Моля кажете ми когато сте изпращали документи за доказване на съвместно съжителство conjoint de fait:
1. Може ли постоянните адреси в личните карти на двамата кандидати да са различни а във Удостоверението за настоящ адрес, което се взема от общината- адреса и на двамата да е един. Когато се вади такова удостоверение адреса, който се вписва в него по желание ли се избира?
2. Трябва ли задължително да се сменя адресната регистрация по личната карта на поне на единия от кандидатите? Някой минал ли е без да прави това?
3. Във това Удостоверението за настоящ адрес упоменава ли се нещо от рода човека от колко време живее на него.
Сте споделя какво направихме с моя приятел.Той е водещия кандитат,регистрирах го в моята община и той се води ,4е живее на мойя адрес.Не си смени адреса от ли4ната карта,така 4е имаме разли4ни адр.рег.на тях.В общината ми казаха, 4е в ли4ната карта ти е постояния адрес,а ти можеш да имаш и 5 настоящи и няма нужда всеки пьт да правиш промени в л.карта.
Адресната рег.е от преди 6 месеца,направихме нотариално заверено удостоверение ,4е той живее от 1,5г.при мен,но адр.рег е от преди 6м. Пуснахме документите на 09.06.2004 и до сега нямаме още отговор.
Това е при нас,надявам се да минем ,ако не....ще мислим.......
Когато имам отговор от Виена сте пиша.
Успех ти желая!!!!!!!!
Само да ти кажа ,4е в удостоверението от общината вписват то4ната дата на регистрация и няма смисъл да водиш преговори с тях за по -задна дата,освен ако нямаш връзки там
КЪСМЕТ !!!!
Suny написа:Само да ти кажа ,4е в удостоверението от общината вписват то4ната дата на регистрация и няма смисъл да водиш преговори с тях за по -задна дата,освен ако нямаш връзки там
КЪСМЕТ !!!!
Мерси за отговорите. Надявам се че датата на издаване на удостоверението няма да повлияе върху изискването за 1 година съвместен живот
А ти какви други документи изпрати като доказателства? Предполагам че само това удостоверение не е достатъчно
Здравей! По въпроса за адресите в личните карти вече имаш отговора - там е записан постоянния адрес, а настоящия се доказва само с Удостоверението от Общината. Аз лично изпратих и писмо, в което обясних, че адресите в паспортите са ни различни защото са постоянните и не сме ги променяли, тъй като не сме официално женени. А прилагам Удостоверенията, от които личи, че имаме един и същ адрес повече от една година. Нямахме никакав проблем с доказването на статута ни. От статията знаете какви още документи сме прилагали. Ако Удостоверенията ви са с дата отпреди 1 година и прибавите декларациите, подписани пред нотариус би трябвало да нямате проблеми! Успех!!!
на срещата от 19.06. отговориха на една госпожа, която каза, че първоначало са и приели док-те за приятеля й доколкото разбрах по старата процедура и после са й казали(след време), че не и признават док. от общината - господинът ясно даде да се разбере, че искат справка от полицейското, че живеят съвместно??? съжалявам, но не ми стана ясно точно каква!
Tochno datata na izdavana na adresnata karta triabva da e predi tazi godina i polovina ili godina ne pomnia veche suvmestno sujitelstvo. Pri nas ne beshe ta triabvashe da vadim drugi dokazatelstva zashtoto iskaha da ni razglejdat pootdelno.
Ние изпратихме удостоверение от общината за една и съща адр.рег,която датира от 6месеца(знам 4е изискването е мин.1 година)+нотариално удостоверение(като клетвена декларация),4е ние живеем заедно от 2 г.но адр.рег.е от 6месеца.
Други доказателства не съм представяла,а и 4естно казано освен снимки за 5 години на зад ,други док.не мога да им представя.
Днес полу4их обратна разписка,и сега ще 4акаме за писмо.
Късмет от мен!!!
Zdraveite,
as sam gospojata ot sreshtata na 19.06. Vkliuchvam se s utochnenie po temata. Vodeshtai na presentatziata ostana iznenadan che ne sa priznali dokumenta ni ot obshtinata i ni posavetva da izvadim spravka ot politziata za tova kakvi sa bili adresnite registratzii na edinia ot kandidatite - v sluchaia moia milost, tai kato moia adres e razlichen ot tozi na koito vsashnost jiveem s moia priatel.
Ta tova udostoverenie ot politziata se vadi edinstveno ot 9-to RPU v Liulin 4, bl. 464. Struva 8 leva i stava za okolo sedmitza. V nego sa otrazeni vsichki adresni registratzii sas saotvetnite srokove, koito litzelo ima, ili e imalo ot momenta na palnoletieto mu.
Tova e otnosno dokumenta ot politziata. Samo v 9=to RPU obache imat tazi baza danni, vaz osnova na koito praviat spravki za adresni registratzii. Do tam se stiga s trolei 6 i 7 i se sliza na poslednata im spirka.
Parvo se plashta taksata, a sled tova se podava molba po obrazetz na gisheto zaedno s platenata taksa i sreshtu predtaviane na lichna karta. Slujitelkata e liubezna i operatziata trae kam 20-na minuti s chakaneto na kasata.
Uspeh i dano sam bila polezna.
Мда,тази информация за 9-то РПУ е наистина важна и полезна.
Хубаво ще е ако може да се добави към статията на портала за съвместното съжителство /ако все още я няма,че не съм съвсем сигурен /
А иначе аз да благодаря още веднъж на titi,че тя е първата ,която я даде във форума и лично на нас ни спести доста лутания по разни институции!
Успех на всички! Иво
Здравейте, искам са да изкажа и нашият опит като Conjoin de fait, и нашите проблеми въпреки че вече имаме визи и двамата и се каним да тръгваме.
Значи на самото интервю минахме без проблеми само с адресна рехгистрция (от преди 1.5 год. ниакъде), договор за наем също от такъв период (нотариално заверен и преведен) + наколко сметки и на двамата за GSM и стационарен телефон отново преведени. Носихме и снимки но не ги искаха. Нямаше проблеми никакви даже, но една седмица преди медицинските получихме писмо че искат още доказателства за съвместно съжителство. (В писмото пишеше за полицейска справка, обща банкова сметка и още разни глупости, и май имаше и клетвена декларация че живеем заедно от еди колко си време). На мен ми падна пердето и въобще реших да не им отговарям, дори да ми костваше и отказ. :luk: (Писна ми да се занимавам с глупости, та нали на самото интерво бях представил неодходимите документи които пишеше в поканата) Една седмица по късно получихме медицински. Направихме ги, одобриха ги. Аз така и не пращах доакзателствата От един месец вече имаме и визи в паспортите....
daisy написа:Zdraveite,
as sam gospojata ot sreshtata na 19.06. Vkliuchvam se s utochnenie po temata. Vodeshtai na presentatziata ostana iznenadan che ne sa priznali dokumenta ni ot obshtinata i ni posavetva da izvadim spravka ot politziata za tova kakvi sa bili adresnite registratzii na edinia ot kandidatite - v sluchaia moia milost, tai kato moia adres e razlichen ot tozi na koito vsashnost jiveem s moia priatel.
След като адреса в тази полицейска справка е различен от този в удостоверението от общината как тогава са погледнали на това?
Признали ли са ви като де факто съпрузи с приятеля ти?
Ne si razbral iavno podrobnostite - az ot poveche ot edna godina sam s nastoiash adres savpadasht s tozi na moia priatel. Imam i udostoverenie ot obshtinata, koeto im izpratih prevedeno, no tova ne im e dotatachno iavno. Taka che politzeiskata soravka samo shte potvardi inofrmatziata ot obshtinata. Sega po-iasno li e ?