Shofiorska knizka v Alberta

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Chris

Shofiorska knizka v Alberta

Мнение от Chris »

привет на всички от Calgary, Alberta.
вече сме почти месец тук и оправихме повечето документи: имаме ПР карта, SIN номер и т.н.
срещам големи затруднения с издаването на шофьорска книжка. Ходих до няколко агенции, но ми дават различна информация, освен това от около година са влязли в сила и накакви нови законови разпоредби.
моля ако някой скоро е вадил книжка в Алберта (през последните 6 месеца) да пише точно как го е направил.
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Otidi v parvoto Registry i popitaj kakvo tryabva da napravish za da si izkarash Alberta driving license. V Registries se provejdat teoretichnite izpiti i ot tam se izdavat knijki.
Cheers
sando
Обратна връзка:

Мнение от sando »

pishi mi na aleks1777@abv.bg
ste te oputia da si vzemesh knizkata lesno, imam otgovorite samo za ediniat ot 4 te testa
7C
ostanalite ne gi znam, no ne e bolka za umirane, procheti si pravilnika (ima go v registritoama) ama dobre zastoto ima леле tupite vuprosi.
taksata beshe mai 20 CAd na iaviavane a posle 68 za samata knizka, za shofiraneto e 40 za izpita i 30 za tiahna kola, no pak te kusat ot purvia put.
Patok

Мнение от Patok »

Ami sko idvash s knigka ot druga provincia pak li minavash prez sushtata procedura (Quebec naprimer)?
sando
Обратна връзка:

Мнение от sando »

ami pak moze da te nakarat d akarash izpiti, ama ne e mnogo sigurno, nali znaesh alberta e druga durzava, ne e quebec
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Е нема начин да те накарат пак да се явяваш на изпит ако си от Кебек... Ако идваш от цивилизована (призната) страна, само си сменяш книжката и това е.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
sando
Обратна връзка:

Мнение от sando »

ima nachin i to ima takiva sluchai edni poznati otidoha v Van. ot calgary i ne iskaha da im priznaiat knizkata ot alberta, ta s mnogo muki sa uspiali samo na momcheto zastoto imalo 15 god staz kato sofior v BG, a na momicheto ne i sega ste si kara otnovo teoria i kormuvane, a osven tova sa gi nakarali da platiat 400-500 dolara za preregistraciata na kolata im.
Заключено