Пускат обяд за бедни
Пускат обяд за бедни
Пускат обяд за бедни 2,20лв. е стойността на безплатния обяд за бедни, който социалното
министерство ще осигури за четири месеца. Храната включва супа и
основно ядене, което ще се сервира в обществени трапезарии за социално
слаби. От обяда могат да се възползват бедни, които получават
социални помощи, самотници на минимални заплати или пенсии и
бездомници. За тази услуга МТСП отпуска от 5000 до 20 000 лв. на общини
или НПО, регистрирани в Агенцията за социално подпомагане. Те могат да
кандидатстват само с по един проект. Социалните служби ще уточняват
хората и ще издават също подкрепителни писма на кандидатите за
трапезария. Проектите вече са стартирали, общо за страната са осигурени 2 144 180 лв.
министерство ще осигури за четири месеца. Храната включва супа и
основно ядене, което ще се сервира в обществени трапезарии за социално
слаби. От обяда могат да се възползват бедни, които получават
социални помощи, самотници на минимални заплати или пенсии и
бездомници. За тази услуга МТСП отпуска от 5000 до 20 000 лв. на общини
или НПО, регистрирани в Агенцията за социално подпомагане. Те могат да
кандидатстват само с по един проект. Социалните служби ще уточняват
хората и ще издават също подкрепителни писма на кандидатите за
трапезария. Проектите вече са стартирали, общо за страната са осигурени 2 144 180 лв.
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Re: Пускат обяд за бедни
Вече няма смисъл да ходим в Канада. И в България си имаме социал 

Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Точно така само дето е безплатен, ама струва 2, 20 лв. То и тука има безплатни помощи дето струват по 1$, че някъде и повече, ама карай, важен е принципа. Няма смисъл да се блъскат толкова километри до тука за една чорбица, след като + основно ядене ще я дават и в България, само за скромните 2, 20. 

"Националният съвет за тристранно сътрудничество прие проекта за увеличаване на социалната пенсия за старост от 110 на 113 лв. месечно от 1 юли тази година."
Източник: http://www.vesti.bg/pari/finansova-poli ... lv-6014406"
Предлаганият "безплатен обяд" излиза доста солен тъй като ще коства 50 % от месечния доход на пенсионер на социална пенсия.
Източник: http://www.vesti.bg/pari/finansova-poli ... lv-6014406"
Предлаганият "безплатен обяд" излиза доста солен тъй като ще коства 50 % от месечния доход на пенсионер на социална пенсия.
‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
Стойността на обяда е 2,20лв - толкова струва на социалните служби. Цената е нула: хората за които е предназначен не плащат за него.
Между другото почти идентични новини са публикувани още 2010-11, т.е. нищо ново. То и това може да не е новина, ама автора на темата не е пуснал връзка.
Между другото почти идентични новини са публикувани още 2010-11, т.е. нищо ново. То и това може да не е новина, ама автора на темата не е пуснал връзка.
Това, което си написал като мнение Марто, според мен се отнася по-скоро до тази тема, а не конкретно към публикуваната обява: http://www.redcross.bg/cpn_hotmeal.html"Marto написа:Стойността на обяда е 2,20лв - толкова струва на социалните служби. Цената е нула: хората за които е предназначен не плащат за него.

Тази връзка касае съвсем друго нещо от първото дето пусна.
И в двата случая, никой не иска пари от хората, които ще получават храна.
И в двата случая, никой не иска пари от хората, които ще получават храна.
Явно не правиш разлика м/у думите стойност и себестойност, за теб е едно и също, жалко....
Отделен въпрос е, че за един български пенсионер със 100 лв. пенсия ще му струва скромните 70 лв. на месец безплатния обяд, но това само за първите 4 м. от годината, а следвщите 8 м. на мускули (баластра).

Няма да споря с теб, щото подписа ти е много добър.ivalin написа:Явно не правиш разлика м/у думите стойност и себестойност, за теб е едно и също, жалко....Отделен въпрос е, че за един български пенсионер със 100 лв. пенсия ще му струва скромните 70 лв. на месец безплатния обяд, но това само за първите 4 м. от годината, а следвщите 8 м. на мускули (баластра).
Ама ще те посъветвам да се поровиш и да почетеш малко преди да дрънкаш глупости.
Безплатния обяд е безплатен за изялите го, но все някой го плаща и плаща 2.20 лева.
Този някой е българската държава чрез МТСП (Министерство на Труда и Социалната Политика)
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
В България винаги плащаш, изял - неизял плащаш, защото както са казали англичаните: "Безплатен обяд няма", но в никакъв случай не го плаща българската държава чрез МТСП (Министерство на Труда и Социалната Политика) или каквото и да е друго министерство. Българската държава както наричаш шепата мафиоти, които грабят народа, отдавна абдекира и "няма пари за нищо" камоли за социални помощи, пък и било то и една чорбица. Да дават на циганите, но не от държавния бюджет, а от различни европейски и международни организации като "Амалипе" и други подобни, по различни проекти като ROM-UP! Приобщаване на ромите чрез качествени успешни образователени практики или проекта „Да докоснем недосегаемите: борейки се с традиционни и нови анти-ромски стереотипи”. Всички те са финансирани от Европейската комисия по Програма „Основни човешки права и гражданско участие”и т.н. и т.н.Ivan1007 написа:Безплатния обяд е безплатен за изялите го, но все някой го плаща и плаща 2.20 лева.
Този някой е българската държава чрез МТСП (Министерство на Труда и Социалната Политика)