Prevod na diploma ot anglijski na balgarski ?!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
shark6286

Prevod na diploma ot anglijski na balgarski ?!

Мнение от shark6286 »

Kak se vadi notarialno zavereno kopie na diploma kojato si e na anglijski ?

Dnes otidoh pri notariusa s diploma ot Microsoft za pridobita kvalifikacija kojato si e na angtlijski. Objasniha mi che zaverjavat dokumenti samo na balgarski i che shte trjabva da ja preveda na balgarski za dfa razbereli za kakvo stava duma ?! Az ne iskam da talkuvat kakvo pishe vatre a prosto na slojat pechat che kopieto e vjarno s originala. Osven tova pechata e na balgarski. Kak v posolstvoto shte razberat kakvo pishe na nego ?
Njakoj ima li ideja kak da stane ?

Blagodarja predvaritelno
"Life is the art of drawing without an eraser." - John W. Gardner
pantata

Мнение от pantata »

то и моята диплома за висше бе на английски и искаха нотариално заверено копие. по принцип нотариусите трябва да имат разрешително да заверяват документи на английски. аз така бях при едни, ама нещо много тежки го раздаваха и си тръгнах. на връщане влязох в при друг нотариус и той вика: няма проблеми - дай да видим за какво става дума. и завери човека за 5 мин. за съжаление не му помня името, ама беше някъде м-у славейков и попа, от лявата страна в един вход.
така че няма нужда от превод - просто попитай нотаруиса дали има право да заверява документи на английски и това е.
Аватар
sara
Рошава гарга

Re: Prevod na diploma ot anglijski na balgarski ?!

Мнение от sara »

shark6286 написа:Kak se vadi notarialno zavereno kopie na diploma kojato si e na anglijski ?
i na men edin notarius mi zaveri edin dokument na angliiski a za diplomata si imah copia ot unito

posle moje prevodach da "prevede" zaverkata

mojesh da se probvash i v posolstvoto na darjavata otkadeto ti e diplomata
todoto

Мнение от todoto »

Има един нотариус до нотариата на Попа по Патриарха - влиза се в един двор (това е между спирката на тролеите пред нотариата и ул. Хан Крум). Аз имах и едни сертификати на немски та ходих до Германското посолство при Интерпред за легализацията им.

Ама следващите ми сертификати на английски само ги копирах и изпращах на посолстото ксерокопия - на интервюто само ми прегледаха оригиналите и ми ги върнаха.

Успех!
Miroslava

Мнение от Miroslava »

Що не ходиш на "Асен Златаров" 11 в канадското консулство и там да ти направят заверката, ами се мъчиш по разни нотариуси?
Все си мисля, че трябва да могат да го свършат това там, защото всички други посолства заверяват преписи.
Заключено