WD-40 за колата

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
Optimist Creed

WD-40 за колата

Мнение от Optimist Creed »

Дочух ,че е желателно да се смазват гумените уплатнения на вратите на колата,защото през зимата понякога залепвали яко и вратата не може да се отвори.
Един познат ми препоръча WD-40 -спрей за тази цел,но не съм сигурен дали е най-подходящ.
Ами ако пък се използва същата течност като онази за размразяване на ключалките? Или тя е твъде скъпа ,за да я ръсим в такива количества?
Вие какво ползвате?
Не е лесно да си оптимист в Кебек, но ако въпреки това преуспееш там, може да се похвалиш, че си го направил по по-трудния начин. Евала и ашколсум!
tochica

.

Мнение от tochica »

silikonow sprej ot canadian tire , no ne znam pri -40 dali stawa
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

nishto ama ne znam kak e v Quebec
moita kola e pravena v Chicago i darji na stud.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
pomiar
Обратна връзка:

Мнение от pomiar »

mani gi tia uplatnenia. Na moita povecheto gi nema (iavno predishnia soPstvenik e mrazel da dava pari za drebolii :evil: )Obache az v balgaria moita mashina si ia majeh s mnogo tanak sloi vazelin. Kakto se seshtash vazelina e universalno sredstvoi stava za mnogo raboti :idea:
Ima hora gotovi da braniat istinata dokato ot neia ne ostane nishto. (J.R.Openhimer)
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

аз си пръснах WD-40 в ключалките и течен силикон на гумените уплътнения-посъвета на хазаина - емигрант от 15 години и трък-драйвър - достоверен източник
Аватар
Hemoglobin
Любим форумец
Любим форумец
Обратна връзка:

Мнение от Hemoglobin »

pomiar написа::evil: )Obache az ... moita .... si ia majeh s ... vazelin. Kakto se seshtash vazelina e universalno sredstvoi stava za mnogo raboti :idea:
Значи взе ми идеятаизпод клавишите. Тъкмо си викам да пиша : "Вазелин бе, вазелин, тва е най-якото изобретение" и ти ме изпревари :D :D :D
Обаче освен на вратите да си сложите и малко отзад :) че иде време за данъци и затраховки и глоби.

С каквато и смазка да ги намажите все предпазва малко или много от залепване, малко идеи (по евтини от КАД Търе):
-маргарин
-масло (краве по добре от овче)
-машино масло
-олювце
-виетнамско чудо (хем и няма да ви се запушват носовете докато карате)
-сирене крема (високомаслено)
-зехтин
-плажно масло (от 15 УВ единици нагоре за по голяма студоустойчивост)
-крем за лице
-крем за ръце
И внимавайте, не използвайте зелева чорба. Някой автори на исзледвания в областта вярват че 1/4 vol финно нарязан праз добавен в зелевата чорба в комбинация със 2 мола олио и 1/12 WU червен пипер драстчно увеличават вискозитета на финалния разтвор и понижава стойността на точката на замръзване.
Последни изследвания в областта доказаха напълно противоложното твърдение.

Инак сериозно и аз пръскам от един флакон за 5 лева от канадиан тире и кога помага кога не. инак арматурното табло го омазних на места :) понеже си е спрейче и си пръска и си капе. Ала е по добре от без нищо особено ако паркираш отвън при -амнайсет
"Бързата кучка слепи ги ражда"
българска поговорка
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

Виетнамското чудо е супер идея-мажеш едно -получаваш две!
Бравос :lol: :lol:
Аватар
goron

Re: WD-40 за колата

Мнение от goron »

Optimist Creed написа:Дочух ,че е желателно да се смазват гумените уплатнения на вратите на колата,защото през зимата понякога залепвали яко и вратата не може да се отвори ...
Mda, i v BG go ima sashtiq problem moga da share-na mesten experience 8)
Az tuka polzvam glicerin, ot aptekata go vzimam shishenceto za okolo 70-80 st. i s edin tampon (ot pamuk) namazvam gumenite uplatneniq, min. 2 pati. Edno shishence stiga obiknoveno za sedan :)
Ima efekt, no i nedostatak - che capa!
Drugiq variant e da karash na otvoren prozorec bez parno, za da izbegnesh kondenza :wink:

:beer: :beer: :beer:
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

goron написа:Drugiq variant e da karash na otvoren prozorec bez parno, za da izbegnesh kondenza :wink:

:beer: :beer: :beer:
Osobeno podhodia6to za tuka6nia mek :wink: klimat.

A kak se spasiawate ot kondenza po strani4nite zadni stakla?
Обичам да преча
Аватар
Hemoglobin
Любим форумец
Любим форумец
Обратна връзка:

Мнение от Hemoglobin »

THC написа:Виетнамското чудо е супер идея-мажеш едно -получаваш две!
Бравос :lol: :lol:
Еййй, само внимавайте да не объркате вазелина с виетнамското чудо, че тогава стават резили ..... :x :shock: :shock: :x
българска поговорка
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Znachi i az da se namesia s standartnoto e kakto kazaha WD40 za kliuchalkite i silikon za gumenite uplutnenia, az lichno polzvam motorno maslo vurshi suhstat rabota. Moj priatel mehanik mi kaza sus spirachna technost e naj-dobre za kliuchalkite - toj ot minalata zima e slojil i oshte niama problemi ama na men ne mi se vijda dobra ideia. A Kole kakvo da ti kaja tuk niama kola koiato da niama tozi problem, shefa mi si vze chistak bursak Ford F-150 deto sa shumoizolirana kabina (ako grumnesh niakoj vutr vse e sus zaglushitel), ama da ti kaga kakuv zor vidiahme da go otvorim minalata sedmica - vsichki vidove uplutnenia mu zalepnali, a tova kajmaka na amerikanskoto leko avtomobilostroene, Kadilaka e s po-nisko kachestvo daje.
Аватар
goron

Мнение от goron »

anito написа: A kak se spasiawate ot kondenza po strani4nite zadni stakla?
Imajki predvid tamosniq "mek ;) klimat" varianta s otvorenite prozorci otpada i ostava - spray protiv izpotqvane na staklata, pri nas go ima po benzinostanciite, cena 3-4lv. Pochistvat se staklata i se napraskvat sas spray-q sled koeto se zabarsvat (po majki - ne osobeno staratelno :) , ideqta e da ostane "film" ot spray-q po stakloto) sas suh parcal. Efekta obiknoveno trae 2-3 sedmici .
:beer: :beer:
Аватар
Hemoglobin
Любим форумец
Любим форумец
Обратна връзка:

Мнение от Hemoglobin »

Аз дуго си мисля че е хубаво. Да се пали колата с дистанционно, докато излезесх вътре е топло и гумите са се размразили. Само се опасявам като ги знам как работят да не ми повредят нещо по тоците или "бордовия компютър" (малко като междузвездни войни звучи :)) .... някой има ли горчив опит или няма оплаквания от тази услуга?
българска поговорка
Заключено