Криминална хроника
Криминална хроника
Преди няколко дни мои бивш колега от пицата в която преди време работих отив да занесе порачка около 10 ч. вечерта на адрес в раиона на магазин МАКСИ-КДН и когато му отварят вратата 2 или 3 чернилки с патлак го заплашват да малчи и да излезе от дйобовите,естественно и пицата прибрали.
Дни преди нова година в чеиндж бюро на центара кадето работи мои познат посред бял ден нахлуват няколко маскирани,чупят видеокамерите и цапардосват единственният служител по главата с приклада на пистолет след което задигат наличните 50000д. и изчезват,а момчето е сас сатресение на мозака и няколко шева по главата в болницата.
Преди 2 дни моят шеф заврашаики се от едноседмична почивка от Куба,констатира някои липси от офиса си /беизманта в семеината му каща в Лавал/ на стоиност около 10к-компютарна и радио техника закупена преди месец за нуйдите на фирмата му.
Това са само няколко случя за които никога няма да прочетете в пресата ,но явно не са изолирано явление.Явно тук не се дава гласност за изваршените престапления,незнам защо е така или не искат да развалят имиджа си на спокоина даржава или това за тях са дребни престапления/лично за мен ваоражен грабеж не е/.
Запознавам ви само с тия 3 случая станали в рамката на една седмица ,не за да правя разбор на криминалогенната обстановка на Монтреал ,а да ви заостря бдителноста ,бадете внимателни навсякаде изван дома си ,защото явно има много опасности които ни дебнат и биха застрашили здравето и живота ви.Тия факти явно се крият от властите за да ненарушат душевното спокоиствие на овчедушното канадско ;гражданско;общество,но самият факт ,че ни се случват ежедневно трябва да даржи червената лампичка винаги запалена.
Дни преди нова година в чеиндж бюро на центара кадето работи мои познат посред бял ден нахлуват няколко маскирани,чупят видеокамерите и цапардосват единственният служител по главата с приклада на пистолет след което задигат наличните 50000д. и изчезват,а момчето е сас сатресение на мозака и няколко шева по главата в болницата.
Преди 2 дни моят шеф заврашаики се от едноседмична почивка от Куба,констатира някои липси от офиса си /беизманта в семеината му каща в Лавал/ на стоиност около 10к-компютарна и радио техника закупена преди месец за нуйдите на фирмата му.
Това са само няколко случя за които никога няма да прочетете в пресата ,но явно не са изолирано явление.Явно тук не се дава гласност за изваршените престапления,незнам защо е така или не искат да развалят имиджа си на спокоина даржава или това за тях са дребни престапления/лично за мен ваоражен грабеж не е/.
Запознавам ви само с тия 3 случая станали в рамката на една седмица ,не за да правя разбор на криминалогенната обстановка на Монтреал ,а да ви заостря бдителноста ,бадете внимателни навсякаде изван дома си ,защото явно има много опасности които ни дебнат и биха застрашили здравето и живота ви.Тия факти явно се крият от властите за да ненарушат душевното спокоиствие на овчедушното канадско ;гражданско;общество,но самият факт ,че ни се случват ежедневно трябва да даржи червената лампичка винаги запалена.
- Lub0
- Обратна връзка:
Аз пък точно наобратно, от 5 години съм тук, познавам доста хора и досега не съм чул на някой да са му откраднали нещо, да са го нападали, камо ли пък с пистолети. Единственото изключение са кражбите на коли, на единият ми колега два броя в рамките на една седмица.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Re: Криминална хроника
А в коя държава публикуват ежедневно списък на всички кражби и грабежи ...bateto написа:... Тия факти явно се крият от властите за да ненарушат душевното спокоиствие на овчедушното канадско ;гражданско;общество,но самият факт ,че ни се случват ежедневно трябва да даржи червената лампичка винаги запалена.

Прави ми впечатление,че хората по вече ги вълнувт проблеми от рода как се изписва или изговаря името на даден град и се впускат в дребнави спорове кои крив кои прав ,а почти никои не взе отношение по сериозната тема която отворих,касаеща сигурността и безопасноста на нас и нашите близки.За справка обарнете внимание на активното участие в саседната тема -как се произнася...и липсата на елементарна гражданска позиция по далеч по важната тема поставена от мен.Лично за мен не е изненада психологията на балгарина имигрант ,вечно критикуващ неуредиците в собственната си родина и отстапил от позицията си на частица от гражданско общество за сметка на пален хладилник с паржоли.
Зашто бе братя балгари толкова ли ни е ниска цената?
-
- Обратна връзка:
Батето, това че има престъпност е вярно, ама чак пък да се разхождаме с червени лампички по улиците
...
Вече 3-та година съм тук,но нямам чувството, че върлуват разбойници на поразия. Определено считам, че Монреал е сравнително безопасен голям град (бил съм и в други световни градове).
За съжаление престъпността е световен проблем и вероятно все повече ще се увеличава.

Вече 3-та година съм тук,но нямам чувството, че върлуват разбойници на поразия. Определено считам, че Монреал е сравнително безопасен голям град (бил съм и в други световни градове).
За съжаление престъпността е световен проблем и вероятно все повече ще се увеличава.
- bgmontreal
- Обратна връзка:
имайки предвид мненията на "видни" форумци по отношение на даренията за трагедията в Азия и липсата на всякакъв коментар в нито един подфорум НИЩО НЕ МЕ УЧУДВАbateto написа:Прави ми впечатление,че хората по вече ги вълнувт проблеми от рода как се изписва или изговаря името на даден град и се впускат в дребнави спорове кои крив кои прав ,а почти никои не взе отношение по сериозната тема която отворих,касаеща сигурността и безопасноста на нас и нашите близки.За справка обарнете внимание на активното участие в саседната тема -как се произнася...и липсата на елементарна гражданска позиция по далеч по важната тема поставена от мен.Лично за мен не е изненада психологията на балгарина имигрант ,вечно критикуващ неуредиците в собственната си родина и отстапил от позицията си на частица от гражданско общество за сметка на пален хладилник с паржоли.

Излиза, че секи сам да се оправя! Един е видял престъпност, друг не и явно не го интересува - също както и смъртта на 150000 души в Азия и последвалите епидемии, грабежи и мародерства.
На тоя фон обир на чейнжбюро изглежда като излет в гората, но за този който го е преживял събитията в Азия са ваканция.
Жесток свят
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Да бе прав си ,на чужд граб и сто тояги са малко.В темата за цунами биич и даренията нарочно не се включих за да не се разпсувам като каруцар.Някои хора не могат да направчт разлик м/у човешки живот и страдание макар и на циганоподобен и печен броилер или бургер за голямо сяжаление на уж така наречената висша раса.
И какво сега, като отговоря ще разреша ли проблема с престъпността или пък ще стана с по-активна гражданска позиция ? Бате, ти си ми любимец /жалко, че не те видях номиниранbateto написа:Прави ми впечатление,че хората по вече ги вълнувт проблеми от рода как се изписва или изговаря името на даден град и се впускат в дребнави спорове кои крив кои прав ,а почти никои не взе отношение по сериозната тема която отворих,касаеща сигурността и безопасноста на нас и нашите близки. За справка обарнете внимание на активното участие в саседната тема -как се произнася...и липсата на елементарна гражданска позиция по далеч по важната тема поставена от мен.Лично за мен не е изненада психологията на балгарина имигрант ,вечно критикуващ неуредиците в собственната си родина и отстапил от позицията си на частица от гражданско общество за сметка на пален хладилник с паржоли.

Последно промяна от Гост на Пет Яну 07, 2005 12:02 am, променено общо 1 път.