Предстои ми пратане на пакет документи до румънското посолсвто в Букурещ - някои може ли да ми предложи най-удачния вариант за това? По куриер ( кой?), балгарски пощи или чух че имало консулство, или нещо от рода, на Канада в София и мога чрез тях да ги препратя.
Вие как бихте постапили?
Страх ме е да не се загубят още по пътя документите - те че след това се чака яко е ясно
Eli mai samo nie s teb sme entusiastite koito vse oshte imat nadejda za federalnata procedura, ta vseki den sme tuka vav foruma. A to nishto ne se sluchva sashtestveno.
Доколкото знам и ДРИФТЕР е по федералната.
Само ви се възхищавам на нервите, които имате да чакате толкова дълго...
Защо не пробвахте по Квебекската, а просто да заминете накрая за там където си искате?!? Доста хора чух, че това смятат да направят.
Ние не сме сред тях, но всеки преценява за себе си!
tornado, по федералната сме. Заведено досие на 3 юни 2003, получени медицински на 17 март 2004 (без интервю). Това не е бавно. След това нещо се оплескаха нещата, та вече повече от 9 месеца си чакаме писмото за визи
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
A stiga be! Drifter ti me razbi, kakvo im pratihte ta stana tolkoz barzo, IELTS -? s kakav rezultat, dopalnitelni dokumenti iskaha li vi neshto. Razkaji po-podrobno,molia te! Nie im izpratihme vsichko nakup s plateni taksi i ot Britanskia savet direktno rezultata ot IELTS, koito tia idioti v Bukuresht ne sa ni go slojili kam faila, tova go razbrah minalata sedmica kato im se obadih po telefona da proveria kakvo stava, vsichko li ni e nared. Vednaga im pusnah edim e-mail da proveriat pak i da go potarsiat, i ako go niama da pishat da im pratia drugo ekzemliar. Vtori den veche ne otgovariat, neznam da ne otgovoriat po poshtata.
siluet, ние сме през Бъфало и затова не сме много за пример Езика го доказахме с мотивационно писмо на тема "защо смятам, че съм толкова добър с английския" И все пак май и в Букурещ е важно точно на кой служител ще попаднеш. Имаме приятели - цялата процедура за малко над година и половина през Букурещ, без интервю и без IELTS или TOEFL.
А за отговора по e-mail-а за да не повтарям предишните си писания само ще кажа, че на нас ни отговарят 2 месеца след като сме им пратили запитване Бързина ти казвам
drifter написа:tornado, по федералната сме. Заведено досие на 3 юни 2003, получени медицински на 17 март 2004 (без интервю). Това не е бавно. След това нещо се оплескаха нещата, та вече повече от 9 месеца си чакаме писмото за визи
Леле drifter при теб нещата звучат като да са на финала!!!
Наши приятели заминаха за Уинипег за около 2 години...
Пожелавам ти скоро да се похвалиш с визи!!!
Малко овапцахме темата
Мерси, tornado! При нас финала се оказа най-дългата и мъчителна част
За да се върнем на темата: някой пращал ли е документи чрез консулството? Аз доколото знам те с емиграционните процедури не се занимават. Техния куриер май е DHL, но понеже пращат на повече хора наведнъж (примерно за туристическите визи) и излиза по ефтино.
Siluet ами аз си влизам периодично тук но съм вече по процедурата за Квебек.Не съм си изтеглила докс от федералната и не са ме уведомили да го направя до този момент.Прецених че ще ми е по-лесно да науча франсето и след 10 месеца да съм там,отколкото да ги чакам от федералната.За мен това чакане си е жива загуба на време и нерви
Здравейте, за първи път пиша в какъвто и да било форум, но ми е интересно и е адски полезно.
Подадох си документите за Онтарио ноември месец и ми отговориха в средата на Декември, че са ги получили и че след три месеца ще започнат да ги разглеждат. Дали това ще стане и колко време ще ми е необходимо да чакам за по-точна информация от тяхна страна? По мои сметки отговор трябва да имам Февруари. Изпратила съм им пълен пакет документи с абсолютно пълна информация за себе си, единственото нещо, което ме притеснява е че имам само съртификат за езика и нищо друго. Дали ще ми искат друг документ?