До всички,които се чудят дали да се явят на IELTS

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

До всички,които се чудят дали да се явят на IELTS

Мнение от estoyanova »

Здравейте!
Кандидатурата ми е от октомври 2002 и в нея има приложен резултат от положен изпит ТОЕФЛ който знаете е международно признат.
Изпратих запитване до посолството дали ще го признаят или трябва да се явявам на IELTS.Това,което ми отговориха беше,че тъй като в хода на кандидатурата този резултат е преди повече от 12 месеца/Естествено,та нали чакам вече почти 24 месеца!!!!/ ми препоръчват да се явя на IELTS/аз и без друго се готвя за това/,което многократно увеличавало шансовете ми,така пише!
Явно пак се наливат парички незнайно къде.....както и да е!
Относно таксата RPRF ми отговарят да не я плащам в настоящият момент, а когато те лично ме уведомят за това.
Ами това е!
Дано ви е от полза!
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Hm, tipichno po rumanski - marzi gi da rabotiat.

Niama KAK IELTS-a da uvelichava shansovete (spored men), pri polojenie che v sobstvenite im pravila pishe che moje i bez nego...drug e vaprosa che im se ulesniava rabotata i moje da te motaiat po-malko, vse pak se iska usilie da prochetesh niakolko diplomi i pisma ot rabotodatel v koito se opisva kolko mu e varha angliiskia na chovek...da poglednesh rezultata ot IELTS e kade po-lesno.

Ta ako chovek ima izlishno vreme i pari da se gotvi za IELTS, mai e dobre da se napravi. Az ne sam se iaviavala na IELTS (niamam i namerenie da se iaviavam), predi dva mesetsa minah po-jivo po zdravo parvia skrining i nikoi nishto ne mi iskashe...ama kakto znaem pri tiah vsiako mnenie e predposledno.

Btw mejdunarodnata validnost na TOEFL-a beshe 2 godini ako se ne laja...taka che komentari ot tipa minali bili 12 mesetsa ne bi triabvalo da vajat... Az sam na printsipa da si razucha dobre pravilata i da si nastoiavam na moeto si shtot inache tia v Bukuresh si praviat kakvoto im skimne...ako ne go biah napravila shtiaha da me pratiat na meditsinski pregled, vapreki che po pravo ne mi se nalaga da hodia na nego...Da ne govorim che mi iskaha HRDC odobrenie na job offer-a pak bez da se nalaga, ta rtiabvashe da im tsitiram sobstvenia im web site.

Takiva mi ti raboti.

Uspeh na vsichki machenitsi! :-)
Аватар
Siluet
Обратна връзка:

IELTS

Мнение от Siluet »

Oznachava li che kato sme podali rezultat ot IELTS oste v nachaloto sas vsichki dokumenti dokato mu doide vremeto da ni gi razgledat ste kajat che mu e iztekla validnosta i shte iskat novi rezultati??? Tova shte e varha na prostotiata! Ako nekoi ima vijdane molia spodelete!
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Здравей siluet! По принцип всичко е възможно!Аз в ходът на това кандидатстване се убедих,че е така!То затова по принцип е желателно този изпит да се държи накрая и то при положение,че ти го поискат.Но явно ще го искат често,защото ако отвориш страницата на Британски Съвет би прочел че за период от 2002-2003-са проведени над 1 милион изпита за професионално владеене на английски.А това са сериозни инвестиции нали?
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
hrimi

Мнение от hrimi »

Хората са го казали ясно: Prevention is better than cure!, само че всяко правило си има изключение, което в нашия случай се казва Канадско посолство Букурещ. Личен опит: попълнихме първото IMM през ноември 2000г. с диплома от университет за владеене и професионални знания по френски и английски език след езикова гимназия, през 2003г. - изпращане на нови документи уточняващи съответното ниво на владеене на двата езика според европейските критерии и канадските LANGUAGE BENCHMARK CRITERIA. За целта им изчетох 154 страници упътване, за това какво да пише точно в удостоверението от университета и от работното място, в уверение на това, че упражняваш и двата езика. Но нейсе - ако за френския ми признаха точките, то за английския ми заявиха, че "ме съветват" да се явя на IELTS. За всички, които чакат за Федерална Канада - търпение, търпение и IELTS, но когато ви го поискат!
Частен детектив
Заключено