Авиационните инжинери не трябва да членуват в Ордера на инжинерите!!! :idea:
Основното е получаване на лиценз от Транспорт-Канада:
http://www.tc.gc.ca/air/menu.htm
Той се получава след положени 4 изпита.Носете си хорариум на предметите,които сте изучавали! Това не се иска на притежателите на признати от ИКАО сертификати.
Може да се работи и без лиценз,но като ученик,с ниска заплата и с много малък шанс,че ще бъдете наети на работа.
Има лимит от 2 години след прекъсване на работа за получаване на лиценза.Ако сте го надвишили,се искат поне 6 месеца,за да бъдете допуснати.
Професионалната организация,в която членуват авиационни инжинери (техн.поддръжка) е:
Assotiation Professionelle des TEA
10135 Fabre St
Montreal,PQ
H2C 3E1
tel.:(514) 389-8190
fax.:(514) 389-3689
President R.Menard
Сайт нямат.Членството е фиктивно и абсолютно никаква роля не играе!
Дано да съм помогнала на някой!
ВАЖНО ЗА АВИАЦИОННИ ИНЖИНЕРИ!
От думите ти ssttoo ми се струва, че се отнасяш меко казано скептично към написаното от Joy. Аз например имам 11г. стаж като авиационен инженер и много искам да продължа да се занимавам с това. По обективни причини не мога да го направя в България. Много бих искал ако има авиационни специалисти които работят по специалността си в Канада да мо пишат как са го постигнали.
-
- Администратор
- Обратна връзка:
Здравей, Ивси, не се отнасям скетично към написаното от Джой, дори напротив, бях много приятно изненадан да го прочета, защото си мислех, че авиоинженерите минават през същия Ордер, като всички останали инженери.
Единствено гледам скептично на моята кандидатура, защото нямам реален стаж и не мисля, че ще одобрят кандидатурата ми. Това не значи обаче, че няма да се пробвам.
Иначе и аз като теб много ще се радвам, ако има тук БГ авиоинженер, който работи по специалността и да разкаже.
Единствено гледам скептично на моята кандидатура, защото нямам реален стаж и не мисля, че ще одобрят кандидатурата ми. Това не значи обаче, че няма да се пробвам.
Иначе и аз като теб много ще се радвам, ако има тук БГ авиоинженер, който работи по специалността и да разкаже.
Ивси,не е толкова трудно,колкото изглежда.Всичко опира до получаване на прословутия лиценз.Имаме познат,който от 6 години работи по специалността си.Той е завършил в Щатите,но е държал изпитите за лиценз така,както е и за и наши специалисти.Има огромно количество малки авиокомпании,където с лиценз и познанства,разбира се,може да се намери работа.Мъжа ми поработи известно време в една такава като ученик.Самолетите са различни и си има собствена специфика.В малките компании заплащането не е особенно голямо,но има перспективи колкото и парадоксално да звучи за собствен бизнес по поддръжка на авиац.техника.Малко е шантава системата им -инжинерите тук отговарят за всичко.Няма специализирани инжинери по радиооборудване и механика отделно,няма технически персонал.Инжинерите отговарят за всичко-от техн.изпълнение,до отговорността и подписа за техническата изправност.
Доколкото съм в течение,има два вида лиценз-за малки самолети и за големи с реактивни двигатели (извинявам се ако не съм в час с терминологията,но все пак това не е моя специалност и аз знам само толкова,доколкото това все пак се обсъжда в къщи)Ще бъдете допуснати до този вид,по който имате стаж.
Доколкото съм в течение,има два вида лиценз-за малки самолети и за големи с реактивни двигатели (извинявам се ако не съм в час с терминологията,но все пак това не е моя специалност и аз знам само толкова,доколкото това все пак се обсъжда в къщи)Ще бъдете допуснати до този вид,по който имате стаж.