РАБОТНА ВИЗА ЗА USA
-
РАБОТНА ВИЗА ЗА USA
Съпругът ми има работна виза за USA за многократно посещение. Може ли тази виза да премине в друга за постоянно в USA или Канада за цялото семейство. Какви са пътищата (стъпките) ? Незная откъде да започнем. Тепърва му предстои да заминава. Гледах за емиграцията в Quebec но у дома всички учат английски език, а ми се струва че без "грам" френски няма да ни пуснат, вече се пробвахме на online теста
Re: РАБОТНА ВИЗА ЗА USA
Мария, това са два отделни въпросаMaria_t_st написа:Съпругът ми има работна виза за USA за многократно посещение. Може ли тази виза да премине в друга за постоянно в USA или Канада за цялото семейство. Какви са пътищата (стъпките) ? Незная откъде да започнем. Тепърва му предстои да заминава. Гледах за емиграцията в Quebec но у дома всички учат английски език, а ми се струва че без "грам" френски няма да ни пуснат, вече се пробвахме на online теста
- за САЩ бих те посъветвал да питате в ТОЗИ форум, там има доста информация за работните визи за САЩ.
- за Канада - няма проблем докато мъжа ти е в САЩ да подадете документи за Канада през някое от канадските консулства там. Така имате шанса процедурата да мине по-бързо, отколкото ако кандидаствате от България. Бих те посъветвал да прегледате внимателно какви са условията за кандидастване и по двете програми за Канада.
Като за начало, можете да прочетете:
- за федералната процедура ТУК
- за Квебек можеш да прегледаш ТЕЗИ статии.