Moje li da se kandidatstva za Toronto prez Viena

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Pi4a

Moje li da se kandidatstva za Toronto prez Viena

Мнение от Pi4a »

Zdraveite forumci,

Az se vklji4vam vav foruma za parvi pat, iskam da pogelaja na vsi4ki bulgari jivee6ti v Canada i candidatsva6ti za tam uspeh.

Pro4etah vsi4ko koeto pi6e v CIC.COM no taka i ne razbrah moga li da si podam dokumentite do Viena za emigrantska viza vav Federalnata 4ast na Canada?Interesuvam se za6toto kato 4eta kakvo pi6ete, tova s mamaligarite vaob6te ne mi se haresva, 4aka6 blizo 1god za otgovor i vsi4kite tezi razpravii v Bukure6t ne znam!!!
Dali taksite i srokovete za interview sa ednakvi i na dvete mesta?
Nie sme trima, Az, Jena mi i deteto(3 godi6no).

Blagodarja vi.
Аватар
Koko

Re: Moje li da se kandidatstva za Toronto prez Viena

Мнение от Koko »

Pi4a написа:Zdraveite forumci,

Az se vklji4vam vav foruma za parvi pat, iskam da pogelaja na vsi4ki bulgari jivee6ti v Canada i candidatsva6ti za tam uspeh.

Pro4etah vsi4ko koeto pi6e v CIC.COM no taka i ne razbrah moga li da si podam dokumentite do Viena za emigrantska viza vav Federalnata 4ast na Canada?Interesuvam se za6toto kato 4eta kakvo pi6ete, tova s mamaligarite vaob6te ne mi se haresva, 4aka6 blizo 1god za otgovor i vsi4kite tezi razpravii v Bukure6t ne znam!!!
Dali taksite i srokovete za interview sa ednakvi i na dvete mesta?
Nie sme trima, Az, Jena mi i deteto(3 godi6no).

Blagodarja vi.

За съжаление, не.
Причината е че с промените в Закона за имиграция от 2002 стана задължително да се кандидатства в офиса който отговаря за държавата в която живее кандидата - за България офиса който обработва документите по федералната процедура е този в Букурещ. Ако изпратиш документи във Виена вероятно или ще ти ги върнат обратно, или ще ги препратят в Букурещ.

Освен това имай предвид че забавянето по федералната програма не е заради румънците, а заради недомислията на канадските чиновници, които вместо да намалят времето за обработка на документие, само още повече затлачиха нещата с промените в закона.
Мисля че в момента има забавяне в обработката на документи за федералната програма има във всички канадски консулства, не само в Букурещ, разбира се, забавянето е различно като време.
BabaPena

Мнение от BabaPena »

V dopalnenie na Koko: vav Viena mojesh da podadesh docs ako si prebivaval legalno tam (Avstria) nad 12 mesetsa kam momenta na kandidatstvaneto ti.

Uspeh!
Pi4a

Мнение от Pi4a »

BabaPena написа:V dopalnenie na Koko: vav Viena mojesh da podadesh docs ako si prebivaval legalno tam (Avstria) nad 12 mesetsa kam momenta na kandidatstvaneto ti.

Uspeh!

Blagorarja ti, be6e cenno!!!!!!!!!!!!
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Pi4a написа:
BabaPena написа:V dopalnenie na Koko: vav Viena mojesh da podadesh docs ako si prebivaval legalno tam (Avstria) nad 12 mesetsa kam momenta na kandidatstvaneto ti.

Uspeh!

Blagorarja ti, be6e cenno!!!!!!!!!!!!
i sahto triabwa da se wzeme predwid, dali izobshto ima federalen ofis w stranata koiato podawash.
Towa che ima Quebec-ski, ne znachi che ima federalen
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Заключено