво стана - ведна се посбих с него ама копелето избяга. И в момента, в който тръгнах да се обаждам в полицията установих, че останалата част от къщата е преровена и е взето всичко, което може да се слага по джобовете. Грозна картина. И полицаите ми викат "Ти си била много смела-да тръгнеш да се биеш с него." Ами какво да правя. Той да се благодари, че пушката не беше под ръка, че щяха да му сабират вътрешностите. И след цялата тази случка преди месец получих писмо от прокуратурата, че лицето не може да бъде осъдено, т.като не били издържани всички доказателства. Но има и други начини за възмездие - аз му зная адреса. Той да се радва, че още е жив, че моят човек не го е утрепал. И все пак се благодаря на господ, че ние сме живи и здрави с детето - имало и по-страшни неща. Майната му на парите, златото и другите неща дето ги взе. Само дето сега спя с пистолета под възглавницата, когато съпруга ми го няма и СОТ-а и всичко възможно е включено. А какви капани залагам-да му мисли някой, ако иска да влезе. Та такива ми ти работи. Не се шашкайте ако ви откраднат нещо, просто махнете с ръка и се радвайте на живота. Пък то дано има възмездие някога.
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

На нас един път са ни обирали апартамента ...и безброй пъти избата!
За апартамента смешното беше, че жената си беше накупила няколко златни пръстени от банката и така си седяха с пломбите, каратите, грамажите...-тези пръстени не ги бяха взели. Останалите - вече носени и поизхабени - липсваха!
А за избата - голям смях! Тя вратата вече почти липсва, а крадците се чувстват като у дома си - последните два пъти явно са седели доста - бяха отваряли буркани с компоти, опитвали сладка, де що вино и ракия имало- е изпито .
Изображение
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Мнение от bliasaka »

Edin priatel naskoro mi kaza,che v tehnia blok tuk obrali 7 mazeta!!! Nai-interesnoto e,che glupacite obrali polovinata ednata vecher i na drugata se varnali da pretarshuvat i ostanalite.Da,ama patrulkata chakala v backlane-a :lol: :lol:
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

moje da ne e nai-dobroto reshenie na problema
no vse pak - zastrahovaite si jilishtata
ne e skupo 20 30 dolara na mesec
a moje i po malko da struva, no shte vi e mirna glavata :beer:
Аватар
albatros

Мнение от albatros »

Това с иншуранса е добре. Може да помислите и за Safety Deposit Box. Всяка банка го предлага. В ТД започват от 35 долара годишно нагоре. Хубаво е паспорти, оригинални дипломи, ландинг пейперс и злато ( ако го имате :D ) да си го оставите там.

А пък лаптопите под леглото :D :D :D .

Со здравие
"The secret of success is going from failure to failure without loss of enthusiasm."
~ Winston Churchill
Аватар
kerkelov

Мнение от kerkelov »

em написа:Крадците в Канада имат доста да учат докато достигнат българските.Преди два месеца ми отключиха апартамента без никаква интервенция на ключалките /едната касова другата секретна/, добре че имах аларма с дайлер та ми звънна GSM.Пристигайки на 12 тата минута в апартамента нямаше никой.Докато съм се качвал с асансьора Айдуците слезли по стълбите .Единия бил със слушалка в ухото, отвън съответно е имало пазач който ги е предупредил да изчезват.Видял ги е съседа от първия етаж и като ги епопитал какви са и кой търсят тук- дим да ги няма.Бяха обърнали само спалнята нагоре с краката.Олекнах с лаптопа, малко пари и златото на жена ми.

Като поразпитах насам-натам се оказа че има и по-тежки случаи:
Едни познати докато спяли в апартамента им заключени с касова брава и ключа стои в бравата, крадците влезли и най-спокойно ги обрали.С някакво приспособление хващат върха на ключа и отключват.Та полицаите ги псъветвали дру път да заключват със секретния ключ и да го завъртат малко настрани . и .... какво ли не .

Та исках да кажа че вие в канада поне нощем спите спокойно - тук трябва да мислиш с кой ключ да заключваш, накаде да го завърташ и цяла нощ да се ослушваш....

лелллелеле пистолета ааа--само така ама гърми по крайници,4е по боли.
Преди да замина за Канада за малко да не ни думнат и нас--вси4ко бяхме приготвили-визи-лаптоп-багаж и познайте щяхме да си останем за известно време там.Такъв страх ме обвзе ,4е последните седмици ми се изправи косата--добре ,4е сложих визите в един сейф Някакви мутри разпитвали за нас по съседните апартаменти и добре 4е сме заобиколени с клюкари та инфото ми бе сведено веднага.Та в случая клюкарите помогнаха.
В нашата мила родина бандитите са яката организирани
A long time ago
in a galaxy far ,far away
Заключено