Bъпрос

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
nadia

Bъпрос

Мнение от nadia »

Здравейте!
Някой би ли ми казал следното:
Мои приятели летят за Монреал през Лондон. Предстоят в Лондон е по-малък от 24 часа и те искат да спят при техни приятели. Трябва ли да си вадят виза за Англия?
Благодаря Ви предварително!
Аватар
rose

Мнение от rose »

Мисля, че трябва да се извади транзитна виза... :roll: тъй като напускаш района на аерогарата...Когато полетът е с обозначена нощувка, превозът до хотела е организиран и паспортът ти остава в предварително ангажирания за целта хотел... :wink:
Аватар
Koko

Re: Bъпрос

Мнение от Koko »

nadia написа:Здравейте!
Някой би ли ми казал следното:
Мои приятели летят за Монреал през Лондон. Предстоят в Лондон е по-малък от 24 часа и те искат да спят при техни приятели. Трябва ли да си вадят виза за Англия?
Благодаря Ви предварително!
Летял съм транзитно през Лондон, но това беше преди 11-ти септември 01. Тогава нямаше нужда от предварително вадене на транзитна виза и нямаше организиран траспорт до хотела, освен че от Бритиш Еруейс поемаха разноските за пътуването от Гетуик до Хитроу. Нито пък някой ти задържа паспорта, то няма и основание да ти го задържат всъщност. Минеш ли граничната проверка на входящото летище в Англия оттам нататък се оправяш сам и както намериш за добре.
Моят съвет към приятелите ти е да питат там от където ще си купят самолетните билети как стои въпроса с транзитния престой в Англия – според мен не би трябвало да има никакъв проблем да ги вземат от летището, да спят където им се иска и на другия ден да отлетят за Канада.
Заключено