Въпрос относно декларирането на налични средства.

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
IMB
Обратна връзка:

Въпрос относно декларирането на налични средства.

Мнение от IMB »

Получих писмо от посолството в Букурещ, в което ми казват, че в срок до 3 месеца трябва да изпратя допълнителни документи един от които е извлечение от банкова сметка, в която трябва да имам ~12000 канадски долара или съответна друга валута. В случай, че нямам такава сметка, пишат че мога да представя данъчна оценка на недвижима собственост. Въпросът ми е, знае ли някой дали мога да представя данъчна оценка на жилище, което е собственост на жена ми? Дали това ще бъде прието и къде мога да проверя? С жена ми кандидатстваме заедно, но аз съм principal applicant.
Предварително благодаря на всички, които могат да ми дадат полезна информация!
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

E nikoi ne ti otgovaria.
Niamam li4en opit no predpolagam 4e mogesh.Proveri nazad v foruma sigorno ima informacia.
ani
Обратна връзка:

Мнение от ani »

Здравейте,

Моля, изяснете по коя процедура кандидатствате.
От колко човека се състои семейството ви?
Имот, принадлежащ на съпругата се зачита като семейно имущество и вие можете да представите данъчна оценка за него – преведена, БЕЗ ДА СЕ ЛЕГАЛИЗИРА! Този документ - данъчна оценка на имот се получава след молба до данъчното поделение, където е регистрацията на имота.
НО!, ако в нотариалния акт на имота има задължение за ползване, за гледане и издръжка на родители или други сродници, то на интервюто няма да ви бъде зачетено това имущество, освен ако не представите декларация от правоимащите, че се отказват от правото на ползване, или гледане и издръжка срещу имота ви.
В много от случаите данъчната оценка на имот не покрива исканите суми. В тези случаи е наложително да се снабдите с експертна оценка за пазарната стойност на имота ви. За такава оценка се заплаща процент на експерт-оценителя, което също е (най-често!) доста висока сума. Документът с оценката се превежда и изпраща.
Той включва и нотариалния акт на имота като приложен документ.
По тази причина най-безпроблемно е представянето на банково извлечение за цялата искана сума или за част от нея, като добавите и данъчната оценка на имот(и), БЕЗ ДА ИЗПРАЩАТЕ на този етап нотариални актове.
По-късно, на самото интервю ще представите нотариалния акт на имота и, евентуално, декларация за отказ от право на ползване, или гледане и издръжка.
При доста от миналите интервюта дори не се представят преведени нотариални актове, а преводачката в момента превежда текста на представения документ.
НЕПРЕМЕННО запазете оригинала на данъчната оценка на имота!
Изпратете само 2-я екземпляр или обикновено копие с превод.
Успех!а.д.
Заключено