Изтекли карти за постоянно пребиваващи и излизане от Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
esperanza

Изтекли карти за постоянно пребиваващи и излизане от Канада

Мнение от esperanza »

Картите ни изтекоха преди 2 дни, подали сме преди месец и половина документи за подмяна, но срока се удължи и най-вероятно няма да са готови преди пътуването ни за БГ на 30 юли. Опитахме да минем по спешна процедура, но май и това няма да стане. Ще се наложи да си вадим travel document от БГ. Въпросът ми е някой вадил ли е такъв документ, дали има вероятност да не стане готов преди да си тръгнем от БГ (престоят ни е почти месец) и къде се прави - в Букурещ или София? Ако може да сподели опит някой, ще сме благодарни!
Аватар
roumensp

Re: Изтекли карти за постоянно пребиваващи и излизане от Кан

Мнение от roumensp »

esperanza написа:Въпросът ми е някой вадил ли е такъв документ, дали има вероятност да не стане готов преди да си тръгнем от БГ (престоят ни е почти месец) и къде се прави - в Букурещ или София?
Не съм вадил такъв документ, но доколкото виждам услугата се извършва във всеки VAC, вкл. и в офиса в София:

http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... ly-how.asp"
http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... es/vac.asp"

На втория линк като кликнеш на София пише:
Website: VFS Global
At this visa application centre, you can provide your biometrics (photograph and fingerprints) and submit an application for:
* visitor visas
* study permits
* work permits
* travel documents for permanent residents
silvestur

Мнение от silvestur »

В момента мъжът ми е в тази ситуация в България. Подал е документите в софийския офис и чака. Повече подробности, що се отнася до срокове за издаване мога да дам когато си го получи, надяваме се в рамките на следващата седмица. Между другото, когато аз си вадих карта миналата година по бързата процедура им отне само три седмици между изпращането на пакета документи и получването на новите карти на домашния адрес. Сиреч, имате достатъчно време преди края на месеца.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз съм си вадила такъв документ в Букурещ, преди 12 години и не съм сигурна дали все още процедурата е същата. Вземете си документи които потвърждават , че постоянно пребивавате в Канада. Аз имах син номер и медицинска карта. Аз изпратих документите и паспорта ми в Букурещ , също изпратих факс на самолетният ми билет за да ми го извадят максимално бързо.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Публикувай отговор