AutoCad

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
miliS

AutoCad

Мнение от miliS »

Здравейте мили хора. Бих искала да попитам: Има ли някой който да разполага с Ръководство за ползване на програмата AutoCAD или други материали, но на български. Аз имам на английски, но съм доста начинаеща, още съм много много в началото и малко ми е трудно с английското ръководство. ЩЕ бъда много благодарна на всеки помогнал. Благодаря предварително. :)
Виза - 15.06.2010
Канада - 21.07.2010
Аватар
domino

Re: AutoCad

Мнение от domino »

За съжаление не мога да помогна с книги на български. Не знам това дали ще ти помогне (на руски е)
http://www.autocadvideo.ru"
Предполагам, че могат да се намерят още доста подобни сайтове.
От опит мога да кажа, че в крайна сметка много хубава работа ми свършиха кратките справочници с команди – всички команди с кратко описание. Имах и два тома т.н. Autocad Библия, които бях изчел но това си е загуба на много време. Най-лесния начин за учене мисля е чрез гледане на видео-уроци.
Не знам за какво ще го ползваш AutoCAD-a но имай предвид, че това е доста остаряла програма (като концепция). Като цяло си е електрона линийка, електрони кръгчета, електрона гумичка и т.н. Тя беше върхът 90-те години на миналия век и да кажем, малко в началото на тоя.
”Do not be wise in your own ieyes”
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

domino написа:Не знам за какво ще го ползваш AutoCAD
В доста от обявите за електро-инженери искат познаване на (electrical) AutoCAD.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
domino

Мнение от domino »

Да, сигурен съм, че е така. Има програми, които работят в среда на AutoCAD и си заслужават да бъдат научени и да, изискват някакво познаване на класически AutoCAD. Като цяло обаче май проектантските фирми тук са леко изостанали в технологично отношение. Мисълта ми беше, че ако ще учиш от 0 един софтуер то е по-добре да е такъв, който ще е актуален следващите примерно 10 години т.е. BIM ориентиран. В случая с електроинженерството бих вложил време и усилия в ученето на софтуер от рода на Revit MEP и бих потърсил фирми, които да търсят такива специалисти. Би трябвало и това да е по-добре платена позиция.
”Do not be wise in your own ieyes”
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Ако ти трябва за работа AutoCAD-а го учи на езика на който ще го работиш.
Всички термини отнасящи се за дадената сфера ще ти бъдат от голяма полза в бъдеще на езика на който ще работиш.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Aз веднъж попаднах на български windows и се почуствах като първолак, а по-интересно е че във Франция се ползва windows на английски, а в Квебек повечето фирми и държавните офиси на френски. Ужас!!!
miliS

Мнение от miliS »

Благодаря на всички за отговорите и съветите :)
Виза - 15.06.2010
Канада - 21.07.2010
Публикувай отговор