РАБОТНА ВИЗА ЗА USA

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Maria_t_st

РАБОТНА ВИЗА ЗА USA

Мнение от Maria_t_st »

Съпругът ми има работна виза за USA за многократно посещение. Може ли тази виза да премине в друга за постоянно в USA или Канада за цялото семейство. Какви са пътищата (стъпките) ? Незная откъде да започнем. Тепърва му предстои да заминава. Гледах за емиграцията в Quebec но у дома всички учат английски език, а ми се струва че без "грам" френски няма да ни пуснат, вече се пробвахме на online теста
Аватар
Koko

Re: РАБОТНА ВИЗА ЗА USA

Мнение от Koko »

Maria_t_st написа:Съпругът ми има работна виза за USA за многократно посещение. Може ли тази виза да премине в друга за постоянно в USA или Канада за цялото семейство. Какви са пътищата (стъпките) ? Незная откъде да започнем. Тепърва му предстои да заминава. Гледах за емиграцията в Quebec но у дома всички учат английски език, а ми се струва че без "грам" френски няма да ни пуснат, вече се пробвахме на online теста
Мария, това са два отделни въпроса
- за САЩ бих те посъветвал да питате в ТОЗИ форум, там има доста информация за работните визи за САЩ.

- за Канада - няма проблем докато мъжа ти е в САЩ да подадете документи за Канада през някое от канадските консулства там. Така имате шанса процедурата да мине по-бързо, отколкото ако кандидаствате от България. Бих те посъветвал да прегледате внимателно какви са условията за кандидастване и по двете програми за Канада.
Като за начало, можете да прочетете:
- за федералната процедура ТУК
- за Квебек можеш да прегледаш ТЕЗИ статии.
Заключено