Beermaker?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Beermaker?

Мнение от IvHaydu »

Има едни такива чудни машинки за хляб...много сме доволни!
Бях чел някъде, че има и машинки за правене на биричка.
Някой да знае нещо по въпроса и да има желание да го сподели?
Ще почерпя от втората реколта (ако оцелея след първата :D )!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
janyz

!

Мнение от janyz »

Za birichka mashinka ne sam chuval??!!! Ama mozesh da izobretish,takav poklonnik na zlatnata technost kato teb...!!! Shte te ocenjat kanadcite,pak i balgarite !!!!!! Eeeeee .......Ivane zabravi ni nas ,koito sme oshte v BG...., a zabravi kak tarkahme peikite po "BOHEMI " i " Baba Jaga " zaedno ...!!!
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Re: !

Мнение от IvHaydu »

janyz написа:Za birichka mashinka ne sam chuval??!!! Ama mozesh da izobretish,takav poklonnik na zlatnata technost kato teb...!!! Shte te ocenjat kanadcite,pak i balgarite !!!!!! Eeeeee .......Ivane zabravi ni nas ,koito sme oshte v BG...., a zabravi kak tarkahme peikite po "BOHEMI " i " Baba Jaga " zaedno ...!!!
Не съм ви забравил бе хора, вижте, че се грижа да открия домашен бирен вариант! :D :D :D
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
Аватар
Shtono
Обратна връзка:

Мнение от Shtono »

Ееех мъка брат, мъка. Не знам за машинка за бира ама оня ден минавам покрай LCBO - то и те правят сега промоция на 50 вида бира от цял свят и се ослюнчих като циганче в сладкарница. :( Сега си купувам по 5 от вид и има интересни находки.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

За да правиш бира не ти трябва никаква машинка, достатъчна е една кофа :wink: . При нас във Ванкувър продават готови комплекти за правене на бира (от рода на тези тук). В тях си има всичко необходимо, трябва ти само 23 литра вода (при някои комплекти трябва да се прибави и захар) и съд в който да сложиш сместта. При вас няма ли такива? Аз още не съм правил домашна бира макар, че съм си купил два комплекта и се каня да пробвам, но съм пил домашна бира правена от приятели и мога да кажа, че по нищо не се различава от купешката!
:beer2: :beer2: :drink:
todor73

Мнение от todor73 »

ima ivane ima komplekti,no za monreal neznam, vij ako beshe v kaspichan vednaga ti kazvam kqde se prodavat. :D razpitai be ne moje da niama v quebec city ima daje :wink:
ti pak si dobre v monreal, tuk ne prodavat bira v supera, beer storyto raboti do 6 pm i taka petqqqqqqk :beer: :beer: :beer:
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

todor73 написа:ima ivane ima komplekti,no za monreal neznam, vij ako beshe v kaspichan vednaga ti kazvam kqde se prodavat. :D razpitai be ne moje da niama v quebec city ima daje :wink:
ti pak si dobre v monreal, tuk ne prodavat bira v supera, beer storyto raboti do 6 pm i taka petqqqqqqk :beer: :beer: :beer:
Ami аз с тази тема разпитвам... :D :D
А при теб явно наистина е зле....
Аватар
goron

Re: Beermaker?

Мнение от goron »

IvHaydu написа:Има едни такива чудни машинки за хляб...много сме доволни!
Бях чел някъде, че има и машинки за правене на биричка.
Някой да знае нещо по въпроса и да има желание да го сподели?
Ще почерпя от втората реколта (ако оцелея след първата :D )!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Бях чел и за един по-древен начин за приготвяне на бира, от маниока ако не се лъжа :)
Жените я сдъвкват, после изплюват и се оставя да ферментира под въздействието на слюнката.
После се добавя вода и се получава алтернатвна бира за племенни събори и танци около огъня
Местното население - индианците може да имат някоя подобна рецепта, ма сега май по-лесно да си я купят с кинтите от социала та възможно да са я позабравили :)

Иначе за производство на бира е важна и водата която се ползва. До колкото сам чувал пивоварните й прилагали някакав собствен кноухау 8)

:beer: :beer: :beer:
Аватар
edelwais

Мнение от edelwais »

goron написа: Иначе за производство на бира е важна и водата която се ползва. До колкото сам чувал пивоварните й прилагали някакав собствен кноухау 8)

:beer: :beer: :beer:
az sym vijdal nadpis v hamburg (antika, razbira se):
"Vtornik i chetvyrtyk da ne se pere i pikae v rekata, vzima se voda za bira. kmeta"

inache mashinki za bira:
www.ebay.com
> Home & Garden > Food & Wine > Beer/Wine Making Kits
pone otpravna tochka za research-a ti :D

inache sym chuval, che lityr domashno proizvedena bira izliza po-skypo ot kupeshkata, ama moje pyk i da e po-hubava. aide, shte ni svetnesh po-natatyk (i pokana za degustacia ne otkazvam :o <- mi niamashe kartinka s po-goliama usta)

sega se setih, nali niakoi naskoro obiasniavashe, che e nelegalno da se vari rakia v quebec - kak stoi vyprosa s birata?
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

edelwais написа: inache sym chuval, che lityr domashno proizvedena bira izliza po-skypo ot kupeshkata, ama moje pyk i da e po-hubava.
chuh che ne stavala dobre :beer: :beer: :beer:
Аватар
edelwais

Мнение от edelwais »

Iv,
има ли някакво развитие по въпроса с машинката за бира - любопитен съм...

междувремено, ако не си я вече открил - бира Bitburger (в Costco) - $30 (+ данъци + депозит) за 24*0.5л. канчета - прилична бира на добра цена. другият вариант (ако не ти се пробва нещо ново): Гролш - същото количество за $32(+ дан+деп), пак в Costco

:beer:
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Ами...не съм намерил още някъде в Монреал да продават такива пакети за правене на бира (е, не съм и търсил настойчиво де :D )...
А в Костко бяхме преди 2 седмици и не видяхме такива евтинийки...ще го посетим, да ударим по една "холандка"...
:beer: :beer: :beer: :beer:
Аватар
bat Nicky

Мнение от bat Nicky »

Пичове, проверете в архивите (ако се пазят) бях споделил как си правим и си пием биричка тук с хектолитри :beer: :beer: :beer: :beer:
Животът е болест, предавана по полов път и със 100% смъртоносен изход. Лекарство все още няма открито !!!
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

bat Nicky написа:Пичове, проверете в архивите (ако се пазят) бях споделил как си правим и си пием биричка тук с хектолитри :beer: :beer: :beer: :beer:
Хубаво, бате Ники, то за глухи баби камбаните не бият дважди (ама я перифразирах поговорката, а ! :D ), ама едно малко изклучение по този голям въпрос ако можеш да направиш и пак да напишеш - обещавам ти, че този път няма да потъне в забрава рецептата!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Аватар
goron

Мнение от goron »

bat Nicky написа:Пичове, проверете в архивите (ако се пазят) бях споделил как си правим и си пием биричка тук с хектолитри :beer: :beer: :beer: :beer:
zatova li stava duma
http://bgcanada.com/pforum/viewtopic.ph ... ght=#14877

vince ili birichka proizvejdash :) ?!
to mai ot 2-te shte ima nujda :):):)

abe tama nqkvi zakoni za domashnoto proizvodstvo nqma li ?!?!?
na vina i rakii imam predvid?
Osobeno kombinaciqta "drujelubni" sasedi i mirizma na jibri si e vzriovopasna spored men :)
Заключено