Koe, kyde i kak: Kola v Mtl?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
_stanbinev_

Koe, kyde i kak: Kola v Mtl?

Мнение от _stanbinev_ »

Do kluba na znaeshtite:

Tyj kato oshte ne sym gord sobstvenik na vozilo tuka iskam da pitam staro i prepatilo, tyj kato mislia kym Septemvri da se obzaveda s vozilo:

1. Kola na staro li da si vzema ili da si vzema edna na Location (primame che imam krediten rejting) ?

2. Ako e ot starite koi marki i godini da gledam? Zasega sym se sprial ili na evropejska VW Golf/Jetta ili Toyota Corolla? Kato gledam edni ot vajnite neshta e da ima zdravo predno okachvane che tuk e po-zle ot BG i da e nadejdna zimno vreme? Drugi?

3. Ako e ot naemanite - gledmam naj-sgodni location-i davat KIA i HYUNDAY? Niakakvi drugi idei i ima li njakakvi iznenadi s poddryjkata na takiva koli. Gledam se hvaliat s "BEST OWNERSHIP COVERAGE" i "OIL & FILTER CHANGES FOR LIFE" no vse pak - tova taka li e ili pak imame premylchani fakti?

Ot razni tukashni chuh che second-hand dealerite tvyrdeli che zaradi gornite dve firmi bisiness-a sys second-hand vyobshte ne vyrvjal i soytvetno imalo vyzmojnost dosta da si svalish cenata na njakoja hubava kola? Neshto po tozi vypros.
Movie Star

kola na staro

Мнение от Movie Star »

ne te znaq s kakwi pari razpolagash, no ako ne s mnogo : qponska kola - honda ili hunday i na saro, no ne ot avtokasta,a ot obqwa, a posle ste otidesh na awtoserwiz dat q konstatirat sled kapariraneto (akone mojesh da se sporazumeesh za drugo).
towa e idealniqt nachin za ewtino wozilo.
na prehwarlqneto ste zaqwish che q kupuwash za 0 CAD za da ne platish taksi prehwarlqne, no wse pak si plastash 250 ili poweche- paten danyk za godinata...
uspeh!
todor73

Мнение от todor73 »

...
Аватар
Hemoglobin
Любим форумец
Любим форумец
Обратна връзка:

Мнение от Hemoglobin »

Моя опит показва че най-добре и изгодно е да си вземеш кола на лизинг. Това което печелиш е 1. Удобството да караш нова кола, 2. спокойствието да не ти пука за нищо (виж темата ми за дупките в монреалските пътища пък и виж цени за ремонти), 3. по малко разходи.

ако си купиш стара кола нито комфорт, ще и трепериш и накрая като теглиш чертата за ремонтите ще видиш за какъв ужас става дума.
Един лийз за 150 - 170$ на месец, застраховка 150 - 200$ значи на месец ще тио ляга около 300 $ и забравяш за всичко друго.

Стара кола на изплащане (все пак говорим за стара която ще те кара повече отколкото да стои в сервиза) около 200 - 250 $ на месец отделно пак 100 - 150$ застраховка и накрая пак същата ала ремонтите са си за твоя сметка...
"Бързата кучка слепи ги ражда"
българска поговорка
_stanbinev_

Мнение от _stanbinev_ »

Hemoglobin написа:Моя опит показва че най-добре и изгодно е да си вземеш кола на лизинг. Това което печелиш е 1. Удобството да караш нова кола, 2. спокойствието да не ти пука за нищо (виж темата ми за дупките в монреалските пътища пък и виж цени за ремонти), 3. по малко разходи.

ако си купиш стара кола нито комфорт, ще и трепериш и накрая като теглиш чертата за ремонтите ще видиш за какъв ужас става дума.
Един лийз за 150 - 170$ на месец, застраховка 150 - 200$ значи на месец ще тио ляга около 300 $ и забравяш за всичко друго.

Стара кола на изплащане (все пак говорим за стара която ще те кара повече отколкото да стои в сервиза) около 200 - 250 $ на месец отделно пак 100 - 150$ застраховка и накрая пак същата ала ремонтите са си за твоя сметка...
Mersi mnogo za informatzijata :beer: . Prochetoh vnimatelno i infoto za dupkite oshte predi ama sega kato kaza go preprochetoh.

Ot location - koi marki se predlagat i koi bi preporychal ?

Znachi da razbiram li che slednite razhodi se ochakvat po edna kola koiato se naema:
* Godishni: 150 CAD: za knijka + driving priveleges;

* Mesechni:
** Naema na kola mesechen - 150 CAD - 200 CAD;
** Zastrahovka mesechna - 150 CAD;
** Benzin - tuk e individualno no maj shte e kym 150 CAD za driving in Mtl.

:cry:
bp_de

Мнение от bp_de »

otkrowenno ti prepora4wam -SAMO kola proizwedena w Germany -
Ot 10_na godini sam w toq bznes- i moga da te uwerq-towa e zasega nai swqsnoto.
Predpolagam 4e mnozina ste kavat -ami Jap car? - Po statistikai tak natataka sa po dobri - towa e i tak i ne taka.
zna4i Jap proizwedena za EU e ABSOLUTNO druga kola ot taq proizwedena za Canada i USA.

pri4inata e mnogo prosta- iziskawniqta w USA i Ca sa strasno zaniveni-prosto ot proizwoditelq se iziskwa da pokriwa normi koito sa bili walidni 1970 godina w Germany naprimer:
Tuka w De ne move da registrirasch nowa kola ako nqma Ewro 4--ste re4e izxodnite gazowe da sa 190grama CO2 na 100km.
Za srawnenie- w BC -minawasch Air Care s 599g( max e 600) na 100km -towa e za koli sled 1991 ???
zna4i Golf 1 s katalizator pokriwa Ewro 1 - 430 g na 100km .
Na sestra mi Toyota Corola 1.8 proizwedena 2002 dec. mina pregled w kraq na mart 2004 s 350g na 100km -i towa se wodi w Canada ULEV - Ultra Low Emision V-l- li4no az bqx tam , stqx da umra ot smqx kato go pro4etox towa .

drugo nesto - nali znaesch 4e w Germany nqma ograni4eniq po magistralite - ste re4e 4e koito i da si kupi kola -ka4wa se i dawa -PALNA GAZ- e pri tiq uslowiq taq kola trqbwa da izdarvi ot 2 do 3 godini garanziq.
A w CA i USA sam movesch da si prezenisch kolko prozenta ot viwota na kolata -taq kola e warwqla s 160 km/h da kavem. Saotwetno proizwoditelite towa go znaqt ti qe qsno 4e ikoi nqma da se napane da wnedri nesto w kolata deto nqma da se polzwa.
drugo nesto -oswen Air care -w Ca drug test nqma -nali taka.
W germany -na wseki 2 godini kolata minawa AU-towa e ekwiwalentana Air Care i TUV -prewedeno na Bg -texni4esko preglevdane. Tiq TUV-jiite sa golemu ku4eta -nito se karat nito se wodqt-prowerqwat obstoino - spira4ki,swetlini, dali ot motora kape maslo, dali ima ravda na opredeleni mesta po kolata -stoto ima mesta w kolata na koito ako ima ravda -taq kola se brakuwa po pri4ina 4e e nedopustimo da se zawarqwa po tiq mesta i taka natataka-abe mnogo seriozen pregled e- i poneve takowa viwotno w Ca nqma -edinstweniq na4in da idesch pak w serwiza e da naprawqt kolata relatiwno skapana-za da move da se razwalq ot wreme na wreme. Biznesa s rezerwni 4asti e mnogo dobre kaluliran w wsqka edna firma - i si e dobra pe4alba.1 primer- moita firma prodawa na BMW - da kavem LCD Displei- zenata e nqkade -100EUR za 1 br.- toq sastiq displei ako go kupisch kato rezerwna 4ast ot BMW- struwa malko powe4e ot 600.
Drugo nesto -prosto sega se setix :-)) - razglobix dqsnata wrata na Toyotata - klu4alkata nesto zaqvdasche- kakwo da widq - goworitelq naprawen ot xartiq!!!!!
ami w BG zawoda w Blagoewgrad deto prawesche goworiteli -sprq da prawi xartieni prez 1993 pak taq Toyota e proizwedena 2002.
CD -playera-w colata si besche originalen -s nadpis Toyota - obae4e kato minesch prez nekoq dupka i preska4a-i az si wikam -bre razwalen e - otiwam az w serwiza na Toyota i pitam kolko struwa 1 now- i oniq mi kazwa i me pita kakwo mu e na stariq -az mu kazwam- i prodawa4a wiak - a mi to si e taka- ne e razwalen - te wika wsi4ki si preska4at kat minat prez dupka. Az stqx da pripadna - naprawo onemqx.
I poneve si pomislix 4e 4oweka deto mi gi prikazwatiq raboti e glupak -mu kazax da izwika schefa si- idwa toi i mu kazwam -taka i taka- i oniq potwarvdawa towa deto 1-q mi kazaa sasto taka kazwa na pod4ineni q si -wzemi 1 kola i mu pokavi- saotwetno wzimame 1 kola deto prawqt demo na klientite -za proba- besche na 3000 km -dobre si spomnqm Toyota EXO - i prawim 1 krag4e -i za moi uvas Cd playera se darvesche po podoben na4in kato toq w na sestra mi kolata!!!!!

A sto se otnasq do USA car i ostanalite bokluzi -tam pak waobste ne mi se misli.

Ta taka -dano da sam ti bil polezen.
Dimitar Kolev

Мнение от Dimitar Kolev »

Стан.Бинев-за твоя информация-Мууви Стар е жена ми и се вози на Джета'92 произведена в Германия и щом не европатриотка-отсега нататък я виждам на автобус :lol: :lol:
Аз си купих Джетата от обява и единственото кофти е ,че е автоматик-гори повечко щото е с три скорости,реве яко на високите обороти,но засега 3 месеца -никакъв ремонт.Купих я за 1350 долара и дадох още към 400 за смяна на масла ,филтри,маншони,свещи и някои други дреболии на Ицо ,който работи с Венци и има 10 години стаж във Фолксваген.
Пу-пу да не и е уроки на колата-дотук без забележки,а я скъсвам от каране и товарене.
Обаче след '92 Джетите казват ги сглобявали в Мексико и има много несполучливи сред тях...
мисли си и най-добре ако не разбираш-преди плащането я закарай на майстор да я погледне.
ако не можеш -нали знаеш -стандартните неща-външен оглед натискаш окачването,комресията на двигателя през щеката за картера-да не духа от там,а пуши ли забрави,качеството на маслата,ако е автоматик-да няма боклуци в маслото-свършила е ако има нещо,ако е механична пробваш да тръгнеш на 2-ра,3-та да видиш боксува ли съединителя...ааа друго не се сещам...купувай от обяви наистина тука никой не разбира от коли освен търгашите,които могат да те усучат.Ааа да гледай естествено датчиците да ти дават отчет-да няма прерязани кабели на някои вериги...абе то майстор да си ти трябва време да я огледаш отвсякъде,ама все пак -купуваш втора ръка за около 1 минимална заплата ,не може да искаш много.
Аватар
Hemoglobin
Любим форумец
Любим форумец
Обратна връзка:

Мнение от Hemoglobin »

_stanbinev_ написа: Mersi mnogo za informatzijata :beer: . Prochetoh vnimatelno i infoto za dupkite oshte predi ama sega kato kaza go preprochetoh.

Ot location - koi marki se predlagat i koi bi preporychal ?

Znachi da razbiram li che slednite razhodi se ochakvat po edna kola koiato se naema:
* Godishni: 150 CAD: za knijka + driving priveleges;

* Mesechni:
** Naema na kola mesechen - 150 CAD - 200 CAD;
** Zastrahovka mesechna - 150 CAD;
** Benzin - tuk e individualno no maj shte e kym 150 CAD za driving in Mtl.

:cry:
Здравей, човека който описва за Германия е прав, той обаче има много завишено мнение за контрола в канада. В квибек няма тест за газовете. Колата може и вулканичен прах да бълва. Прави са и тези които почват да ти обясняват коя кола е хубава и е за тук и коя не... ама ако вземш да ги слушаш излиза че всяка кола е скапана (с изключение на модела който кара ъкъл-даващия).

Именно ей всичко това ще си спестиш с лийз-а, просто няма да те боли дали е добра или не колата. Избери си я по конфорт и външен вид, ремонтите не са твоя грижа.. Другия вариант е да си купиш нещо толкова евтино че да не те е яд да го хвърлиш един ден (като Джетата която описва колегата от 92), но къде е конфорта ии удоволствието от карането тогаз.

Що се отнася за разходите:
- за рег номер имаш 255$ на година.
- за книжка имаш 150$ на две години.
- и после лийз и застраховка, бензина е толкоз горе долу 150 на месец си отиват.

П.С> само виж колко км на година ти дава лийза и дали ти ситгат.
"Бързата кучка слепи ги ражда"
българска поговорка
_stanbinev_

Мнение от _stanbinev_ »

:D Pak mnogo blagodaria za informatziata na vsichki koito se otzovaha. Be mnogo polezna.

Za men se ochertaha dva varianta:
1. Da si vzema njakoia stara germanska taliga (~2,000 CAD) kato da si ja ogledam dobre i da gledam ako moje da e bila proizvedena v Germany (tova maj moje da se poznae ot serijnia nomer ako si spomnjam ot mojata stara Vectra). Tozi variant e svyrzan s dobyr podbor, nebyrzane i harchove za remonti.

2. Da si vzema po naem kakto Hemoglobin go opisa i da ne me interesuva kakvo stava s kolata i da i nalivam samo benzin. Tozi variant e svyrzan da si izvojuvam krediten rejting i da podbera naj-dobrata oferta na pazara kym momenta.

Kogato dojde vreme shte obadia kakvo e stanalo.

10x again ladies and gentlemen
Dimitar Kolev

Хемоглобин ти като си отворен-карай МПС на въздушна възглавница ако щеш на блийз.
Ъкъл=акъл даващия има предвид ,че става въпрос за новодошъл дето не ще да се задължава с лиз-близ .За 150 х 10 месеца и имаш собствена кола,ако пък се счупи след една година значи хвърляш я и не те боли сърцето.
Ако си баровец и много ти е нежно дупето та ти трябва лимузина-и лиз-близа вярвам ще е повече.
За 150 на месец едва ли ще вземеш "господи,каква кола".
Обаче снощи се напих скарахме се с жената и сега тя иска да продава колата щото аз съм бил опасен за движението,та ако някой се интересува да му я продам за горе -долу колкото съм я купил преди 4 месеца-1350 долара,даже и по-евтинко-ако жената наистина е сериозна-ще я продавам колата кво да прая...на нейно име е!
Леле как съм се напил снощи от някви 6-7 бири и една малка ракийка-още ме държи.
Айде който се интересува да ми звънне един телефон
в офиса-514 937 9500
домашен - 514 368 8775 вечер
Димитър.
Не е много красива колата и окачването не е много добре,ама двигателя е пушка ,освен това я продавам с 4 гуми допълнително.
speedy

Мнение от speedy »

_stanbinev_ написа::D Pak mnogo blagodaria za informatziata na vsichki koito se otzovaha. Be mnogo polezna.

Za men se ochertaha dva varianta:
1. Da si vzema njakoia stara germanska taliga (~2,000 CAD) kato da si ja ogledam dobre i da gledam ako moje da e bila proizvedena v Germany (tova maj moje da se poznae ot serijnia nomer ako si spomnjam ot mojata stara Vectra). Tozi variant e svyrzan s dobyr podbor, nebyrzane i harchove za remonti.

2. Da si vzema po naem kakto Hemoglobin go opisa i da ne me interesuva kakvo stava s kolata i da i nalivam samo benzin. Tozi variant e svyrzan da si izvojuvam krediten rejting i da podbera naj-dobrata oferta na pazara kym momenta.

Kogato dojde vreme shte obadia kakvo e stanalo.

10x again ladies and gentlemen
Две неща

Ако има нещо вярно в статистиките, от японските коли, независимо къде са сглобени по-надеждни няма. Важи и за Германия. Което не означава, че човек не може да си вземе Корола, която да му съкрати живота. И това се случва. Всичко друго са "религиозни" спорове.

А за колата на лизинг изобщо не е вярно, че и наливаш само бензин. Цялата поддръжка на колата, която не се покрива от гаранцията е за твоя сметка. Например - смяна на масла, филтри, ротация на гуми. Ако я чукнеш някъде си я оправяш сам, защото когато я връщаш идва един чичко, вади молив и почва да отбелязва къде има огънато, къде стъклото е пукнато и на края може да ти представи сметка за няколко хиляди. Лизингът не е лошо нещо - аз имам кола на лизинг - но трябва да се знаят повече неща. Освен това една Тойота за $20000 и една Киа за $15000 може да ти излезнат едни и същи пари на месец.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Joy

Мнение от Joy »

Като гледам така,още малко и вярно ще вземете да го послушате Хемоглобина! Мите,ква е тая таратайка дето си купил,та сега я продаваш бе,човек? :D Немска... :lol: Я си я карай докато не се разпадне окончателно! Не го слушай Хемоглобина-той затова пеша си ходи!
За 150 на месец едва ли ще вземеш "господи,каква кола".
За толкова няма да вземеш никаква!

_stanbinev_,с колата като с жената-никога не знаеш предварително каква всъщност ще се окаже. :D

Тези дето ти дават съвети за немски и японски,после най-много реват,че ремонта много боли!

Моята американска за 2000 ,хем е хубава и комфортна,хем повече от година вози без ремонти,а дори и да се наложи,знам,че няма да ме заболи!

Тези,които твърдят че са боклуци,могат да продължават да вадят всеки месец от джоба си 400 дол. най-малко за возило,което дори не е тяхно и после да реват във форума,че колата в Канада била лукс!
Реве му се и на един наш приятел като знае,че за колите на семейството всеки месец плаща повече от 1000 дол.,а резултатът е същия като с нашата,по която почти няма разходи!

И милиони да печеля,пак на лизинг кола не бих си взела! :evil:
Още не ми е изпила патка мозъка да изхвърлям такива пари на вятъра.
_stanbinev_

Мнение от _stanbinev_ »

speedy написа: А за колата на лизинг изобщо не е вярно, че и наливаш само бензин. Цялата поддръжка на колата, която не се покрива от гаранцията е за твоя сметка. Например - смяна на масла, филтри, ротация на гуми. Ако я чукнеш някъде си я оправяш сам, защото когато я връщаш идва един чичко, вади молив и почва да отбелязва къде има огънато, къде стъклото е пукнато и на края може да ти представи сметка за няколко хиляди. Лизингът не е лошо нещо - аз имам кола на лизинг - но трябва да се знаят повече неща. Освен това една Тойота за $20000 и една Киа за $15000 може да ти излезнат едни и същи пари на месец.
V sluchaja s KIA ne sym syglasen s teb - http://www.kia.ca/owners_warranty.asp?lang=en&owner=1 , ama towa beshe i chast ot vyprosa mi. Kak sa drugite modeli kato Huyndaj ili drugi... ne znam.
Dimitar Kolev

И милиони да печеля,пак на лизинг кола не бих си взела!
Още не ми е изпила патка мозъка да изхвърлям такива пари на вятъра
:beer: :beer:
Така е като можеш за някви 1000 долара да купиш нещо което се движи и не си богат-по-добре ги давай и си сменяй колата всяка година.Колата е инструмент,важното е да се движи и ако може да не се чупи,освен ако си бездомник и смяташ да живееш в нея :lol: :lol: да ти трябва комфорт - тук няма да изпъкнеш с хубавата си кола,щото на никой не му пука.

В Бг е друго -с хубава кола може куц и сляп да съм-всички жени(от интересуващия ме тип) са мои.
Естествено след някой друга година ,като стана много богат -колите ще си ги поръчвам,както и обувките и дрехите и т.н.
Спора за марките наистина е глупав,втората ръка зависи много от късмета.
speedy

Мнение от speedy »

_stanbinev_ написа:
V sluchaja s KIA ne sym syglasen s teb - http://www.kia.ca/owners_warranty.asp?lang=en&owner=1 , ama towa beshe i chast ot vyprosa mi. Kak sa drugite modeli kato Huyndaj ili drugi... ne znam.
Дават ти безплатно смяната на маслото. Имат сума ти реклами по радиото. Ако не се лъжа BMW и някои други от същия клас също имат подобни програми :)

Всички проблеми, което не са покрити от гаранцията, като да речем камъче пукнало предното стъкло, са от твоя джоб. Казвам го само за да имаш едно наум и да четеш ситните букви. Също трябв да внимаваш колко километра караш на година, защото познавам човек, на когото се наложи да си купи колата след изтичане на лизинга. Иначе трябваше да доплаща доста пари за много километри над лимита.

Корейците имат добра гаранция и ако е нова едва ли ще е проблем.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Заключено