Най-важното си го казала, така че нямаме избор освен да минем към по-второстепенни артикули.
- Шапки с кленово листо и/или надпис Канада
- Фанелки и/или якета с надпис Виктория или Канада (аз казвам за моя си град вие си мислете за вашите

)
- Четец за електронни книги
- Дървени изделия на които се вижда че са изработени в Канада (не Китай, Индонезия, Филипини и т.н.)
- Сапунчета, шоколадчета и други "консумативи" на които се вижда че са произведени в Канада или знаете със сигурност че ги няма в България. Едно от местата за такива неща е London Drugs - за БиСи, Албърта, Саск и Манитоба.
- Сушена сьомга. Има два вида - вакумирана в метализирана торбичка и такава която е сложена допълнително в дървена кутия. Вторите са по-шик, но плащаш повече, за по-малко риба.
Зависи познатите на кое държат повече - на рибата или на външния вид на подаръка.
- Книги и компакт дискове. Макар и двете да губят почва в полза на онлайн такивата, все пак говорим за подаръци. Подарявал съм например книга, която беше нещо като "Енциклопедия на бирата". Някои хора обичат да четат Стивън Кинг в оригинал и т.н.
- Мой роднина предпочита определен дезодорант който се намира само в Щатите. Не ми скачайте с въпроси и опровержения, само преразказвам, явно човека беше проучвал дълго и подробно. Друг роднина предпочита фанелки на определена марка с определен цвят и с определена форма деколте. Доколкото разбирам изборът при тия условия в България бил доста тесен. Съветът в тоя параграф е - проучвайте по-издалеко и по-издълбоко, какво търсят роднините, а не в последния момент.
- Фоторамка заредена с ваши снимки и/или на децата
- Weather station - да им показва температура, влажност, налягане, часовник и даже някои предсказват времето. Внимание - убедете се че адаптора става за 220 волта. Не си мислете че както адапторите за лаптоп работят по цял свят, така е и с всички джаджи. В моя случай не ставаше и трябваше да намеря такъв който става.
- Други джаджи които те не биха си купили сами - например фотоапарат, разни лампи, скъпи джобни фенерчета, джобни ножчета и др. Внимание - качествените джобни фенерчета не се продават в нормални магазини. Точка. Само онлайн! В реалните магазини се продават
само боклучави фенерчета. С много малки изключения, които пък лично на мен не са ми интересни.
- Понякога джаджата която сте си намислили (им трябва) просто е по-добре да се купи на място. Съвсем открито. Особено ако е по-голяма. Примери от личен опит - телевизор, малка печка, пералня.
- Календари от всякакъв калибър с красиви снимки от вашия град/околности
Appendix:
- Едни приятели като идваха на екскурзия тука си купиха бурканчета с мултивитамини - били по-евтини.
- Лично за мен теглото на подаръците не е проблем защото смятам че само идиот и/или суетна тръгва с пълен куфар дрехи за България. Вземам минимално дрехи, даже ако взема сандали и маратонки, едните са стари и там ги захвърлям/подменям