Ползване на консултантска фирма
Ползване на консултантска фирма
Кажете, има ли смисъл от ползване на услугите на консултантска фирма при емиграция в Канада. Какви са плюсовете и съответно минусите от това?
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Не знам за плюсове, но това са пари, хвърлени на вятъра...
Ако не може човек да се оправи сам (или с помощта на хора от форума) с документите и интервюто, как ще се оправя после в Канада?
Все пак, тези документи и интервю са част от подготовката за живота ви в Канада!
Ако не може човек да се оправи сам (или с помощта на хора от форума) с документите и интервюто, как ще се оправя после в Канада?
Все пак, тези документи и интервю са част от подготовката за живота ви в Канада!

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
-
- Обратна връзка:
Az zamislqiki se po tozi vapros samo za minusi se se6tam ;mnogo pari ,hvarleni v neizvestnoto ,a tezi pari 6te sa ti nujni ,drugoto koeto e na kakvo doverie si dava6 dokumentite na tazi konsultantska firma i treto ,no ne na posledno mqsto 6tom o6te na tozi etap polzva6 takiva uslugi na kakvo raz4ita6 za po natatak
))Uspeh

Za drugi minusi osven,4e struva pari,ne se se6tam.
No v na6ia slu4ai parite biaha ednosedmi4nata mi zaplata ili ne6to takova,samo 4e ako raboti6 v Bg sa dosta,no taka ili ina4e 6te plati6 i pove4e na Canadskoto pravitelstvo.
A plusovete za mene biaha:
-predvaritelno ni orientira koi da e vode6t,kak da si podredim kandidaturata taka 4e da ia haresat i t.n.
-sigurna po6tenska kutia,6toto v Bg ne sa mnogo sigurni tia uslugi.
-prevodi,legalizacii,profesionalno populneni dokumenti bez da si gubia vremeto li4no
-vodene na korespondencia faxove i t.n.,kato se ima pred vid,4e s jena mi biahme na razli4ni korabi na razli4ni mesta i samo az imah niakakav dostup do INMARSAT i kusovulnovo radio!
-konsultacii po vsi4ko,koeto me interesuva i t.n.
Vaob6te mnogo sum dovolen,ako imah vazmojnost 6tiah da prikliu4ih uspe6no vsi4ko i doidoh v Canada sled po-malko ot godina i polovina,kato predi tova haber ne sum imal,4e niakade po belia sviat moge legalno da se imigrira.Na vsi4ko otgore hodih na vtoro interview(samo az bez jena mi) i na o6te po-vsi4ko otgore go biah otlojil vtoroto interview s 5 meseca!!!
Vaob6te mnogo sum dovolen nai-ve4e,4e ima6e koi da mi vodi korespondenciata i ne sum ti4al az da prevejdam i legaliziram i populvam kvoto i da e.
Ako te interesuva moita firma(vav Varna e!)pi6i l.s.
No imai predvid,4e ako ima6 vazmojnost da si gi pravi6 samostoiatelno tezi raboti tuk e miastoto da tursi6 BEZPLATNA info!
No v na6ia slu4ai parite biaha ednosedmi4nata mi zaplata ili ne6to takova,samo 4e ako raboti6 v Bg sa dosta,no taka ili ina4e 6te plati6 i pove4e na Canadskoto pravitelstvo.
A plusovete za mene biaha:
-predvaritelno ni orientira koi da e vode6t,kak da si podredim kandidaturata taka 4e da ia haresat i t.n.
-sigurna po6tenska kutia,6toto v Bg ne sa mnogo sigurni tia uslugi.
-prevodi,legalizacii,profesionalno populneni dokumenti bez da si gubia vremeto li4no
-vodene na korespondencia faxove i t.n.,kato se ima pred vid,4e s jena mi biahme na razli4ni korabi na razli4ni mesta i samo az imah niakakav dostup do INMARSAT i kusovulnovo radio!
-konsultacii po vsi4ko,koeto me interesuva i t.n.
Vaob6te mnogo sum dovolen,ako imah vazmojnost 6tiah da prikliu4ih uspe6no vsi4ko i doidoh v Canada sled po-malko ot godina i polovina,kato predi tova haber ne sum imal,4e niakade po belia sviat moge legalno da se imigrira.Na vsi4ko otgore hodih na vtoro interview(samo az bez jena mi) i na o6te po-vsi4ko otgore go biah otlojil vtoroto interview s 5 meseca!!!
Vaob6te mnogo sum dovolen nai-ve4e,4e ima6e koi da mi vodi korespondenciata i ne sum ti4al az da prevejdam i legaliziram i populvam kvoto i da e.
Ako te interesuva moita firma(vav Varna e!)pi6i l.s.
No imai predvid,4e ako ima6 vazmojnost da si gi pravi6 samostoiatelno tezi raboti tuk e miastoto da tursi6 BEZPLATNA info!
Без да се обиждате, но думи от рода на "ако с едни документи не можеш да се оправиш, как ще се оправиш по-нататък" са си типично българска черта. Ние винаги сме най-най и разбираме от всичко (само не и от собствените си задължения) и затова държавата ни е на такъв хал.
Затова Канада, САЩ и др. нормални държави процъфтяват, защото болшинството от хората там си гледат работата и не се опитват да вършат работата на другите.
Естествено, че е възможно човек сам да попълни документите си, но не мислите ли, че някой, който го е правил десетки и стотици пъти, някой, за когото това е рутина, ще се справи в пъти по-добре. Не мислите ли, че той може да ви спести доста излишни нерви и пръснати пари (ако не ставате ще ви го каже направо) и ще елиминира шанса да отпаднете поради някаква тъпа грешка при попълването.
Ама не - "това са грешни пари".
Ами дайте тогава и езика да научим сами, и документите да си ги преведем...
Нали и там даваме "грешни" пари.
Друг е въпроса, че има вероятност да попаднеш на некоректна фирма, която само си мисли, че може да ти свърши работата. Тогава вече си загинал. Но причината за това обикновено отново е типичната българска черта да икономиса някой и друг лев и да мине по тънката тарифа.
Оше веднъж се извинявам за тона си, но това, че човек ползва външни услуги не означава, че е некадърен и не може и сам. Още Форд го е казал.
Затова Канада, САЩ и др. нормални държави процъфтяват, защото болшинството от хората там си гледат работата и не се опитват да вършат работата на другите.
Естествено, че е възможно човек сам да попълни документите си, но не мислите ли, че някой, който го е правил десетки и стотици пъти, някой, за когото това е рутина, ще се справи в пъти по-добре. Не мислите ли, че той може да ви спести доста излишни нерви и пръснати пари (ако не ставате ще ви го каже направо) и ще елиминира шанса да отпаднете поради някаква тъпа грешка при попълването.
Ама не - "това са грешни пари".
Ами дайте тогава и езика да научим сами, и документите да си ги преведем...
Нали и там даваме "грешни" пари.
Друг е въпроса, че има вероятност да попаднеш на некоректна фирма, която само си мисли, че може да ти свърши работата. Тогава вече си загинал. Но причината за това обикновено отново е типичната българска черта да икономиса някой и друг лев и да мине по тънката тарифа.
Оше веднъж се извинявам за тона си, но това, че човек ползва външни услуги не означава, че е некадърен и не може и сам. Още Форд го е казал.
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Znaesh li kolko neshta sym nauchil pokrai tia dokumenti i interviuta za Canada ako mislish che s edoto davane na dokumentite v rycete na firmata si v Canadata dylboko se lyjesh.
Edinstvenia koito e imal osnovanie za tova e Gospodina s korabite no toi prosto e niamal druga alternativa.
I kvo firmata she mi gi nagodi taka che da se haresat razpraviash a posle na interviuto idi se opraviai nito znaiat s podrobnosti kakvo rabotia i kakvo iskam da rabotia tam a kato napishat niakva glupost i kat me podhvanat na interviuto s "OTLICHNIA" frenski koito veroiatno imat povecheto ot nas i "oide konu u rekata"
A kolko vreme sym izgubil mi 1 2 chasa ne sym gledal televizia i sym nauchil neshto novo
Edinstvenia koito e imal osnovanie za tova e Gospodina s korabite no toi prosto e niamal druga alternativa.
I kvo firmata she mi gi nagodi taka che da se haresat razpraviash a posle na interviuto idi se opraviai nito znaiat s podrobnosti kakvo rabotia i kakvo iskam da rabotia tam a kato napishat niakva glupost i kat me podhvanat na interviuto s "OTLICHNIA" frenski koito veroiatno imat povecheto ot nas i "oide konu u rekata"
A kolko vreme sym izgubil mi 1 2 chasa ne sym gledal televizia i sym nauchil neshto novo
Aries,
Po printsip si prav za polzvaneto na profesionalna pomosht. Vinagi e po-dobre, ako mojesh da si go pozvolish i ako naistina e profesionalna (za povecheto balgari jiveeshti v BG i dvete sa pod vapros).
Vaprosa e che dokumentite i spravochnitsite za imigratsia sa napisani na napalno razbiraem ezik i chovek triabva da e totalno zableian za da dopusne 'tapa greshka', koiato naistina da mu poprechi na kandidatstvaneto. Tvardo sam na mnenie che ako ne si v sastoianie da si opravish sobstvenite si dokumenti (imam pred vid spraviane, a ne 'davam pari na konsultant, zashtoto kato si varsha moita rabota izkarvam poveche' koeto e savsem druga bira) i nervite ne sa ti dostatachno zdravi da izdarjish glupostite na Bukuresht - niama kakvo da pravish v Kanada. Mesomelachkata v chujbina raboti na kade po-barzi oboroti ot Kanadskite posolstva...Taka che kandidatstvaneto si e edin vid 'plateno obuchenie' za tova koeto predstoi...
A i mnogo uvajavam starata prikazka, che na valka vrata mu e debel zashtoto si varshi rabotata sam. Sas seriozno chetene se otarvah (razbirai izlojih kazusa na Bukuresht i te se saglasiha) ot HRDC validation na rabotnata mi oferta i ot meditsinski pregledi, vapreki che mi iskaha i dvete parvonachalno. Samniavam se che niakoi 'bg konsultant' bi se spravil po-dobre ot men samata...
Estestveno konsultant ili ne si e vapros na lichen izbor...vajnoto e vsichki da stignem v Kanada!
Haide sas zdrave!
Po printsip si prav za polzvaneto na profesionalna pomosht. Vinagi e po-dobre, ako mojesh da si go pozvolish i ako naistina e profesionalna (za povecheto balgari jiveeshti v BG i dvete sa pod vapros).
Vaprosa e che dokumentite i spravochnitsite za imigratsia sa napisani na napalno razbiraem ezik i chovek triabva da e totalno zableian za da dopusne 'tapa greshka', koiato naistina da mu poprechi na kandidatstvaneto. Tvardo sam na mnenie che ako ne si v sastoianie da si opravish sobstvenite si dokumenti (imam pred vid spraviane, a ne 'davam pari na konsultant, zashtoto kato si varsha moita rabota izkarvam poveche' koeto e savsem druga bira) i nervite ne sa ti dostatachno zdravi da izdarjish glupostite na Bukuresht - niama kakvo da pravish v Kanada. Mesomelachkata v chujbina raboti na kade po-barzi oboroti ot Kanadskite posolstva...Taka che kandidatstvaneto si e edin vid 'plateno obuchenie' za tova koeto predstoi...
A i mnogo uvajavam starata prikazka, che na valka vrata mu e debel zashtoto si varshi rabotata sam. Sas seriozno chetene se otarvah (razbirai izlojih kazusa na Bukuresht i te se saglasiha) ot HRDC validation na rabotnata mi oferta i ot meditsinski pregledi, vapreki che mi iskaha i dvete parvonachalno. Samniavam se che niakoi 'bg konsultant' bi se spravil po-dobre ot men samata...
Estestveno konsultant ili ne si e vapros na lichen izbor...vajnoto e vsichki da stignem v Kanada!
Haide sas zdrave!
100% suglasen
BabaPena, По-добре не може да се каже!! Така е!! Ами ако искаш мога веднага да ти дам линковете на една рускиня, горката "изгоря" преди няма и един месец, защото използваше имиграционен посредник. Защо ли, ами наблъскали й документите със неотговарящи на реалността данни. Цел, ясна- да им вземат паричките, защото в повечето случаи договорите които подписват тези доверчиви хорица е ако бъдат "докарани" до интервю за селекция и ако отпаднат това се счита за твой фал, а не на посредника.
Прави си изводите за какво точно плащаш. Мисля че това е най-скъпото попълване на документи за което съм чувал. И ако искаш моето лично мнение ще го кажа така: "Не си давай парите за глупости и вярвай в себе си. Поглеждай от време на време тук и си готов за Кебек. Айде сполай ти."
ПП: Би ли разяснила ако обичаш следният твой цитат
Успехи

Прави си изводите за какво точно плащаш. Мисля че това е най-скъпото попълване на документи за което съм чувал. И ако искаш моето лично мнение ще го кажа така: "Не си давай парите за глупости и вярвай в себе си. Поглеждай от време на време тук и си готов за Кебек. Айде сполай ти."
ПП: Би ли разяснила ако обичаш следният твой цитат
Ако кандидатставме за PR статут, може ли да съкратиме процедурата без да правиме мед. тестове. Благодаря ти предварително. Може и на ЛС.Sas seriozno chetene se otarvah (razbirai izlojih kazusa na Bukuresht i te se saglasiha) ot HRDC validation na rabotnata mi oferta i ot meditsinski pregledi, vapreki che mi iskaha i dvete parvonachalno
Успехи

10.03.2004 Изпращане DCS в Париж
02.04.2004 Потвърждение за получаване DCS
24.04.2004 Покана за Интервю в Париж
19.05.2004 Интервю в Париж---- CSQ 2 броя
10.06.2004 Изпращане--Федерална процедура
15.06.2004 Потвърждение за получаване
02.04.2004 Потвърждение за получаване DCS
24.04.2004 Покана за Интервю в Париж
19.05.2004 Интервю в Париж---- CSQ 2 броя
10.06.2004 Изпращане--Федерална процедура
15.06.2004 Потвърждение за получаване
Съгласен съм със това, че научаваш сума ти неща покрай попълването на документите ти. Мисълта ми беше дали има именно консултантска фирма (такава, която да те консултира, а не да ти изземе всички функции). Форума е едно добро място за това, но понякога има доста завъртени казуси.
Съгласен съм, че в България има един тон некоректни фирми и "специалисти", то и затова предпочитаме ако можем всичко да си правим сами, но това не е хубаво.
P.S. eiliev, можеш ли да ми кажеш теб за какво те отрязаха преди години, че не става ясно от разказа ти?
Съгласен съм, че в България има един тон некоректни фирми и "специалисти", то и затова предпочитаме ако можем всичко да си правим сами, но това не е хубаво.
P.S. eiliev, можеш ли да ми кажеш теб за какво те отрязаха преди години, че не става ясно от разказа ти?
Последно промяна от Aries на Чет Апр 14, 2005 5:06 pm, променено общо 1 път.
ОвенчоAries написа:... Форума е едно добро място за това, но понякога има доста завъртени казуси (аз например започнах работа една година преди да се дипломирам, след дипломата имам още 3 месеца във същата фирма, на същата заплата и същите условия - просто работодателя ме назначи като висшист без да бъда дипломиран - след това казарма една година и после още три месеца в тази фирма. Е, води ли ми се за стаж годината преди дипломирането или не).

Иначе за консултантите - ми тука във форума има 1000 различни случая, едва ли има консултантска фирма която се е сблъсквала с толкова различни кандидатури (ако не четат и те форума, гадинките

Мерси за отговора, но не се ли има пред вид под стаж, извършването на квалифицирана работа по специалността, която си посочил. И в такъв случай, при положение, че не съм дипломиран, как съм заемал това място (то, че работодателя видя, че си разбирам от нещата, видя, но дали от консулството ще го зачетат).
С НОИ предпочитам да не се разправям. Имам си трудова книжка и там всичко си е написано.
С НОИ предпочитам да не се разправям. Имам си трудова книжка и там всичко си е написано.
hi
Aries,zavisi ot tozi koito ti e na interviuto moia priatelka be6e pri pierre Rivard i toi i prizna staja po vreme na u4eneto,nie biahme pri La Rue i toi me popita kak taka sam u4ila redovno i sam rabotila,a za kapak i dete sam gledala
ivapreki 4e obiasniavah,4e sam imala pomosta na maja mi i roditeli
toi mi kaza da porabotia oste malko i da opitam otnovo.Taka 4e ................