Госп-д забавя, но не забравя

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
pumpy

Госп-д забавя, но не забравя

Мнение от pumpy »

Кандидатът за председател на Върховния касационен съд съдия Лозан Панов е бил блъснат от кола тази сутрин в столицата, съобщи БНТ.

Съдия Панов е транспортиран в "Пирогов" с много тежка тазобедрена фрактура.

Той е излязъл да тича в Южния парк и на пешеходната пътека колата е връхлетяла върху него.

Името му се свързва с решението на Върховния административен съд (ВАС), с което се спира работата на над 130 мобилни камери на КАТ.
Ако не е покушение, тоест съзнателно блъснат, му е малко.......

http://news.ibox.bg/news/id_1146762530"
Аватар
roumensp

Re: Госп-д забавя, но не забравя

Мнение от roumensp »

Това че на пешеходната пътека го е блъснала кола не означава, че колата се е движела с превишена скорост. Проблемът е в "културата" на пътя на българските шофьори, а не непременно в скоростта.

В повечето развити държави подобни камери (мобилни радари) не се използват. В БК и Онтарио дори статични камери за мерене на скоростта не са разрешени.
Speed limit enforcement cameras were a substantial election issue in the provinces of Ontario and British Columbia, and were abolished by Premiers Mike Harris in 1995 and Gordon Campbell in 2001.
http://en.wikipedia.org/wiki/Speed_limit_enforcement"
http://en.wikipedia.org/wiki/Traffic_enforcement_camera"
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Пумпи, ако този съдия беше взел подкуп и пуснал някой педофил бих разбрал донякъде. В някои западни държави дори и стационарните камери са незаконни и то по много добри причини.

Защо въобще реши да намесваш името на разни вълшебни небесни човечета и сериозно ли мислиш, че пропускайки една буква не нарушаваш еди коя си заповед?
pumpy

Мнение от pumpy »

Marto написа:Пумпи, ако този съдия беше взел подкуп и пуснал някой педофил бих разбрал донякъде. В някои западни държави дори и стационарните камери са незаконни и то по много добри причини.

Защо въобще реши да намесваш името на разни вълшебни небесни човечета и сериозно ли мислиш, че пропускайки една буква не нарушаваш еди коя си заповед?
Не смятам, че поведението на някои западни държави е за пример в България, която е предимно ориенталска/близкоизточна по поведение и манталитет. И правилата, които се прилагат там няма как да се прилагат автоматично у нас, защото ние не сме "дорасли" до там. Освен това разбирам, че мнението ти е от професионална гледна точка, а моето е просто емоционално.
А относно буквата и третата заповед съм сигурен ;). Поради незнанието ми на превода на HaShem на български, предпочитам да пропускам буква, което ми върши работа. Все пак не забравяй, че моята връзка с Него си е моя и директна и нямам нужда от медиатори.
scoubidou

Мнение от scoubidou »

pumpy написа:
Marto написа:Пумпи, ако този съдия беше взел подкуп и пуснал някой педофил бих разбрал донякъде. В някои западни държави дори и стационарните камери са незаконни и то по много добри причини.

Не смятам, че поведението на някои западни държави е за пример в България, която е предимно ориенталска/близкоизточна по поведение и манталитет. И правилата, които се прилагат там няма как да се прилагат автоматично у нас, защото ние не сме "дорасли" до там. Освен това разбирам, че мнението ти е от професионална гледна точка, а моето е просто емоционално.
А относно буквата и третата заповед съм сигурен ;). Поради незнанието ми на превода на HaShem на български, предпочитам да пропускам буква, което ми върши работа. Все пак не забравяй, че моята връзка с Него си е моя и директна и нямам нужда от медиатори.
Влизаш в банката и подаваш на касиерката лист на който пише: Това е об_р. После се опитваш да обясниш на съдията, че щом липсва една буква, това не означавало че искаш да обираш банката :lol:
scoubidou

Мнение от scoubidou »

Или пък влизаш в рокерски бар и викаш силно: Мам ви бах рокерска! :rofl: :rofl: :rofl:
Публикувай отговор