Zdraveite,
Dali niakoi razpolaga s Koral French Speaking Dictionary. Goleshto go preporachvat pak i kato chuvash dumata mnogo po-lesno ia zapametiavash, nali? Ako niakoi moje da pomogne neka pishe. Ako imate i drugi govoriashti rechnitzi na razpolojenie spodelete info. Predvaritelno blagodaria i jelaia uspeh
Daisy,
svalisi si go ot taia stranica http://www.bsoft-bg.com/prg_view.php?id=12021 i ti jelaia uspeh s nau4avaneto na frenskia.ako uspeesh po tozi na4in mi kaji i az da se probvam.
Imam tozi rechnik. Ne tryabva da se barka s besplatnata mu versiya koyato nyama proiznoshenie na dumite i mozhe da se iztegli ot Neta. Davam mail koito izpratih na avtorite, v koito opisvam svoite zabelezhki kam rechnika.
--------------------------------
Zdraveite.
Izpolzvam rechnicite na Koral za Frenski i Angliiski ezik, kakto i samouchitelya za Frenski, vsichki zakupeni ot knizharnicata Helikon na bul. Stamboliiski v Sofiya. Rechnicite sa versiya 2.01 (DVD box).
Problemi:
1. Kogato na kompyutera ima poveche CDta, rechnika tryabva da se instalira ot prvoto po reda na bukvite na CDtata (na primer pri F:\ i G:\ tryabva da e na F:\) inache ne raboti, programata tarsi rechnika da se slozhi v F:\
2. CDto tryabva da e v ustroistvoto za da raboti rechnika. Vsichki uvazhenia kam zashtitata, no tova e tormoz na potrebitelya. Pri vavezhdane na duma tryabva da se izchaka desetina sekundi ustroistvoto da se zavarti. Osven tova, v edna kompyuterna mrezha ne vsichki kompyutri imat CD ustroistvo. V moyat sluchai, tochno tozi kompyuter na koito e neophodimo da se instalira rechnika nyama CD ustroistvo.
3. Padashtoto menyu s tarsenite dumite e prekaleno shiroko. Nyama tolkova dalgi dumi. Osven tova to zakriva pochti celiya prozorec s opisanieto na dumata !! Navigaciyata kam sasedni dumi po tozi nachin e zatrudnena. Pri povecheto rechnici prozoreca s dumite e ot dyasno a ne nad opisanieto na dumata (Poliglot, SA Dictionary, kakto i povecheto Srbsko - Angliiski rechnici). Po tozi nachin hem se vizhdat sasednite dumi na tarsenata, hem opisanieto ne e zakrito. Spored men, interfeisa na SA Dictionary kato che li e nai izpipan. No toi e dosta otdavna na pazara, i e pretarpyal mnogo podobrenia.
4. Neophodimi sa poveche Shortcuts. Te mnogo pomagat na opitnite potrebiteli. Za sega klavishite Space i Ctrl varshat rabota, no sa malko.
5. Razmera na glavniya prozorec na rechnika e fiksiran. Ako potrebitelskiya interfeis e udoben, tova i ne e tolkova golyam problem.
6. Otmetkata Sluchaina duma v Metod 3 na obuchenie pri men ne raboti. Bez znachenie da li e vklyuchena ili ne, programata vrti dumite po red, a ne sluchaino.
7. Nyama da e losho vsichki metodi da imat vazmozhnost za sluchaina duma, kakto i da imat broyach podoben na tozi v Metod 4. Tova dopalnitelno motivira, i spored nego ucheshtiya mozhe da se orientira koga da spre s trenirovkata. Ako dumite za nauchavane sa primerno X, az bih vartyal 3*X dumi (subektivno, otnasya se za men). Sled kato nyama broyach, spiram kogato mi stane dosadno. I nyamam predstava kolko sam uprazhnyaval.
Nadyavam se nyakoi od tezi zabelezhki da vi badat polezni.
Ochakvam vashiyat komentar.
----------------------------------------
Taka ili inache ot KoralSoft ne me udostoiha s otgovor, koeto e dosta neseriozno za komersialen rechnik.
Za podobni zabelezhki Stefan Angelov, avtorat na SA Dictionary mi otgovori mignoveno, vapreki che negoviyat rechnik e bezplaten (i mnogo dobar).
Kato zaklyuchenie za KoralSoft, vapreki vsichkite mu beli, tova e nai dobriya govoryasht frensko-balgarski rechnik na balgarskiya pazar. Na men mi e polezen i mi varshi rabota.
Ako vse oshte vi interesuva, pishete mi na e-maila ili tuk v foruma.
Problemyt s postavianeto na CD-to v ustroistvoto ili lipsa na ustroistvo go reshih s virtualno CD, no triabva da imash svobodno miasto ha diska . Taka e po lesno i rechnikyt raboti po byrzo
Bydete zdravi i jiveite tam, kydeto mojete da bydete shtastlivi!
I az go reshih po tozi nachin, no ne reshih kak da nabiram ot klaviyaturata frenskite bukvi s udareniya. Pone nyakoi od tyah.
Zashtoto klavisha CTRL se izpolzva ot rechnika za preminavane kam sledvashtata duma, a ot Windows za vavezhdane na bukvata (klaviatura French-Canadian)...
Igore,ami kakvo bi kazal EnglishKoral 2.01?
IMAT MASA DUMI S NEPRAWILNo NAPISANA TRANSKRIPCIA!Niakoi pak beshe kazal ,che zauchavajki dumi ot frenskia koral 2.01 nauchil dosta dumi s nepravilno proiznoshenie.
Za men ekipa deto gi pravi tezi rechnici pretupva rabotata si.Imat norma vavezdachite na dumi i sa go udarili prez prosoto!!!
Всичко не само не е толкова просто, колкото изглежда, но и просто не е така.