Английско училище вьв франкофонска провинция-вьзможности

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
As-Iv

Английско училище вьв франкофонска провинция-вьзможности

Мнение от As-Iv »

....
Последно промяна от As-Iv на Пон Ное 07, 2005 7:39 pm, променено общо 1 път.
Jess_

Мнение от Jess_ »

Zdravei!

Ako deteto e po- golqmo- navyrshilo 16 godini- moje da se zapishe, mislq bezproblemno, na uchilishte na angliiski ezik za vyzrastni. Uslovieto obache e da si "prestoial" 1 godina v Quebec, predi da se zapishesh. Tova e neotdavnashna proverena informaciq, mislq, che vse oshte e taka. Za vseki sluchai moje pak da se pita.

Tova moje da se okaje dobyr variant za uchenik, koito v Bylgariq dobre si e nauchil angliiskiq, kato doide tuk da izkara edna godina "classe d'accueil" da ponauchi i frenskiq i sled tova da prodylji v uchilishte za vyzrastni izcqlo na angliiski. Za tezi na 16 godini i nagore zakon "101" mai ne vaji, zashtoto se schitat za vyzrastni. Ako iskat da se zapishat v sredno uchilishte na angliiski (high school) v Junior Sector, t.e. obiknoveno sredno uchilishte za "malkite" uchenici, nqma da mogat (osven moje bi ako ne e chastno). No v uchilishte za vyzrastni na angliiski mogat da se zapishat mislq bez problemi. Daje ima i sredno uchilishte na angliiski na distanciq, t.e. chez korespondenciq- pak za 16 i nad 16-godishnite.

Inache za da mogat po- malkite uchenici da se zapishat v uchilishte na angliiski, trqbva mai da se dokaje, che pone ediniqt ot roditelite e izkaral po- golqmata chast ot obuchenieto si na angliiski. Chuvala sym syshto, che v chastno anglofonsko uchilishte mojesh da si zapishesh deteto i bez da otgovarq na gornoto uslovie, no ne sym proverqvala lichno.

:wink:
Аватар
Hemoglobin
Любим форумец
Любим форумец
Обратна връзка:

Мнение от Hemoglobin »

Не знам що за репутация имат тези училища за възрастни.
В крайна сметка основния мотив за записване на детото в английско училище (освен може би английския да му е водещ език а не френския) е да получи по-добро образование.
Е всички живеещу тук знаят че образованието във повечето френски училища е трагично. Децата нямат основни познания в елементарни области... това е въпрос за цяла отделна тема.

За мен единствения вариант да се избегне насилственото ограничение е частното училище. Пригответе се да плащате, най евтините частни училища също не са особено елитни....
По мой опит в едно семейство където и двамата работят на не особено високи заплати спокойно може да се заделят пари за 1 дете да ходи на частно училище... тук идва времето за една крива усмивчица - ако сте на същите тези 2 не особено отличаващи се заплатаи и имате второ дете, едното ще трябва да се даде джезие на френската система...
"Бързата кучка слепи ги ражда"
българска поговорка
Заключено