от каде да започна процедурата?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
mclvarna

от каде да започна процедурата?

Мнение от mclvarna »

Здравейте всички във форума.
Моля Ви за някой уточнения. Чета официалните сайтове за имиграция, коментарите във форума, и пак нещо ми убягва. Аз съм семеен с едно дете на 5 години. И двамата с жена ми сме висшисти / то едни висшисти но все пак сме с дипломи /, икономисти, на 32г. От Варна сме. Искаме да имигрираме във Канада и по точно Квебек.
Та сега въпросите към всички Вас.
1. Сертификата за селекция с формат PDF ясно от къде, попълвам го и как го изпращам - по мейл или по куриер?
2. Къде го изпращам в Букурещ или в Виена?
3. Таксата така и не я открих - открих само таксата за виза - но това е доста далече така като си мисля.
4. Преводите на дипломите, актовете за раждане и т.н. с сертификата ли ги изпращам или...?
5. И въобще имаме ли шанс, или докато не опитаме нищто не се знае?
Та за начало това ни е напълно достатъчно. Предварително Ви благодаря за отговорите.
Аватар
lz2arn
Обратна връзка:

Мнение от lz2arn »

1. По желание (пари/сигурност)
2. Виена
3. Виж тук Някъде на стр. има такси (fees), но по-добре почни от началото.
4. Да (всъщност не. Сертификат ще получиш едва след интервю ;-) Сега говорим за DCS /Demande de certificat de selection/)
5. ?!? Като 3. На страницата има цялата процедура до визите, вкл. онлайн проверка на шансовете.
Късмет!
ПП Личи ли ми, че обичам скоби, или са малко? ;-)
Благодаря на отговорилите. Дважди на премълчалите.
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Аз бих те посъветвала да дойдеш на някоя от срещите във Варна. Такива си организираме през седмица, в неделя. Следващата среща би трябвало да е на 28-ми този месец. Аз най-вероятно няма да мога да присъствам, но ще има доста хора, които можеш да попиташ за всичко, което не ти е ясно. Все пак напоследък доста хора изпратиха първи документи (DCS) и още им е прясно кое как става.
Сега само ще ти кажа, че документите се пращат или с куриер, или по пощата (препоръчано с обратна разписка, въздушна поща). Ние лично всичко пращахме по пощата и не сме имали никакви проблеми.
Късмет :wink: и ще се радвам ако дойдеш на някоя среща :D
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
mclvarna

Мнение от mclvarna »

Благодаря Ви за саветите.
Кажете каде са срещите вьв Варна за да се видим
pelix

Мнение от pelix »

Kakto obiknowenno pred Festiwalnia kompleks . :D
Sledete w foruma .
no i nas moje da ni niama predstoi ni interwiu .
:beer: :beer: :beer:
Заключено