Prihodi i razhodi v Toronto

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
aleksandar

Prihodi i razhodi v Toronto

Мнение от aleksandar »

Zdraveite,

Ne znam tochno kolko e min.zaplashane v Toronto, no za Quebec znam che e 7.50 CAD/chas.
Da predpolojim che v Toronto e sashoto. Iska mi se da si napravia edna ravnosmetka kakvo she izkarvam, kakvi razhodi she imam i kakvo ostava kato pari za men.
Znachi da predpolojim che zapochna na minimuma, t.e. 7.5$/chas. Sled danazite ostavat da kajem 6$ chisto/chas. Ako rabotia 50 chasa sedmichno tova pravi 300$ chisto, t.e. na mesez 1200$ chisto. Da kajem che moiata priatelka raboto 40 chasa sedmichno i sashto vzima 6$ chisto na chas. Tova pravi za neia po 240$ sedmichno ili 960$ mesechno. Znachi obshtiat semeen prihod shte bade 2160$ na mesez.
A sega razhodite.
- 800$ kvartira
- 300$ hrana
- 200$ benzin
- 50$ zastrahovka za kolata/mesez
- 100$ tok i voda
- 50$ telefon
--------------------
1500$ razhodi, t.e. chisto sled osnovnite razhodi she ni ostavat 660$. Tova mi se struva dobre i to pri polojenie che rabotim na minimalno zaplashane.
Molia za komentari i saveti po temata, shte sam mnogo blagodaren na vseki, koito se vkljuchi. :lol:
leaf

Мнение от leaf »

Наемите в Торонто обикновено включват всички разходи: ток, вода , отопление, а някои дори и паркинг.
Застраховката на колата не е 50 $.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Не раз4итаите на 50 часа седмична работа,защото ако работите редовна работа max. на седмица е 40 и след това трябва да ти плащат пове4е а това не им харесва на работодателите,на 4ерно незнам дали ще можеш да ги направиш тия 4асове.
Veliko

Мнение от Veliko »

Zastrahowkata na kolata shte e okolo 300 $. Mnogo goliam razhod za benzin ste dali. S tezi pari shte triabwa da pytuwate wseki den po 100-na kilometra (zawisi ot kolata). T.e. mozhe da rabotite w Guelph, naprimer. No togawa ne e li po-dobre da se zhiwee w Guelph. Goliam rastezh izpitwa tozi grad. Mezhduwprochem, goliam procent ot stokite se proizwezhdat ili w Guelph ili Missisauga. Poznawam niakolko kanadci Torontonianci, koito veche se premestiha w Guelph. A za hrana smetnete pone po 300 na chowek pri pazaruwane ot po-ewtinite verigi. Ako iskate da zhiweete nad zemiata i w po-dobyr rajon, otdelete za naem min.1000-1200 za 1 bedroom. Mozhe da si dobawite i Interneta, za dial-up ot 3 $ do okolo 25. Za high speed 40-50/ mesec. Ako plashtate toka otdelno e 20-30, zawisi kolko chesto gotwite. Niakyde dori i parkinga se plashta, i toj e okolo 30. Za rabotata, ako rabotite full-time po 40 na sedmica triabwa da ste shtastliwi. Overtime ima samo w proizwodstwata. Plashta se 1.5 pyti poweche ot osnownata zaplata. Kato regulator za oprawiane na polozhenieto za men sluzhi minawaneto na godishna zaplata. Kogato mi predlozhiha da se premestia da rabotia w laboratoria, veche minah na godishna zaplata. I neznam kolko e na chas.
Аватар
Leon
Обратна връзка:

Мнение от Leon »

Искам да питам защото виждам противоречиви мнения за застраховката на колата. Значи тя от какво зависи и как се определя. В смисъл нараства колкото е по-нова колата или обратното. И колко най ниско може да стигне?
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

ako si нов емигрант и се изхварлиш да купиш чисто нова по малко от 400$ няма да ти струва. а наи ниската съм чувал за една ''каруца'' е 220$. :lol:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
todor73

Мнение от todor73 »

zastrahovkata narastva pravoproporcionalno na tova dokolko se chuvstvash ti canadec ili kakto sasho71 kazva procesa na zombacia.
ste doide den kogato ste se sqbudish s misqlta che si stanal veche kanadec i togava... zastrahovki protiv blqskane s nlo i drugi podobni niama hich da ti se vijdat stranni kakto v nachaloto.
ima edna reklama na banque nationale edin kazva che takava oferta mu predlojili stial da spesti 200 $ na godina i to za quebec stava vqpros, ta tia moiata zastrahovka cialata e 200 na godina :D
za ontario mai ot nisto ne zavisi v smisql che 200-300 vinagi gi davash min!!! ako pribavim i istoriite s nlo ... - neznam ne sqm polzval takava. :oops:
Аватар
shark6286

Мнение от shark6286 »

Zastrahovkata za kolata za godinata li e ili za mesec ? Neshto ne stava mnogo jasno.
"Life is the art of drawing without an eraser." - John W. Gardner
todor73

Мнение от todor73 »

Zastrahovkata za kolata za godinata li e ili za mesec

200-300 vinagi gi davash min NA MESEC AKO SI V ONTARIO

AKO PQK SI V QUEBEC 300 NA GODINA. :D
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

shark6286 написа:Zastrahovkata za kolata za godinata li e ili za mesec ? Neshto ne stava mnogo jasno.
plashta se na mesec (osven ako zastrahovatelia ne ti poiska cialata suma zashtoto si nov shofior)
problema e che kato doidesh i niamash tukashen shofiorski opit
zastrahovkata e visoka.
po-malko znachenie ima kakva e kolata
ako si s nova e zaduljitelno da skluchish dvustranna - koeto kachva cenata
tova e za purvata godina samo
za vtorata godina kakto i ako si s kola na staro moje da karash i s ednostranna koeto znachi okolo $200 na mesec purvonachalno
sled niakolko godini shofirane i ako niamash demerit points pada nadolu moje da stigne i pod $100 na mesec
Аватар
Shtono
Обратна връзка:

Мнение от Shtono »

Za zastrahovkite:
Ako si novopristignal immigrant s G licence i bez canadian insurance history shte plashtash za 10 godishna kola okolo $3600 na godina koeto pravi po 300 na mesec. Tova e pri polojenie che skliuchish ednostranna zastrahovka koeto shte reche che ako stane neshto po tvoya vina izplashtat shtetite samo na drugata strana a ti sam si poemash razhodite. Ako iskarash t.n Driving School v Canada i ti dadat sertifikat zastrahovkata ti spada s okolo 15% t, e stava okolo 3200 na godina. Drug nachin da si namalish zastrahovkata e da si kupish property insurance ili ako nyamash takova da si napravish tenants insurance koeto ti smakva zastrahovkata na kolata s oshte 15% i stava okolo $2800 na godina. Tova e pri polojenie che karash nad 10 godishna kola. Ako e po nova shte ti oderat kojata, i shte plashtash okolo $5200 na godina za Toyota Echo naprimer. Drug variant da si namalish auto insurance e da se vkliuchish v nyakoiya grupova zastrahovka da rechem kam firmata kam koyato rabotish. Togava ima shans da plashtash okolo $150-$180 na mesec. Obshto vzeto ima i izkliucheniya ama te sa ryadkost. Dokumenti ot zastrahovateli v BG nyama smisal da si nosish ako idvash v Ontario zashtoto te tuk ne vajat a i nikoi ne ti gi iska. Drugo vajno neshto e che ne tryabva da imash globi i speeding ticketi zashtoto togava zastrahovkata ti avtomatichno skacha pak s okolo 30% i stava pak okolo $3600 na godina. Imam edin kolega kanadec koito plashta za 8 godishna kola okolo $4600 na godina zashtoto ima mnogo tickets a pak jivee izvan Toronto i kolata mu tryabva taka che si gi plashta tezi pari kato pich. No obshto vzeto nyama da se plashite, s vremeto se svikva. :D
Заключено