Bremennost v Canada - kakvo se pravi ?!?!?!?!?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Bremennost v Canada - kakvo se pravi ?!?!?!?!?

Мнение от shnorhela »

Situaciata e mnogo osobena ako razberesh che polovinkata ti e bremenna ot test po magazinite. Kakvo sledva posle? Na ginekolog se hodi chak sle 3tia mesec - toest ne ti davat da otidesh po - rano. Dosta e glupavo a prez ostanaloto vreme kakvo triabva da pravish - nali triabva i lekaria da udostoveri bremennosta ti i da ti preporucha dieta i razni rejimi koito sa jizneno vajni za bebeto purvite niakolko sedmici. Puk i kakvi drugi suveti kum bremenni moje da dadete (razni programi ili neshto podobno) vse pak ne sme profesionalisti
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Йеееей, честито, Шнорхеле! Успешно носене и "деливъри" на малкото шнорхелче!!!

Иначе добре дошъл в Канада и нейното самолечение. Общо взето тук сам трябва да си помогнеш, иначе ... няма кой. Тестовете са достатъчно надеждни, пък има и други симптоми (гадене и пр.) по които ще видите, че грешка няма.

Сигурен ли си, че не можеш по-рано да си направиш среща? Пробвай при нашата докторка:
Адреса на клиниката е 235, бул. Рене-Левек бюро 100
тел. 866-2446
Нашата докторка е Луис Лапансее, но в клиниката има още 8 доктора. В началото часовете ни за преглед бяха всеки месец, после на две седмици и накрая - всчка седмица.
Не знам как сте с езиците, но в тая клиника докторите са байлингюал, всъщност всички доктори тук са bilingual. Безплатно е, щом имате здравна карта. Нашето раждане беше в болницата Сейнт Люк - също безплатно. Общо взето май за нищо не сме давали пари с изключение на лекарства против гадене и на теста за синдром на Даун (за олиго, май френд - изъм) - и двете не са задължителни, ако искате.
Нашите здравни карти даже още не бяха станали готови, но с писмото, че сме подали документи за карта - пак минахме.
Ако не си харесате доктора - не сте женени за него, така че го сменете веднага. Много е важно да се чувствате комфортно с вашия си доктор.

Както и да е - друго което можеш да направиш е да се обадиш утре в най-близото CLSC и да питаш каквото те интересува (предполагам всичко) по процедурата. Ние не сме ползвали услугите на ЦЛСК, освен за един курс, който провеждат там, а сега след раздането все още поддържаме връзки и се консултираме с една от сестрите там

Друго - вземи си хубава книга, на нас приятели от Щатите ни препоръчаха това, което в щатите са им препоръчали докторите -
http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/ ... 59-8559811
Но всъщност, която и книга(и) да вземеш - все е екстра - колкото повече-толкова повече.
А, ето и на български - незаменимата книга на Спок - абсолютно фрий:
http://123.dir.bg/spok.htm
Може да четете на български, но е много желателно да четете и на някой от тукашните езици, за да знаете терминологията.

Хайде стига засега, мойта малка шнорхелина се обажда вече ;) дано и други се включат и да стане хубава дискусия. Ако има нещо питай тук и ще гледам да ти отговоря доколкото си спомням/знам. Виж и в стария форум - имаше тема "Раждане на дете".

Още веднъж - кураж и успех!
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

всъщност темата за раждането била в тоя форум, не в архива:
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=75
Аватар
Petia

Мнение от Petia »

Можеше дори да си спестите теста за бременност. Това е първото нещо, което доктора ще направи, когато отиде жената на преглед.
Ако нямате личен доктор, наблюдението може да се направи от доктор в Walk in clinica - не знам аналога й в Квебек. Доктора дава направление за генеколог, което в моя случай беше за 2 месеца след като отидох за първи път. Иначе още на първия преглед се дава направление за лабораторни кръвни изследвания. Принципно те са около 8-10 на брой. Кръв се взима наведнъж. При мен бяха общо 18, не знам защо дублираха някои. Всеки месец се проверява урината и ако е необходимо правят още кръвни проби.
Сами избирате в коя болница да ражда жената. Обикновено е там, където е генеколога, но дори да изберете друга той може да изражда и там, стига да има права за нея.
Ако може да си намерите личен доктор е по-добре, не само за бременността, но и за след раждането ще е по-удобно.

Ами това е, честито и лека бременност!
Аватар
Petia

Мнение от Petia »

А и още нещо, книгата, която горещо препоръчвам е WHAT TO EXPECT WHEN YOU ARE EXPECTING by HEIDI MURKOFF, ARLENE EISENBERG & SANDEE HATHAWAY. Лично аз съм гледала какви ли не издания, но тази определено най-много ми допадна.
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Възможно най-скоро отидете в някоя поликниника и кажете, че искате кръвен тест за доказване на бременност. По теста лекаря ще ви каже точно в коя седмица е съпругата ти. Непременно купи на жена си витамини "Матерна" и фолиева киселина - тук ги дават на всички бременни, много са важни през първите 3 месеца.
Лека бременност и на двама ви :D
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

http://www.bg-mamma.com/categories.php?category_no=19 - нещо интересно и за двама ви.
neli

Мнение от neli »

pozdravlenia za tchudesnata novina. da no izkarate leka bremennost i vsitchko da e nared s do poiaviavaneto na bash-canadtcheto!!!. dano povetche bg-canadtcheta se rajdat na canadska zemia!!1. pazi si polovinkata!!! neli
Alina

ЧЕСТИТОООООО

Мнение от Alina »

:D :D :D :D :D
Браво бе Шнорхел. Ели съм от Пловдив. Значи не си правеше майтап, че само чакаш да кацнете и започваш.... :D :D :D Цял хокеен отбор, а!!!

Честито и на теб, и на половинката. Страшно се радвам за вас.

Алина
Alina
Аватар
No667

bravo shnorhele

Мнение от No667 »

Shnorhele maina,chestito ot men,napravo sum izkefen,vzemi mi se obadi po telefona maina ili po ICQ-to
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
Аватар
titi
Обратна връзка:

re

Мнение от titi »

Браво, Шнорхел!!!!
Лека бременност на жена ти и скоро да се сдобиете с малко шнорхелче/чета и то канадско/ки. :lol: :P :D
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Blagodaria

Мнение от shnorhela »

Blagodaria na vsichki za pojelaniata kakto i za informaciata, makar che zdraveopazvaneto dori i na bremennite, kakto i grijata za tiah ne se razlichava chak tolkova ot bulgarskoto. Za damata koito mi razpraviashe za redovni teastove na kruv i urina v Vancuver moga da kaja che v Montreal tova izglejda kato nauchna fnatastika. Standartnoto polojenie ginekolog sled 3-ia mesec. Elementatren lekarski pregled v CLSC kogato se osvobodi listata na chakashtite no v ramkite na 3-te meseca. Dori ne mojesh da udostoverish bremmenosta chrez doktor samo ti kazvat napravihte li si test? - da polojitelen - vie li e se sviat ? -da , ami niama nikakuv problem ako ima niqkava promiana v zdravoslovno sustoianie elate v emergency. Malko se razocharovah ama ajde shte preglutnem i tova to ne moje vsichko da e hubavo, stigat mi drugite radosti :).
Аватар
Petia

Мнение от Petia »

Стигат ти и другите радости, правилно. Дано да има жена ти лека и безпроблемна бременност. А ако искате по-добро обслужване - елате да бременеете във Вакувър :)
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Шнорхел, радвам се че се отби в темата си. Ако има нещо - питай, каквото помня ще ти отговарям. Каквото не помня - ще питам булката :mrgreen:
Riba

Мнение от Riba »

Shtom razbrahme che sme bremenni(samo polovinata de:)),otidohme pri ginekologa na nasha priyatelka.Pitaha praven li e test,otgovor-da,polojitelen,prieha ni.(beshe 6-tata sedmica).Posle vseki mesec pregled,neobhodimite izsledvaniya :) .
Dr.Konstantin Feochari ,kabinetat mu e na adres:
5450 Cote Des Neiges ,suite 518
Montreal
tel:514 343 4861
otidete licho,po telefona obichat da vrashtat.
Toi raboti v bolnica St Mary's,mnogo mil i priyaten chovek.
Pojelavame vi uspeshna bremennost i dano vsichko mine leko.
Shte chakame popalnenie v drujinkata na bebeshocite-da sa ni jivi i zdravi.
Uspeh!
:)
Заключено