Искам да попитам относно възможността за кандидатстване и по двете процедури. Имаме приятели, които вече са кандидатствали за Квебек, получиха акюзе преди няколко месеца, но сега отвориха повече професии по Федералната и вече се класират и там и се чудят, дали да не подадат- все пак двоен шанс си е. Така или иначе имат готови документи и държани изпити...
Та основният въпрос, който тях ги вълнува - второто кандидатстване по Федералната дисквалифицира ли ги за Квебек, ако CIC засекат и двете кандидатури (което е нормално, ако имат обща база данни)? Някъде в официален източник упоменато ли е, че може да се кандидатства само по една процедура или поне, че Квебекарите държат на това? (струва ми се логично, след като основният им проблем на Квебек е дали ще се заселиш точно там...).
Намерих отговор на Коко от 2004, че не може да се кандидатства по двете процедури, но защо така е решил и все още ли е така?
Благодаря предварително на всички, отзовали се по темата.
Кандидатстване и за Квебек, и по Федералната?
Кандидатстване и за Квебек, и по Федералната?
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Re: Кандидатстване и за Квебек, и по Федералната?
Не може и по двете.
Ще разгледам някъде за цитат като ми остане време и ще го постна, но щом Коко е писал така, значи някъде го е намерил. Той като пише нещо не го пише ей така
Ще разгледам някъде за цитат като ми остане време и ще го постна, но щом Коко е писал така, значи някъде го е намерил. Той като пише нещо не го пише ей така

Re: Кандидатстване и за Квебек, и по Федералната?
И аз така знам за Коко, но все пак не го откривам като цитат никъде - ще е чудесно, ако можеш да намериш цитат и да го имаме вече черно на бяло от официален източник.
между другото за програмата на Нова Скотия, например, в самите документи питат дали си кандидатствал по друга програма за Канада. Значи го отчитат като опция. И защо да не кандидатстваш - все е Канада, с всяко кандидатстване просто заявяваш още веднъж сериозното си намерение да емигрираш в Канада. Но Нова Скотия нсе пак е във Федерална Канада. За Квебек единственото, което ме притеснява е, че те много държат да се заселиш в тяхната провинция и може да го възприемат като знак, че ти не искаш да останеш там и да те дисквалифицират... но ако това е официална причина за дисквалификация, все пак някъде трябва да го пиши официално, а не го намирам.
между другото за програмата на Нова Скотия, например, в самите документи питат дали си кандидатствал по друга програма за Канада. Значи го отчитат като опция. И защо да не кандидатстваш - все е Канада, с всяко кандидатстване просто заявяваш още веднъж сериозното си намерение да емигрираш в Канада. Но Нова Скотия нсе пак е във Федерална Канада. За Квебек единственото, което ме притеснява е, че те много държат да се заселиш в тяхната провинция и може да го възприемат като знак, че ти не искаш да останеш там и да те дисквалифицират... но ако това е официална причина за дисквалификация, все пак някъде трябва да го пиши официално, а не го намирам.
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears