Sofia-Munich-Toronto-Winnipeg

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
BabaPena

Sofia-Munich-Toronto-Winnipeg

Мнение от BabaPena »

Niakoi shte patuva li do Toronto s Lufthansa na 21 Avgust? :)
Последно промяна от BabaPena на Пет Сеп 03, 2004 10:01 am, променено общо 1 път.
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Re: Sofia-Munich-Toronto

Мнение от bliasaka »

BabaPena написа:Niakoi shte patuva li do Toronto s Lufthansa na 21 Avgust? :)
Znachi i ti shte idvash nasam?
bp_de

Мнение от bp_de »

BaboPeno - pusni nqkoi drug posting -kak e polovenieto w Ca.
Spezialno twoeto mnenie mnog me interesuwa -wse pak ti si kato mene -viwqla si nqkolko godini w EU i imasch druga gledna to4ka.
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Zdrasti bivshi sasede :-)

Mi za sega niamam seriozni zabelejki po otnoshenie na jivota v Kanada. Edinstvenoto ot koeto ne sam vav vaztorg e che e dosta vetrovito, no mesnite razpraviat, che tova liato vremeto ne bilo normalno v Winnipeg.

Inache jivota e znachitelno po dobre ureden ot jivota v sredno goliam nemski grad (primarno transporta e po-redoven i spirkite sa po-na chesto, imam kade po goliam izbor na stoki i uslugi, a prodavachite te ostaviat da im se kachvash na glavata, MNOGO po-evtino e ot Bavaria, s izkl. na krachmite koito sa na saizmerimi tseni spored standarta i t.n.). I opredeleno ne namiram zaobikaliashtata me sreda za grozna.

E, az jiveia v dobar kvartal i rabotata mi e na hubavo miasto, a i v momenta sam v, hm, medenia mesets na imigratsiata...ta shte vidim. Popitai me pak sled 6 mesetsa.

Haide sas zdrave!
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

BabaPena написа:Zdrasti bivshi sasede :-)

Mi za sega niamam seriozni zabelejki po otnoshenie na jivota v Kanada. Edinstvenoto ot koeto ne sam vav vaztorg e che e dosta vetrovito, no mesnite razpraviat, che tova liato vremeto ne bilo normalno v Winnipeg.

Inache jivota e znachitelno po dobre ureden ot jivota v sredno goliam nemski grad (primarno transporta e po-redoven i spirkite sa po-na chesto, imam kade po goliam izbor na stoki i uslugi, a prodavachite te ostaviat da im se kachvash na glavata, MNOGO po-evtino e ot Bavaria, s izkl. na krachmite koito sa na saizmerimi tseni spored standarta i t.n.). I opredeleno ne namiram zaobikaliashtata me sreda za grozna.

E, az jiveia v dobar kvartal i rabotata mi e na hubavo miasto, a i v momenta sam v, hm, medenia mesets na imigratsiata...ta shte vidim. Popitai me pak sled 6 mesetsa.

Haide sas zdrave!
opredeleno ti e cenno mnenieto
pishi ni kakto ti se smenia sledmedenmesechnoto vpechatlenie ot Winnipeg
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
bp_de

Мнение от bp_de »

mersi za otgowora - oba4i sawsem otkrowenno -naistina oste si w rozowiq period- povelawam ti da prodalvi po dalgo.
zwu4i dosta optimisti4no -pone za xorata koito nikoga ne sa bili w Ca.
Oba4e 4esno kazano ne ti wqrwam :-)
Werno e 4e ne sam bil w Wini-ama pak 4ak tolkowa prekrasno da e .... :-)
W Germany waobste ne move da se gowori za neredowen transport - tiq 2 dumi sa nesawmetimi -pone w po golemite i sredno golemite gradowe.
otnosno po golqmoto raznoobrazie na stoki- pak mi e trudno da powqrwam.
no kakto i da e - izviwei si rozowiq period i togawa pak ste pischesch :-)
e move i po rano - prosto da ni poddarvasch informirani za Ca.
uspexi i zdrawe ti velaq.
BabaPena

Мнение от BabaPena »

:-) Ne me uchudva komentara ti sasede ;-) Ti neshto ne ia doliubvash Kanadata. (Da se chudi chovek zashto chetesh Kanadski forum s takova postoianstvo :-) )

Da poiasnia kakvo imah pred vid pod "po-redoven transport": V sredno goliam/universitetski nemski grad transporta e redoven v smisal che si spazvat razpisanieto do sekundata, no primerno avtobusa do miastoto kadeto jiveeh idvashe v 1930, 2006 i 2300...i tolkova...tramvaia mi beshe na 12 min v pikovite chasove i na 20 min prez weekenda...tuk avtobusa do mestorabotata mi e na 4-8 minuti... a spirkite sa v bukvalnia smisal na dumata na 100 metra edna ot druga (prepolagam che e zaradi studa).

Kolkoto do magazinite: do momenta sam posetila 2 shoping tsentara - edinia ima 160 magazina, a drugia 110...v Winnipeg ima okolo 10 takiva. Ia sega si predstavi Niurnberg, Haidelberg ili Wuerzburg i mi kaji kade shte namerish tolkova magazini na edno miasto??? Ne govoria za Frankfurt ili Miunhen, zashtoto togava shte triabva da sravniavam s Toronto ili Vankuvar, a tova, shte se saglasish e druga bira.

Chesno kazano - nadiavam se medenia mi mesets da prodalji po-dalgo...no obeshtavam tarjestveno da opovestia na visok glas neshtata koito ne mi haresvat tuk kato se sblaskam s tiah.

Haide sas zdrave!
bateto

Мнение от bateto »

E kak pak gi sravni Winnipeg s Veurzburg i Neurnberg,kogato parviya goni miliona po naseleni ,a vtoriya i tretiya ya imat 200-300k. giteli,da ne govorim ,che parviya e 10 pati po golyam ot vtoriya na teritoriya .I nie sme givyali predi desettina godini po tiya kraishta i znaem mnogo dobre za kolichestvoto asortiment i osobenn za kachestvoto na predlaganite stoki.
Ako iskash sravneniyata ti da sa tochni sapostavi naprimer Toronto s cyalata Rurska oblast ,pone sa shodni po teritoriya i naselenie,pak da vidim kakvo ste izleze.
Mogesh i da napishesh za higienata po tukashnite spirki,kak sa osveteni i oborudvani s kameri,za elektronnite tabla koito posochvat razpisanieto na avtobusite ,sled kolko sekundi i minuti idvat sledvashtite avtobusi ili s kakvo zakasnenie se dvigat.Napishi kak tuk v avtobus se vozyat po dvama trima dushi max.,a kak v Deutschland se tapchat kato sardeli,he he may obarkah neshto dargavite.
Dobre doshla vse pak i kakto kazvash ste chakame novi vpechatleniya ,kato smaknesh rozovite ochila,no da sravnyavash Canada s Deutschland kato kachestvo i luks e meko kazano nekorektno.
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Mdammm... che Winnipeg e po-goliam ot Wuerzburg si prav Bate...samo che edinia e 700 hiliadi, a drugia e 350...t.e. razlikata ne e edno kam pet. Osven tova poznavam dobre osnovno Bavaria taka ce mi e trudno da sravniavam s drugi chasti ot De. Obshto vzeto, v moite ochi i Winnipeg e selo i Wuerzburg e selo.

Kade v Bavaria vidia svetlini tabla pokazvashti zakasnenieto na avtobus ili tramvai???? Niakoi da ti dava razpisaniata na reisovete v De bezplatno? Ili da mojesh da se obadish po cell-a da pitash koga e sldvashtia ti reis? Davat li kuponi za namalenie kato si kupish mesechna karta? Da si se vozil naskoro v nemski tramvai v 5 sledobed? Vij fact e che absoliutnata stoinost na ednomesechnata karta e pochti ednakva, koeto oznachava che izliza po-skapo ot kolkoto v De poradi razlikata v zaplatite. Kolkoto do chistotata - tuk opredeleno ne e po-mrasno (govoria za iujnite kvartali na Winnipeg) ot kolkoto vav Nurnberg primerno.

Taka che namiram sravneniata si (na segashnia etap i ) za napalno korektni. A i v kraina smetka, Bate, ne zabraviai, che vsichko e vapros na lichno svetouseshtane.

Haide sas zdrave!
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Da ne zabraviame 4e Winnipeg e stolica
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
bateto

Мнение от bateto »

Pardon,sigurno elektronikata po spirkite sam ya vigdal v Ispaniya ili Franciya.Ne sam bil vav Winnipeg dosega priznavam si ,no Weurcburg sam go minaval za 20min otkray do kray s kolelo,ta znache li ,che Winn. ste go mina za 40 :lol:
Аватар
No667

Мнение от No667 »

bateto написа:Pardon,sigurno elektronikata po spirkite sam ya vigdal v Ispaniya ili Franciya.Ne sam bil vav Winnipeg dosega priznavam si ,no Weurcburg sam go minaval za 20min otkray do kray s kolelo,ta znache li ,che Winn. ste go mina za 40 :lol:
Bate ako minesh Winnipeg za 40min s kolelo te vodia kadeto si iskash da te cherpia :),daje s kola ste ti dam da si,ne s kolelo :)
30 km diametar nai-malko bez predgradiata i skapite kvartali,ujasno razprasnato na goliama plosht.
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
ally_c

Мнение от ally_c »

Zasto otivat tolkova hora v Winnipeg ? Tam osven stud kakvo drugo ima ?
Ako njama indiizi i pakistanzi na vsjaka krachka sigurno e hubavo. Tuk malko se smirisa pologenieto. Osobeno otkam Mississauga i Brampton - zapadnata chast.
:(
Аватар
No667

1

Мнение от No667 »

ally_c написа:Zasto otivat tolkova hora v Winnipeg ? Tam osven stud kakvo drugo ima ?
Ako njama indiizi i pakistanzi na vsjaka krachka sigurno e hubavo. Tuk malko se smirisa pologenieto. Osobeno otkam Mississauga i Brampton - zapadnata chast.
:(
Ami idvat tuka za d arabotiat i jiveat,a studa ne e tolkova strashen.
Indiici ima samokato shofori na taksi i v niakoi drug magazin malak,niama talpi nito pak za pakistanci znam,niama i cherni,niama i arabi.
Osnovno sa beli hora,ukrainski,polski,i drugi evropeiski narodi.
Edinstvenite cvetni sa indiancite,ama te tuka sa si rajdani a ne sa se izipali ot drugi kontinenti.
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
ally_c

Мнение от ally_c »

Navremeto e-hee edni razkazi chetoh za winnipegskite valzi, ot njakakav tamoshen Haitov, ne pomnja, sigurno ima divi gori i planini nablizo. V Ontario njama edin halm za zjar. Na ski hodim na 100 km. v kurortcheto Blue Mountain, kadeto koito e vigdal Pamporovo ste mu se priplache - edno halmche dalgo, kato diga - 4-5 km, nisko, neznam kolko, mnogo nisko, no zjaloto v pisti, nostno osvetlenie, izkustven snjag vse duhat.
Kakto mi e gega sega i mi vijat pogarni i sadrani garneta pod prozoreza mi ide da se kacha na kolata i da tragna na sever, na po-nenaseleno i po-hladno.
Заключено