avtomobil v Montreal
-
- Обратна връзка:
avtomobil v Montreal
zdravejte syforumnici!
ot edna sedmica sme tuk i iskame da si kupim kola!
- kakvi sa osobenostite na pazara tuk?
- kak e po-dobre da se tyrsi kola- ot ryka po objavi ili ot avtokysti?
- kakvi sa razhodite po prehvyrljaneto na takava kola- kato cjalo kolko priblizitelno ste izleze prehvyrljaneto?
oste edin vypros: predi da imame can. shofjorska knijka mojem li da rabotim s kolata?
ot edna sedmica sme tuk i iskame da si kupim kola!
- kakvi sa osobenostite na pazara tuk?
- kak e po-dobre da se tyrsi kola- ot ryka po objavi ili ot avtokysti?
- kakvi sa razhodite po prehvyrljaneto na takava kola- kato cjalo kolko priblizitelno ste izleze prehvyrljaneto?
oste edin vypros: predi da imame can. shofjorska knijka mojem li da rabotim s kolata?
Vseki s kysmeta si!
- мравката Z
Ако имаш кола наистина е по-лесно да си намериш някаква работа. Няма да те питат каква ти е книжката, ти сам си носиш отговорността.
Ще имаш проблем само със застраховката, защото нокой не иска да застрахова човек който не знае тукашния правилник за движение, а той е доста различен от европейския. По принцип няма пречка да те застраховат. Според мен е по-изгодно да купиш кола по обява поставена на самата кола или от вестник, и ако е от местен е най-добре. Можете да се договорите каква цена да напишете в договора за продажбата за да се плати по-нисък данък. Прехвърлянето и вземането на номерата става за един ден в най-близкото поделение на SAAQ до вас.
Ще имаш проблем само със застраховката, защото нокой не иска да застрахова човек който не знае тукашния правилник за движение, а той е доста различен от европейския. По принцип няма пречка да те застраховат. Според мен е по-изгодно да купиш кола по обява поставена на самата кола или от вестник, и ако е от местен е най-добре. Можете да се договорите каква цена да напишете в договора за продажбата за да се плати по-нисък данък. Прехвърлянето и вземането на номерата става за един ден в най-близкото поделение на SAAQ до вас.
Ние сме независими, защото нищо не зависи от нас!
Mravkata Z kakav smisal vlagasg v izraza -po dobre e da si kupish kola ot meste,stoto i az sam mesten i komshiyata pakistanec e mesten.Az pak si mislya ,che e po dobre da se kupi ot okolnite gradcheta ,zashtoto sa po eftini i po poddargani,t.e po malko sa rachkani i osoleni otkolkoto tiya v Mtl.
Pri pokupkata na kola se plashta edin zbor ot taxi,danaci i zastrahovki =260d.za edna godina,koyto se prezaplashta vsyaka godina.V talona na kolata e zapisano na koya data e platena taya suma i na koya data izticha ,primer
-plateno-25.02.2004
-d0 25.02.2005
Ako vzemesh kolata dnes ste zaplatish samo chastta ot dneshna data do 25.02.2005,a na prodavacha ste mu bade varnata taya razlika koyato e predplatil.
Osven tova se plashtat i taksi za samoto prehvarlyane na kolata ,koito sa ednokratni ,samo pri pokupkata.Za okolo 10g. kola obyavena za 500-1000d. sa da kagem okolo 30-40d.
V nay loshiya sluchay se prigotvi za 300d.,no pak sledvashtoto ti plashtane ste e chak sled godina.
Do 3m. mogesh da karash s Bg. knigka,sled tova e nevalidna.Ste ti napravyat zastrahovka i s bg. knigka ,no ste e po visoka otkolkoto s mestna.
Ako dali moga da rabotaya s bg. knigka s kolata imash vpredvid da izvarshvash nyakakva deynost kato raznos,delivery,mogesh no dokato iztekat tiya 3m. sled tova poemash risk.Ako nyamash narushenie na patya nyama nikoy da te spre.Men za 3god.chak sega naskoro me sprya edna policayka.
Ako obache napravish nyakakvo narushenie s Bg.knigka i te sankcionirat osven s parichna globa i s nakazatelni tochki te ti se vpisvat posle v driver records kogato izvadish mestnata knigka.
Pri pokupkata na kola se plashta edin zbor ot taxi,danaci i zastrahovki =260d.za edna godina,koyto se prezaplashta vsyaka godina.V talona na kolata e zapisano na koya data e platena taya suma i na koya data izticha ,primer
-plateno-25.02.2004
-d0 25.02.2005
Ako vzemesh kolata dnes ste zaplatish samo chastta ot dneshna data do 25.02.2005,a na prodavacha ste mu bade varnata taya razlika koyato e predplatil.
Osven tova se plashtat i taksi za samoto prehvarlyane na kolata ,koito sa ednokratni ,samo pri pokupkata.Za okolo 10g. kola obyavena za 500-1000d. sa da kagem okolo 30-40d.
V nay loshiya sluchay se prigotvi za 300d.,no pak sledvashtoto ti plashtane ste e chak sled godina.
Do 3m. mogesh da karash s Bg. knigka,sled tova e nevalidna.Ste ti napravyat zastrahovka i s bg. knigka ,no ste e po visoka otkolkoto s mestna.
Ako dali moga da rabotaya s bg. knigka s kolata imash vpredvid da izvarshvash nyakakva deynost kato raznos,delivery,mogesh no dokato iztekat tiya 3m. sled tova poemash risk.Ako nyamash narushenie na patya nyama nikoy da te spre.Men za 3god.chak sega naskoro me sprya edna policayka.
Ako obache napravish nyakakvo narushenie s Bg.knigka i te sankcionirat osven s parichna globa i s nakazatelni tochki te ti se vpisvat posle v driver records kogato izvadish mestnata knigka.
Цените са по-високи!mariane написа:Molia malko obisnenie kakvi sa saobrajeniatasub0 написа:Бързате и кола ноември-декември не се купува. Приемете го като съвет...![]()
![]()

Според различни източници най-изгодното време било края на лятото-началото на есента...
Хубави препоръки да се търси кола в малките градчета, само че как да се стигне да там без кола...

Ами съображенията са ми са основани на следното знаменито изявление:mariane написа:Molia malko obisnenie kakvi sa saobrajeniata![]()
![]()
Защо не се купува кола на 1 седмица стаж в Канада:ot edna sedmica sme tuk i iskame da si kupim kola!
1. Нямат ПР карта - следователно нямат формален документ за самоличност. Хайде не чак толкова проблем преживява се с бележки и паспорти.
2. За 1 седмица не може да си научил даже и знаците тук. А това не е маловажно. Поледиците започват скоро - ако през това време трябва да се вписваш и в обстановката... хъмм...ша стани прас.
3. Регистрация на кола - ако отидеш СААК в БГ книжка или било то международна не знам как че погледнат на това а пък и без ПР карта като си регистрираш колата. Сигурно пак има начин.
4. Вероятността да бъдеш излъган или подлъган с колата за 1 седмица престой тук (освен ако не идваш от САЩ) е близка до 100% в бързината да си я купиш.
5. Застраховката - силно ще те урежат ако си с БГ книжка. Говоря на изуст ама сигурно към 20-25% повече.
Защо не се купува кола-ноември декември (въпреки че би трябвало да можеш да си отоговориш като погледнеш през прозореца):
1. Вали, студено, кал - колата трябва да се погледне внимателно отдолу и под калниците. Даже и да се вдигне и измие с пароструйка - пак ще се пропусне нещо. Някои неща си личат само на мръсно и сухо, но не и на влажно.
2. Зимни гуми;
3. Филтри, масла - веднага ходене по серзив;
4. Смяна на ремъци и тн. смени малки - пак ходене веднага по сервиз;
Иначе казано, освен ако не я взимаш от много сигурно място - ще си навлечеш кратковременно голямо количество разходи които не може да си спестиш или отложиш във времето - защото сезона е тежък, а тук особенно.
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
логиката на БГ-рите в САЩ-на далавера е да купиш кола по табела на самата кола,защото това значи,че е в движение,и няма да имаш проблеми после,поне отначало.Като избереш кола от обява във вестника,има опастност от няколко обиколки из квартала да не разбереш за евентуални дефекти
Обикновенно по табели на колите тук продават хора,които искат да си сменят колата,не да се оттърват от нея.
Тъй са ме учили,като дойдох тук,и ви го казвам сега,може би има нещо вярно,на мен ми звучи логично

Тъй са ме учили,като дойдох тук,и ви го казвам сега,може би има нещо вярно,на мен ми звучи логично

avtomobil...
Внимавай много ако купуваш от дилър.Ние така се набутахме преди 2 1/2 месеца.Снощи на моста шума се увеличи,след това стана много гаден и накрая нещо се счупи,точно малко преди сортито.Слава-богу,не мръзнахме много върху камъчетата на банкета и макар и на косъм,но никой не ни забърса отзад.Мъжът ми каза,че е скоростната кутия и струва скъпичко.
Наистина,по-добре си купи кола от собственик,макар,че за стари коли никога няма гаранция,че няма да се повреди нещо.
Наистина,по-добре си купи кола от собственик,макар,че за стари коли никога няма гаранция,че няма да се повреди нещо.