Newcomers - imame nuzhda ot syvet

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Geri

Newcomers - imame nuzhda ot syvet

Мнение от Geri »

Zdravejte,
Shte pytuvam za Toronto sys semejstvoto si kym kraja na August. Tyj kato imame dosta neshta za prikljuchvane - rabota i t.n., smjatame da ostanem 4-5 dni i da se vyrnem, a okonchatelno da pytuvame za Canada sled okolo 1 godina.
Imame nuzhda ot syvet: Kakvo mozhe (i e nuzhno) da se svyrshi za tezi 4-5 dni? Tyj kato njamam nikakvi poznati v Canada, se shudja kakyv adres da dam, na kojto da mi izpratjat PRC-te. V koi rajoni e podhodjashto da se tyrsi hotel (ili neshto podobno, za vyprosnoto vreme)?
I vyobshte... Vsjakakyv syvet shte byde dobre doshyl.
Blagodarja vi predvaritelno.
Аватар
Val

Мнение от Val »

Не съм много компетентна по въпроса, тъй като аз пристигнах в Канада малко по-отдавна, но мисля, че ако почетете малко във форума, ще установите, че ще трябва да поостанете около 1 месец, докато си получите ПР картите. В противен случай няма да можете да влезете обратно в Канада.
Аватар
Koko

Re: Newcomers - imame nuzhda ot syvet

Мнение от Koko »

Geri написа:Zdravejte,
Shte pytuvam za Toronto sys semejstvoto si kym kraja na August. Tyj kato imame dosta neshta za prikljuchvane - rabota i t.n., smjatame da ostanem 4-5 dni i da se vyrnem, a okonchatelno da pytuvame za Canada sled okolo 1 godina.
Imame nuzhda ot syvet: Kakvo mozhe (i e nuzhno) da se svyrshi za tezi 4-5 dni? Tyj kato njamam nikakvi poznati v Canada, se shudja kakyv adres da dam, na kojto da mi izpratjat PRC-te. V koi rajoni e podhodjashto da se tyrsi hotel (ili neshto podobno, za vyprosnoto vreme)?
I vyobshte... Vsjakakyv syvet shte byde dobre doshyl.
Blagodarja vi predvaritelno.
Според мен 4-5 дена са твърде кратко време - можете да подадете документи за социален номер, но и за него трябва 2-3 седмици за да принстигне, също така и за ПР картата ще е нужно време. За други документи - за здравна карта няма да имате необходимите документи, а за шофьорска книжка едва ли ще имате време. Може да си откритете банкова сметка, но пък ако няма да сте в Канада цяла година, едва ли има смисъл.

Имай предвид и това че полет до Канада и обратно в рамките на по-малко от седмица може да е по-скъп отколкото ако хванете поне един уикенд в Канада - това не е лошо да го провериш с авиокомпаниите.
Geri

Мнение от Geri »

Blagodaria na tezi, koito sa mi otgovorili. Ot priateli znam, che e vyzmozhno pri kacaneto da posocha adres v Canada, na koito da mi pratiat PR cartata i SIN-a. Ako imah poznati, koito veche sa v Toronto, bih mogla da im ostavia pari za DHL i sled kato poluchat cartite da mi gi izpratiat na moia adres.Taka procedirat dosta hora,dokolkoto znam.
pantata

Мнение от pantata »

а нямаше ли изискване ако си PR да си поне 6 месеца в годината в Канада? иначе губиш статута си на PR. нещо такова ми е останало в главата. струва си да се провери и това.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

pantata написа:а нямаше ли изискване ако си PR да си поне 6 месеца в годината в Канада? иначе губиш статута си на PR. нещо такова ми е останало в главата. струва си да се провери и това.
Панта, това беше така, но през 2002 го промениха – сега изискването е да си в Канада поне 2 от всеки 5 години, за да не си загубиш статута на легален имигрант.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Geri написа:Blagodaria na tezi, koito sa mi otgovorili. Ot priateli znam, che e vyzmozhno pri kacaneto da posocha adres v Canada, na koito da mi pratiat PR cartata i SIN-a. Ako imah poznati, koito veche sa v Toronto, bih mogla da im ostavia pari za DHL i sled kato poluchat cartite da mi gi izpratiat na moia adres.Taka procedirat dosta hora,dokolkoto znam.

Според мен, Гери , това което искаш да направиш е съвсем реално изпълнимо, но за целта наистина трябва да имаш не просто познат в Канада, а човек на който наистина можеш да имаш доверие – веднъж да ползваш адреса му и втори път че той наистина ще погрижи да ти изпрати документите ти.
Имай предвид обаче че тази операция е свързана и с някои рискове. Например ако се окаже че в ПР картата има грешка или пък ако се окаже че картата просто я няма, т.е. по една или друга причина имиграционните не са я изпратили на посочения адрес. Не мога да преценя какъв е шанса това да се случи, но просто трябва да имаш предви какъв риск поемаш. В крайна сметка ако картата ти не се получи, а ти си извън Канада, нещото което можеш да направиш е да се обърнеш към най-близкото канадско консулство и да поискаш еднократна входна виза.
Заключено