Сграда със стаи под наем
Сграда със стаи под наем
здравейте. интересувам се от възможността да се закупи земя и да се построи 4-етажна сграда с по 3 апартамента, състоящи се от по 1 спалня и малка кухня с обща баня на етажа и перално помещение в мазето. възможно ли е ако даунпеймънта не е повече от около 200к ?
целта е да се дава под наем.
- bgmontreal
- Обратна връзка:
Re: Сграда със стаи под наем
доста инфо даваш:D , а и "Местожителство: Стара Загора, София".mitakoff написа:здравейте. интересувам се от възможността да се закупи земя и да се построи 4-етажна сграда с по 3 апартамента, състоящи се от по 1 спалня и малка кухня с обща баня на етажа и перално помещение в мазето. възможно ли е ако даунпеймънта не е повече от около 200к ?
като дойдеш тук ще разбереш, а и нещата се променят, а и са доста субективки.
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
просто се интересувам от това каква е възможността в момента. един приятел ще отива да учи в канада и ми разказа че чичо му е закупил къща и я дава под наем, като по този начин я изплаща. та ми е интересно има ли възможност да направя нещо подобно. 200к са примерно казано. ама малко ме съмнява че това е сума с която може да се осъществи. и затова се обръщам към знаещите.
RDCommers-Sofia ltd.
Мисля че това което е направил въпросния чичо не е необичайно за Канада. Сещам се за един познат в Отава, който взе на изплащане 3 етажно блокче – всеки етаж е отделен апартамент. Сега той живее на единя етаж, а другите два ги дава под наем. А иначе той си работи нещо отделно, но двата наема все пак му помагат при изплащането на ипотеката на цялата сграда. Той се смееше че това му е пенсионния фонд.mitakoff написа:просто се интересувам от това каква е възможността в момента. един приятел ще отива да учи в канада и ми разказа че чичо му е закупил къща и я дава под наем, като по този начин я изплаща. та ми е интересно има ли възможност да направя нещо подобно. 200к са примерно казано. ама малко ме съмнява че това е сума с която може да се осъществи. и затова се обръщам към знаещите.
благодаря ти. просто мисълта ми беше дали не може след 1 година живот при приятели в канада дали не мога да си вложа парите в подобно нещо и да живея по този начин, от наеми. в момента и от няколко години се занимава що годе успешно с рекламно-издателска дейност. проблема е в това че има страхотни проблеми със събирането на парите, страхотни разходи, заплатите се покачват и имам чувството че се въртя в омагьосан кръг. българия не става за бизнес. а това за къщата доколкото си спомням беше че я е взел дал я е под наем и с парите си я изплаща.
RDCommers-Sofia ltd.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
edin bivsh kolega si kupi kashta do universiteta, davashe ia pod naem i kato zavarshi ia prodade i specheli baia pari
za tvoia plan, s 200K mojesh da si kupish gotov star blok (ako slojish tova za down payment) a ako otidesh v malak grad mojesh i celia blok da kupish za tolkova no shte ti e po eftina rentata
za tvoia plan, s 200K mojesh da si kupish gotov star blok (ako slojish tova za down payment) a ako otidesh v malak grad mojesh i celia blok da kupish za tolkova no shte ti e po eftina rentata
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Re: Сграда със стаи под наем
Много зависи къде ще я строиш - всяка община си има собствен строителен код. Ако е 3-етажна сграда с по 4 апартамента на етаж, по-може да стане, защото от 3 етажа нагоре навлизаш в графата "високо строителство" и изискванията към сградата и начина на строеж са други (разбирай - става по-скъпо). Неслучайно в Канада болшинството от жилищните сгради са или 3-етажни, или от 10-12 етажа нагоре. Не съм сигурен и дали ще ти разрешат да има само една обща баня/тоалетна на 3-4 апартамента.mitakoff написа:здравейте. интересувам се от възможността да се закупи земя и да се построи 4-етажна сграда с по 3 апартамента, състоящи се от по 1 спалня и малка кухня с обща баня на етажа и перално помещение в мазето. възможно ли е ако даунпеймънта не е повече от около 200к ?
За 200-тата хиляди, също не може да се каже дали ще са достатъчни без по-точна информация. Много е вероятно само празното парче зема да струва повече от 200 хил., а ако струва по-малко, то ще е на такова място, че трудно ще му намериш наематели. Самото строителство го смятай грубо по около 1000 CAD на кв.метър.

Не разбрах точно какъв ти е въпроса - дали ще е проблем след 1 година да извадиш 200к, или дали банклата ще ти даде заем само с 200к даунпеймънт при положение, че си бил в Канада само 1 година?mitakoff написа:200к са примерна сума. може да бъдат и повече, но може ли човек пребивавал 1 година с обикновена работа да ги сложи като даунпеймънт ? понеже имам известен опит във взимането на кредити в България подобно нещо е 101% невъзможно.
Ако е първото, в случай че парите са си твои и са редовни (т.е. или си ги донесъл от БГ когато си имигрирал, или си ги спечелил в Канада и си им платил данъците), можеш да правиш с тях каквото си искаш.
Ако е второто, нещата зависят от банката. За една година най-вероятно няма да имаш почти никаква кредитна история и банката ще е скептична, но не е невъзможно. Когато става въпрос за купуване на имот, ако имаш добър даунпеймънт, банките са по-сговорчиви. Примерно, ако искаш да купиш имот за 600к и сложиш даунпеймънт от 200к (т.е. 33%), най-вероятно няма да имаш проблеми. Ако обаче искаш да купиш имот за 1м., даунпеймънта ти ще е само 20% и може да се дърпат докато не ги убедиш, че имаш добър план за избиване на парите.
Az tya rabota mislya sashto da ya naprvya ,no obratno v Bg.Ako imash takava para cash postroy si edna kooperaciya v BG.Vzemi ,ako tryabva ot bankata oste tolkova ili proday polovinata apartamenti na zeleno da se finansirash ,s drugata polovina po moi smetki okolo 20 na broy mogesh da se pensionirash i s rentata da ni idvash na gosti v Canada.