Здравейте!
Здравейте!
Здравейте,наскоро се регистрирах в форума и доста мнения прочетох!От едно определено време със съпругата ми обсъждаме варианта да се махнем от България и като нова дестинация - Канада.Къде и в коя провинция още не сме решили.Основна причина е не добрите условия на бъдещ живот на трите ни деца/ момче на 8 г.и две момичета на по 6 и 3 години/Имам успешен бизнес в България който е производство и монтаж на надгробни паметници,както и обработка на различни видове гранит и мрамор,както и облицовки!Осигурявам работа и на други хора,имам машини и всичко необходимо но не виждам бъдеще за децата ни!Имам майсторско свидетелство/каменоделец/ за занаята който владея и смея да твърдя че се справям добре което може да се види и от работата ми през последните 14 години!Но съм готов да започна на ново!Все още съм на 36 г.
Въпроса ми е има ли реализация на такъв като мен с моя занаят в Канада като се има на в предвид че владея Английски но не и Френски!Каква би била подходящата провинция и начина на заминаване?Като намеря някой който да повярва в моите умения и ми изпрати покана за работа или по трудния емигрантски път?
Надявам се че не досаждам с лаишките си въпроси!Поздрави на всички!
Въпроса ми е има ли реализация на такъв като мен с моя занаят в Канада като се има на в предвид че владея Английски но не и Френски!Каква би била подходящата провинция и начина на заминаване?Като намеря някой който да повярва в моите умения и ми изпрати покана за работа или по трудния емигрантски път?
Re: Здравейте!
Пробва ли да сметнеш колко точки събирате по едната и по другата процедури? Имай предвид, че за Квебек се носят слухове, че спират процедурата от март догодина и ще остане само федералната. Много хора използваха кебекарската процедура, за да дойдат по-бързо тук. После нямаш ограничения къде в Канада ще живееш. Съветвам те да подавате по-скоро документи. Предполагам, че дори да спрат процедурата за Квебек, тези, които вече са подали документи ще минат докрай(разбирай визи).
Успех!
п.с. за работата тук не се притеснявай. Щом не те е страх да работиш гладен няма да останеш! Със сигурност ще се справите. Мислил ли си за реставрация на сгради. Познавам две-три фирми с които сме работили точно за реставрация на камък - казвали са ми че имат поръчки с години напред.

Успех!
п.с. за работата тук не се притеснявай. Щом не те е страх да работиш гладен няма да останеш! Със сигурност ще се справите. Мислил ли си за реставрация на сгради. Познавам две-три фирми с които сме работили точно за реставрация на камък - казвали са ми че имат поръчки с години напред.
Смятай първо точките по всички възможни процедури. Камъните после...
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"
powered by Optics

powered by Optics
Батето?
Здравей Светослав,Светослав написа:Здравейте,наскоро се регистрирах в форума и доста мнения прочетох!От едно определено време със съпругата ми обсъждаме варианта да се махнем от България и като нова дестинация - Канада.Къде и в коя провинция още не сме решили.Основна причина е не добрите условия на бъдещ живот на трите ни деца/ момче на 8 г.и две момичета на по 6 и 3 години/Имам успешен бизнес в България който е производство и монтаж на надгробни паметници,както и обработка на различни видове гранит и мрамор,както и облицовки!Осигурявам работа и на други хора,имам машини и всичко необходимо но не виждам бъдеще за децата ни!Имам майсторско свидетелство/каменоделец/ за занаята който владея и смея да твърдя че се справям добре което може да се види и от работата ми през последните 14 години!Но съм готов да започна на ново!Все още съм на 36 г.
Преди повече от 20 години и аз правех нещо подобно - ремонт на надгробни паметници и поддръжка на гробни места. В Канада гробищата по-скоро са вид паркове, а надгробните плочи са съвсем семпли и обикновени, предполагам, че като повечето неща в Канада и те се произвеждат от 2-3 фирми монополисти.
Каменоделството обаче си е предизвикателство - предвид, че най-разпространения строителен материал тук е дървото, с камъни и плочи се облицоват само най-богатите. Тъй че в това нещо има хляб, ако си извървиш пътя да работиш за някой, да понатрупаш опит и впечатления, да покажеш че си добър, и накрая да си направиш собствена компания и да си привличаш клиенти.
Също имай в предвид, че зарязване на успешен бизнес в България за сметка на ново начало в Канада си е сериозна стъпка назад, ще ти трябват години докато си възвърнеш стандарта.
Но най-напред разгледай имиграционните процедури - какви изисквания трябва да покриеш, колко време отнема, етс....
Ето ти една обява за зидар

http://www.workbc.ca/JobSeekers/Display ... rom=Search"
И още една по-към твоята специалност
Успех

Къде да пробвам да ги сметна?Мога и зная всичко свързано с обработката на камъни,и проблема ми е че съм работохолик който работи от сутрин до вечер включая събота и неделя от много годиниvio написа:Пробва ли да сметнеш колко точки събирате по едната и по другата процедури? .....
Успех!

Кой е "Батето"?plamsht написа:Батето?
Благодаря!Не търся моя стандарт а бъдеще за децата ни!В България какво...образователния процес под всякаква критика,здравеопазване ,социална политика ,банкова система и корупция на всякъдеfighter написа: Здравей Светослав,
Преди повече от 20 години и аз правех нещо подобно - ремонт на надгробни паметници и поддръжка на гробни места. В Канада гробищата по-скоро са вид паркове, а надгробните плочи са съвсем семпли и обикновени, предполагам, че като повечето неща в Канада и те се произвеждат от 2-3 фирми монополисти.
Каменоделството обаче си е предизвикателство - предвид, че най-разпространения строителен материал тук е дървото, с камъни и плочи се облицоват само най-богатите. Тъй че в това нещо има хляб, ако си извървиш пътя да работиш за някой, да понатрупаш опит и впечатления, да покажеш че си добър, и накрая да си направиш собствена компания и да си привличаш клиенти.
Също имай в предвид, че зарязване на успешен бизнес в България за сметка на ново начало в Канада си е сериозна стъпка назад, ще ти трябват години докато си възвърнеш стандарта.
Но най-напред разгледай имиграционните процедури - какви изисквания трябва да покриеш, колко време отнема, етс....
Ето ти една обява за зидар![]()
И още една по-към твоята специалност
Успех

За да кандидатстваш по федералната има четири основни условия:
1. да имаш 1 година непрекъснат стаж по една от обявени 50 професии - http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... =jobs#jobs" - не става сам да си даваш реферънс летърс - пише, ча ако бизнеса е твой трябва да се доказва по други начини - писма от доволни клиенти (в твоя случай това е малко черен хумор... но примерно от близките им) към които имаш издадени фактури и т.н. Изобщо имай предвид, че това че тук е беззаконие, не значи че там го разбират - искат документално да обосновеш всичко.
2. Да имаш изкаран изпит по IELTS с минимум 6 оценка (от 9) по всички модули - четене, разбиране, говорене и писане-355лв е изпита
3. Да си платиш да ти се асесне дипломата - струва ото 480лв с куриера
4. Да докажеш, че имаш достатъчно средства за да заминете - в нашия случай с едно дете беше около 20 000лв, с три... не знам. НО само парите не трябва да те спират - ако имаш от кого да вземеш, ще ги върнеш като си стъпите на краката в Канада.
След това - ако горното е налично или поне смяташ, че можеш да направиш - сметни си точките - тук http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... actors.asp"
Всички важно за тази процедура с всички линкове, които са важни е събрано много добре от един съфорумец тук - http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 75#p565268"
Успех!
1. да имаш 1 година непрекъснат стаж по една от обявени 50 професии - http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... =jobs#jobs" - не става сам да си даваш реферънс летърс - пише, ча ако бизнеса е твой трябва да се доказва по други начини - писма от доволни клиенти (в твоя случай това е малко черен хумор... но примерно от близките им) към които имаш издадени фактури и т.н. Изобщо имай предвид, че това че тук е беззаконие, не значи че там го разбират - искат документално да обосновеш всичко.
2. Да имаш изкаран изпит по IELTS с минимум 6 оценка (от 9) по всички модули - четене, разбиране, говорене и писане-355лв е изпита
3. Да си платиш да ти се асесне дипломата - струва ото 480лв с куриера
4. Да докажеш, че имаш достатъчно средства за да заминете - в нашия случай с едно дете беше около 20 000лв, с три... не знам. НО само парите не трябва да те спират - ако имаш от кого да вземеш, ще ги върнеш като си стъпите на краката в Канада.
След това - ако горното е налично или поне смяташ, че можеш да направиш - сметни си точките - тук http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... actors.asp"
Всички важно за тази процедура с всички линкове, които са важни е събрано много добре от един съфорумец тук - http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 75#p565268"
Успех!
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Светльо ние повечето точно това търсим вярвай ми. И зарязването на стандарта който сме имали за няколко години се оказва повече от мъчен процес и ще минеш доста трудни моменти. После като си стъпиш на краката ще си добре, ама докато това стане ще си подложен на сериозно изпитание. Вярвай ми повечето тук сме го подценили и ни е дошло нанагорно после. Недей подценява това.Светослав написа:Не търся моя стандарт а бъдеще за децата ни!
Winners train, losers complain.
Sofia=>Toronto 2010-07-28
Citizenship 2014-11-13
Toronto=>Sofia 2021-04-28 (Завърнал се)
Sofia=>Toronto 2010-07-28
Citizenship 2014-11-13
Toronto=>Sofia 2021-04-28 (Завърнал се)
vio написа:Имай предвид, че за Квебек се носят слухове, че спират процедурата от март догодина и ще остане само федералната. Предполагам, че дори да спрат процедурата за Квебек, тези, които вече са подали документи ще минат докрай(разбирай визи).![]()
Слуховете ги остави настрана. Дай от официалния сайт къде го пише.
То от 15 години се носят слухове, че идва краят на света ама още не е дошъл.
За ограничение - не няма наистина, но за установяване май направиха ограничение. За справки питай Дабъл Трабъл.
Някои неща почват да ми се изясняват!карам по ред,първо да си пооправа езика,после документите и ако имам късмет/който не ме е изоставял в нито едно мое начинание/ ще заминем някой ден!Тук живот няма!