Njakoi moje li da mi kaje, dali imam pravo na EI. Ne sam sakratena, no prosto 1 godishen dogovor (s plashtane za EI vseki mesetz) s darjavna institutzia prikluchva skoro i oshte njamam nova rabota.
E az moga i v Ponedelnik da zvanna, ama dotogava oshte ne moga da izdarja da znam otgovora:)) Sajaljavam ako tozi vapros e discutiran veche, no prosto ne moga da otkrija SEARCH i zatova otvorih nova tema.
Otidoh na website na HR Canada i cheta za EI koi e eligible i koi ne, no ne ne sam najasno dali az popadam v grafata: "lose your job through no fault of my own", kakto i dali 1 godishen dogovor se vodi "seasonal".
Blagodarja predvaritelno!
Who is eligible for Regular Benefits?
Regular benefits can be paid if you lose your job through no fault of your own (for example, due to shortage of work, seasonal or mass lay-offs) and you are available for and able to work but you can’t find a job.
To be eligible for regular benefits you must show that:
you have been without work and without pay for at least 7 consecutive days; and
in the last 52 weeks or since your last claim (this period is called the qualifying period), you have worked for the required number of insurable hours. The hours are based on where you live and the unemployment rate in your economic region at the time of filing your claim for benefits.
Employment Insurance
- Rainmaker
Re: Employment Insurance
Spored men imash pravo
Zavisi kakvo shte ti pishe na ROI - Record Of Employment
Tova e doc koito triabva da nosish pri kandidastvane za EI
Zavisi kakvo shte ti pishe na ROI - Record Of Employment
Tova e doc koito triabva da nosish pri kandidastvane za EI