report of high non-francophone voter registration downtown
report of high non-francophone voter registration downtown
« Il y a quelque chose d’anormal qui se passe, confie le directeur de scrutin d’une circonscription de Montréal. Le profil démographique des gens qui viennent s’enregistrer à nos bureaux ne correspond pas à la démographie de la circonscription. »
The article cites Mathieu Vandal, a former electoral officer in a downtown Montreal riding, who said that many English-speakers and others whose first language is neither English nor French have recently tried to register to vote.
The article cites Mathieu Vandal, a former electoral officer in a downtown Montreal riding, who said that many English-speakers and others whose first language is neither English nor French have recently tried to register to vote.
Re: report of high non-francophone voter registration downto
Тия са си направо расисти, като не си франкофон да не гласуваш ли. На всичко отгоре в центъра на Монреал тъй или иначе печелят либералите, са се притесни ако се регистрират много нови хора в селските райони извън острова на Монреал.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
аналгински, що ме натоварваш с тия дивотии, една две такиа статии и ми идва още тая нощ да замина в САЩ, а утре сутринта да се обадя от там за да им кажа на личния състав на мързеливата ми и нереалистично високоплатена служба, че съмм напуснал.
леко, не се нервирайте, че ще остареете бързо.
За мен нарочно вият, да си нахъскат електората.
Радой Ралин
Радой Ралин
това е много обидно, което го е казал онзи пръдльо, имл чувството, че летището се е отворило и били раздавали визи на хора от кол и въже. не ми се четеше да видя за какво е подал оставка, дали заради това напълнонеадекватно изказване?
аз знам какво им е бръкнало в да не казвам, има много студенти от други провинции и този път и те са се надъхали да гласуват. така или иначе в центъра не се устанновяват много имигранти.
нищо де аз също се регистрирах барабар с цялата рода и на 7ми април всички отиваме да гласуваме за любимците на аналгина
аз знам какво им е бръкнало в да не казвам, има много студенти от други провинции и този път и те са се надъхали да гласуват. така или иначе в центъра не се устанновяват много имигранти.
нищо де аз също се регистрирах барабар с цялата рода и на 7ми април всички отиваме да гласуваме за любимците на аналгина

В центъра са почти само имигранти, китайци и араби.
Радой Ралин
Радой Ралин
ИРА ти знаеш ли колко струва имот на центъра ?! Къде ги видя тези араби и китайци при условие, че са почти само административни сгради и хотели? А самите сепаратисти в тези статии казват, че там гласоподавателите са 70- 80% френски канадци. И какво разбираш под център?
То от имот до имот разлика голяма, има кондота по 400 000 -500 000,че и за по малко, това около Bell center, в центъра има много сгради под наем,около Concordia и Мcgill, са само араби и китайци. Погледни карата на Монреал и виж къде бечелят PQ. Най близкото до центъра където печелят е Плато, но то не е част от центъра.
Тяхните хора печелят на изток, далеч от центъра.
Ето ти карата на центъра на Монреал
http://faculty.marianopolis.edu/c.belan ... ntreal.htm"
Правоъгълника от Lucien-L'Allier до Berri-UQAM по оранжевата линия и от Guy-Concordia пак до Berri-UQAM по зелената е центъра на Монреал.
Абсолютна маниполациия с цел сплотяване на населението е това, единни срещу врага.
Тяхните хора печелят на изток, далеч от центъра.
Ето ти карата на центъра на Монреал
http://faculty.marianopolis.edu/c.belan ... ntreal.htm"
Правоъгълника от Lucien-L'Allier до Berri-UQAM по оранжевата линия и от Guy-Concordia пак до Berri-UQAM по зелената е центъра на Монреал.
Абсолютна маниполациия с цел сплотяване на населението е това, единни срещу врага.
Радой Ралин
Радой Ралин
IRA написа:За мен нарочно вият, да си нахъскат електората.
Taзи искренно си проси да се върнат времената когато френско говорящите в Монреал не са били наемани на работа или обслужвани в магазините с израза "Speak me light!"Pauline Marois in LAVAL написа:the Liberal leader has not shied away from promising intensive English courses for Grade 6 students aged 11 or 12 and has characterized bilingualism as a “richness” that will serve students well when seeking employment.
Marois said electing a Couillard government would be “a real risk for our language and culture.”
“When he speaks about language it is only to bilingualize Quebec. I feel like we’re going back 50 years when he says that factory workers should be bilingual in case a buyer from the United States or another country wants to ask a question,” she said, evoking the days when anglophone bosses in Quebec imposed English on their francophone employees.
“I hope they will not be elected — because they are not ready to govern Quebec.”
оригиналната статия
Сметам не съм изкукАл толко, че да оставим неква 90-годишна бабичка да ми дава наклон у живото.
Бой вашта кожа!
Бой вашта кожа!
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.