Феминизиране на женските имена на български фамилии в Кебек

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Феминизиране на женските имена на български фамилии в Кебек

Мнение от shnorhela »

Ами така и не стана да кръстя щерката си с фамилия завършваща на -ова а стана -ов . Какви ли не пируети опитах и ми обясниха че трябва да подам молба към "ета сивил" към акта и за раждане за да разгледат случая като аз самия трябва да покрия "всички" административни разходи и става нещо като съд а колко ще са разходите мама мия. Бях "подочул" че има стандартна процедура към МРСИ за случаи в които ти са нарушени правата от национално, етническо и религиозно естество да се разглеждат срещу някаква сума от 200-300 кинта и да направят излючение ако е възможно. Ако някой е чувал такова нещо нека пише по-подробно.
survivor

Мнение от survivor »

Shnorhel, nishto ne sam chuvala za tova, ama izpolzvam vazmozhnostta da ti chestitya! Da ti e zhiva i zdrava shterkata i mnogo da vi radva! :beer2:
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Blagodaria ti Survivor :)
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Честита щерка, да ви е жива и здрава и много да ви радва Изображение
И ние не сме имали проблеми с окончанието "ова"
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
Аватар
fe_ya
Ефирна
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

Потърси назад във форумите - доколкото си спомням ставаше дума за добавяне на буквата А във фамилията - струваше около 200 долара и доколкото си спомням се търсеше богат кръстник за да ги плати :-) това в рамките на майтапа та като казвам майтап що не видиш темите на Стоян :-) дали пък не беше той таткото който го разказа .....
Аз намерих това, но ти може да питаш лично въпросния татко :-)
http://www.bgcanada.com/oldforum3/viewt ... highlight=
и това
http://www.bgcanada.com/oldforum3/viewt ... highlight=
А на теб честито бебче - да е живо и здраво и бързо възстановяване на майката.
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Честита радост, Шнорхеле! Жива и здрава да е дребната!

Ние също останахме на -ов. Закона им гласи, че фамилията на детето трябва да е или фамилията на бащата, или на майката, или комбинация (с тире) от двете. Ако жена ти носи твоята фамилия - никакви грижи, какъвто е предполагам случая на Кума Лиса. В нашия случай ние с булката сме с различни фамилни имена, затова трябваше да избираме от двете.

Без да съм запознат, мисля че когато решиш, можеш да започнеш стандартна процедура за смяна на името (може би Канака да разкаже повече), която май струва към $200.

Всичко най- :baby: !
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Аз съм голяма каша с имената :? Нося две фамилии и ги позлвам според случая :roll: В PR картата съм с мойто си име, в паспорта с на мъжа ми, шофьорската ми е и с двете... абе, мани, мани :D
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.