съвети за кандидат-емигрантите в Квебек

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
ts

съвети за кандидат-емигрантите в Квебек

Мнение от ts »

То че няма да се откажа да кандидатствам за виза, няма, но съм бил вече имигрант - в Англия (Лондон) - и знам колко е трудно. Много е трудно, върнах се в БГ, не защото беше трудно, а защото родителите ми бяха болни. Много ще бъда благодарен на хората, които вече са в Квебек, да споделят какви трудности са срещнали в началото. Намира ли се лесно работа, разбира се неквалифицирана, ще можем ли да покриваме първоначалните си разходи и т.н... Защото като бях в Англия първите две-три седмици едва си намерих работа, парите почнаха да се топят с огромна скорост, после се изгърбих от работа и самосъжаление, а на шестия месец (и то благодарение на късмета си) вече си свирках и мечтаех...
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Нямаш проблеми за социал + работа на черно.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
Koko

Re: съвети за кандидат-емигрантите в Квебек

Мнение от Koko »

Премествам темата от форум Канада във форум Живот в Квебек.
bateto

Мнение от bateto »

Kvo znachi -...veche si svirkah i mechtaeh...-spechelil si ot TOTOto ili na hazart.
Аватар
DrJack
Обратна връзка:

Мнение от DrJack »

Golemi nadejdi i golemi razo4arovaniq - stryva si 4ovek da doide zaradi opita i pasporta.
Ina4e v severna amerika ima zna4enie samo kolko pari i kakvi vruzki imash - kato v BG e.
Discriminaciq kolkoto iskash.
Namiraneto na dobra rabota e sushto kato v BG - vupros ma pazarno tyrsene i kusmet.
I am whoever I say I am, If I wasn't then why would I say I am....
ts

Мнение от ts »

bateto написа:Kvo znachi -...veche si svirkah i mechtaeh...-spechelil si ot TOTOto ili na hazart.
Ами бях си намерил достатъчно добра работа, за да си покрия разходите за университетската такса и да ми остава време да уча...
Yulia

Мнение от Yulia »

Niskokvalificirana rabota mojesh da namerish po4ti bez problem oshte na purvata sedmica ako znaesh gore-dolu na razgovorno nivo frenski ili angliiski... ne e zaduljitelno i dvata. Ako ne namerish bez problem mojesh da izleznesh na social.
Za kvalificirana rabota po specialnostta.. neznam.. ve4e edin mesec tursia i do sega tri telefonni obajdania i edno intervu i vse oshte nikakvi rezultati... no ima primeri, koito pokazvat, 4e do dva ili tri meseca.. spored kusmeta moje da se nameri kvalificirana rabota. Kusmet.
Заключено