RAZHODI

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Raddost
Обратна връзка:

RAZHODI

Мнение от Raddost »

Mojete li da mi kajete priblizitelno kolko izlizat predvaritelnite razhodi predi zaminavaneto, t.e. bez perite, koito trjabva da se nosiat tam
Radi
Аватар
Stef

razhodi

Мнение от Stef »

Okolo 5000 lv. vkluchva vsichki taksi, medicinski, i t.n.
Go big or go home.
dionis

Мнение от dionis »

Za 1 chovek izlizaha niakyde okolo 1200USD + prevodi
Аватар
janyz

!

Мнение от janyz »

Za 3 chlenno sem-taksi ,prevodi ,pisma,med pregledi,taksa vizi i samoletni bileti-10 000 lv. Tova sa moite smetki !
Raddost
Обратна връзка:

Мнение от Raddost »

a za trichlenno semeistvo kolko pari triabva da se nosiat tam
Radi
Svilko
Обратна връзка:

Мнение от Svilko »

Zdravei Raddost,
po moi smetki za trima 4oveka razhodite po dokumentite i taxite, parite za vizi i samoletni bileti (pri polojenie 4e ediniq 4len na semeistvoto e dete), vyzliza na okolo 6500lv. V tova ne sym slojil samo cenata na bileta za dete, za6toto ne znam kolko e.
Eto i orientirovy4na razbivka na cenite:
Taxi za dokumenti predi intervuto: 500 CAD + 50CAD (bankovi taxi)
Dokumenti, dublikati i prevodi : 180 lv
Medicinski pregledi za trima 4oveka: okolo 400lv
Vizi za dvama i edno dete (zaedno s vsi4kite mu tam taxi) : 2330 US $
Samoletni bileti: za davama 1300lv bez detskiq

I vyv vsi4ko tova ne e vklu4eno razhodi za pytuvaniq ako ne ste ot Sf.

E tova e ot men, tova e koeto znam. Dano sym bil polezen.
Aries

Мнение от Aries »

Струва ми се, че Svilko леко е занижил разходите по преводи и вадене на дубликати (при мен само актовете за раждане + акта за граждански брак излязоха 30 лева за вадене, 10 лева нотариална заверка и 30 лева преводи или иначе казано 70 лева за четирима). Трябва човек да има наистина изключително малко документи, за да се установи в тази цифра.
За ориентация цените (поне в Пловдив) са 6 лева на страница превод (като не винаги вашата страница е страница при преводача :D ), 2 лева нотариална заверка за 1-ва и 1 лев за всяка следваща страница.
За самолетните билети: деца до 2 години пътуват за около 100 евро, от 2 до 12 нямам представа (трябва да питаш), над 12 (ако не се лъжа) минаваш към младежките билети (лека отстъпка в цената).
На мен ми съобщиха цена от 1450 евро. В едната посока.
Към горните допълнения е хубаво човек да си предвиди едно 500 лева за всякакви непредвидени разходи (тук копие, там такса, пътни и т.н.) и още някаква сума за уроци по френски.
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

Elate da vidite kolko 6te pohar4ite tuk za 1-2 mesetsa...
To Live Is To Die
Aries

Мнение от Aries »

И каква е баснословната сума, която си похарчил за първите два месеца?
Щото така човек като чете този форум може да остане с впечатление, че мизерстваш при заплата под 4-5 хиляди на месец! :evil:
Някъде имаше изказване, че с 3х3000 било супер :roll: иначе - мизерия
Аре бе хора, стегнете се и се разберете кое е истина - това, че хората живеят с години на социал или това, че едвам преживяваш със заплата?
Dimitar Kolev

Мнение от Dimitar Kolev »

Aries,
az sum izhar4il za purvite 3 meseca nad 5000 usd.
Pitai pak ako ima ne6to neiasno :lol: :lol:
Aries

Мнение от Aries »

Димитре, интересува ме колко харчиш за всекидневни нужди (наем, храна, телефон и т.н.) а не колко се харчи за първоначално установяване някъде.
Хайде да сметнем колко ще дадем в БГ за първоначално установяване в чужд град (т.е. започваш от нулата).
След като хората дават 550 долара на човек на месец и има хора, които живеят така в продължение на години, значи това е поне екзистенц минимума.
Съвсем друг е въпроса колко МОЖЕ човек да похарчи за месец. Тук мисля, че няма нужда да гадая - МНОГО.
Интересува ме с какво живота там е по-скъп:
1. Наем - 600 лева със всички разходи. Хм, значи ако сравним наемите в БГ и добавим към тях НОРМАЛНИ разходи за отопление и осветление, вход, вода и т.н. подобни щуротии не ми се вярва да слезеш много под тази цифра. Особено зимата. Проблема обаче е, че повечето живеем в собствени жилища в БГ и затова там този разход ни идва ташкън!
2. Транспорт - да, градския такъв е по-скъп, но при положение, че бензина е по-евтин отколкото е тука... ми остава да си купи човек кола :D
Понеже не съм в течение на останалите по-скъпи разходи моля някой да ми даде пример кое е по-скъпо? Защото доколкото разбрах вече храната е по-евтина, електрониката и техниката също, мебели се намират на старо. Тогава?
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

Aries написа:Защото доколкото разбрах вече храната е по-евтина
Znae6 li, kato doidoh razbrah, 4e pone polovinata ot informatsiata, koiato imah v BG-ot forumi, poznati, ofitsialni institutsii i t.n. e izkrivena. Tuk niakoi 6te kajat pak kak vsi4ko e individualno i t. n. i t.n. S nikoi ne mi se vliza v sporove, no tuk hranata e evtina otneseno kam tuka6nite dohodi, a ne absolutno. Da, ima i po evtini ne6ta /koka-kolata napr./, no kato tsialo izliza po-skapo tuk, nai ve4e zaradi hliaba, sireneto, mliakoto, mesoto, zelen4utsite i plodovete. I na men mi razpraviaha kolko e evtino tuk, ama evtini se okazaha promotsionalnite stoki, koito neriadko sa na raba na razvalianeto ili sas zanijeni vkusovi ka4estva, a az ne sam do6al tuk za da hrania deteto si s takava hrana! Taka 4e tuk pari se har4at, vaprosat e da se vadiat i ...niama problem! :wink:
Tuk skoro ima6e edna tema koi kakva informatsia dava v tozi forum...Razbira se, 4e vseki ima pravo da kazva mnenieto si, no pak ima ne6ta, koito sa NAPRAVO PODVEJDA6TI!
To Live Is To Die
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

По мои скромни спомени преди да замина процедурата ми излезе към 1200 $ us.Това за един 4овек.После еднопосо4ен самолетен билет за около 400 долара и към 5000 долара за мене .Мъжът ми беше горе-долу същата картинка,така 4е ако сте двама умножи по 2 ,ако имате и дете (деца) ве4е незнам.
Dimitar Kolev

Мнение от Dimitar Kolev »

Димитре, интересува ме колко харчиш за всекидневни нужди (наем, храна, телефон и т.н.) а не колко се харчи за първоначално установяване някъде.
O.K.-razbrah.Probvam da otgovoria,no 6te pomolia i jena mi da ti napi6e po-detailno,6toto az sum po pe4eleneto-tia-po-har4eneto-ha-ha-ha:
za edin mesec-
-kvartira 3 1/2 v LaSalle-dobre obzavedena-525 Cad
-tok otdelno-40 Cad(try more)
-telefon+internet-40 Cad(try less)
-mobilen-30 Cad
-zastrahovka za kolata -39 Cad(sega o4akvam da namalee)
-karti za transport za dvama-118 Cad(6toto tuka na rabota s kola ne stava v centara-o6te niamam zapazeno parking miasto :lol: )
-hrana-zavisi ot tebe,no da kajem-300(350 s birata)
-benzin-po moi smetki-150 Cad

Drugo ne se se6tam,a naskoro otkrihme 4e ima kino za edin dolar!!!

Zna4i nie dvama du6i bi triabvalo da pravim razhod okolo 1000-1100 Cad
Oba4e idvat pove4e s razni nepredvidimi za novoimigranta razhodi.
Imai predvid,4e niakoi razhodi-kola,benzin, i t.n. sa izli6na glezotia-no i taka ne izglejda mnogo stra6no.

Kato se varnah v Bg Kraia na January za vizite i da si sabiram bagage,stoiahme do 26 Mart-zna4i za 2 meseca vav Varna sme izhar4ili s jenata edno 3000 USD pone,a ako triabva6e da platim i naem za boksonierata v centara,naema 6te6e da e okolo 200 Euro/na mesec-Varnenski standart :lol:
Nema da se pla6i6 - tuka ot glad niama da umre6,no moje i da ne stane6 prezident,a mai mnogo hora idvat s golemite ko6nici i iskat da sa na4alnici-oba4e kakto se se6ta6-tuka na4alnici si imat ve4e i pove4e tarsiat ba4keri-da ne stava rabotata kato v Bg-mnogo vojd,malko indianec :lol: :lol:
Заключено