Откриване на сметка в канадска банка от България!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
hrimi

Откриване на сметка в канадска банка от България!

Мнение от hrimi »

Здравейте,
Писахме до ROYL BANK и те ни отговориха, че могат да ни открият сметка преди да сме пристигнали във Ванкувър. Ще ни изпратят документи за попълване, след което ще преведем сумата от България по сметката ни при тях. Някой правил ли го е до сега? Моля споделете опита си в това отношение.
Частен детектив
Аватар
sara
Рошава гарга

Re: Откриване на сметка в канадска банка от България!

Мнение от sara »

hrimi написа:Здравейте,
Писахме до ROYL BANK и те ни отговориха, че могат да ни открият сметка преди да сме пристигнали във Ванкувър. Ще ни изпратят документи за попълване, след което ще преведем сумата от България по сметката ни при тях. Някой правил ли го е до сега? Моля споделете опита си в това отношение.
a za kakvo vi e predi da doidete? i da plashtate komisionni na bankite? prosto stranno mi zvuchi, no ne znam 8)
Аватар
kerkelov

абе ее

Мнение от kerkelov »

да това е идея ама /защо бързате ? парите все ще ви ги вземат /.Ина4е Банката не е лоша
A long time ago
in a galaxy far ,far away
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Мнение от bliasaka »

Za kakvo vi e da si prevejdate parite predvaritelno?Letishtata sa edno ot nai-sigurnite mesta po sveta v momenta.Ne vijdam kakv e problema da si nosite parite cash i kato stignete tam otivate na drugia den v bankata i si otkrivate smetka.
Alex_dim
Обратна връзка:

Мнение от Alex_dim »

Много добре сте направили. RBC е най-реномираната банка в Канада и точно там човек може да има трудности да си открие сметка в самото начало, без да е получил всички местни документи. Ще ви бъде лесно след пристигането веднага да се абонирате за всякакви услуги (телефон и др.). Ако нещата вървят добре, опишете подробно.
Дано не взимат много за превода на парите.
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Мнение от bliasaka »

Alex_dim написа:Много добре сте направили. RBC е най-реномираната банка в Канада и точно там човек може да има трудности да си открие сметка в самото начало, без да е получил всички местни документи. Ще ви бъде лесно след пристигането веднага да се абонирате за всякакви услуги (телефон и др.). Ако нещата вървят добре, опишете подробно.
Дано не взимат много за превода на парите.
Kakvo znachi,che RBC e nai-renomiranata banka v Canada?Az bih mogal da kaja sashtoto za koiato i da e banka.Kak moje da kajesh na niakoi,che shte ima trudnosti pri otkrivaneto na bankova smetka?Tova sa gluposti.Kato ti se praviat na mnogo vajni otivash v druga banka.A pari za prevoda mnogo iasno,che shte vzemat.Ti kakvo iskash-za 5 dolara da se napravi bankov prevod?
Ako se obadia na Kaimanovite ostrovi i kaja,che iskam v edi koia si banka da prehvarlia moite spestiavania mislish li,che horaa niama da se saglasiat? :wink:
Alex_dim
Обратна връзка:

Мнение от Alex_dim »

bliasaka написа:Kakvo znachi,che RBC e nai-renomiranata banka v Canada?Az bih mogal da kaja sashtoto za koiato i da e banka.Kak moje da kajesh na niakoi,che shte ima trudnosti pri otkrivaneto na bankova smetka?Tova sa gluposti.Kato ti se praviat na mnogo vajni otivash v druga banka.A pari za prevoda mnogo iasno,che shte vzemat.Ti kakvo iskash-za 5 dolara da se napravi bankov prevod?
Ako se obadia na Kaimanovite ostrovi i kaja,che iskam v edi koia si banka da prehvarlia moite spestiavania mislish li,che horaa niama da se saglasiat? :wink:
Ами значи, че има най-много вложители и най-добри финансови резултати. Не твърдя, че останалите са "лоши" - лично аз ползвам друга банка за основна, макар че имам сметка и в RBC. Просто подчертах, че изборът на хората е доста добър. Каква сума могат да дадат за превода, си е тяхна работа и предполагам, че им е известно. Сметка може да се открие и с по-малък превод, ако таксата се намалява. Важното е, че ще си спестят излишно разтакаване тук. Това хич на са "глупости" - поразрови се из архивите, за да видиш колко са оплакванията от откази и разкарване по цели дни. Други пък губят пари при покупка и после осребряване на чекове за пренасяне на сумата.
Каймановите и тем подобни острови са друга песен. Иначе Поли Пантев щяха да го гръмнат в Монреал или Ванкувър вместо в Аруба. :)
hrimi

Мнение от hrimi »

Благодаря за подкрепата,
Наистина имаме намерение да използваме времето по - рационално. Зададохме си въпроса, какво можем да направим от България, така че като пристигнем да се захващаме за онова, което го няма тук? Това сме имали в предвид. Ценим най-много времето. Наистина навсякъде става с пари, но този който ги няма има някаква причина и заплаща с време.
Въпросът ни беше дали някой е използвал този вариант?. Непременно ще опишем целия път, като приключим. Може да се открие сметка в $CAN в клон на ОББ, като самото прехвърляне е 35 лв. на суми до 10000 лв (или тяхната равностойност).
Закупуването на пътнически чекове, носенето на големи суми при пътуване и т.н. също са варианти. Ние търсим инфо за този, който разискваме.
Успех на всички!
Частен детектив
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Мнение от bliasaka »

Hrimi,
izbora si e lichno vash.Moeto mnenie e,che vmesto da si pestite vremeto po-dobre si pestete parite.Kakvo shte zagubite kato otidete do bankata?1 chas,90 min?Nedeite da mislite,che kato doidete tuk zapochvash rabota na parvia den i niama da imash vreme za nishto.
A vremeto,koeto shte izgubish v BG dokato hodish po bankite i se pritesniavash dali vsichko e OK s prevoda?Az predpochitam tova vreme da go prekaram s rodnini i priateli.
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Izbora si e vash estestveno, samo ne mi e iasno kak shte pokajete iskanata vhodna suma na letishteto kato Vi popitat imigratsionnite, dokolkoto mi e izvestno bankovi izvlechenia ne vajat? (Ako se vliza s nad 10K CAD na chovek zadaljitelno iskat da vidiat parite/chekovete, pone taka mi obiasniha na men na vlizane).

Po otnoshenie "zatrudneniata" za otvariane na bankova smetka: Na men mi otne tochno 15 min v TD da vloja amerikan express chekovete si v kanadski dolari. Ne mi beshe vzeta komisionna. Biah zapitana vednaga kakva kreditna karta iskam i t.n. Kato si kupuvah CAD chekovete ot OBB mi beshe daden super izgoden kurs, taka che sam mnogo dovolna ot tsialata operatsia. Povecheto magazini tuk priemat chekove direktno, bez komisionna i t.n. taka che lichno za men chekovete si ostavat nai-izgonia vreme/pari variant. (Komisionnata za prevod na seriozni pari ot Bg shte e ujas, plius protsedurite po dokazvane na proizhoda na parite, razreshenie za iznasineto im i t.n.).

Uspeh!
Molson

Мнение от Molson »

shto ne praktikuvate sigurnia i izpitan metod
CASH and CARRY
todoto

Мнение от todoto »

Това са текущите тарифи на Булбанк (има за преводи , за поименни чекове, за пътнически чекове, кредитни карти - по избор за всеки вкус :) )

http://www.bulbank.bg/bb/ti_bg.pdf (големина около 300К)

Предполагам има подобни документи за ОББ, ДСК, Биохим, ПИБ и т.н.
Заключено