Bye, bye July morning :(

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Bye, bye July morning :(

Мнение от Bistra »

Джулая Морнинг, Кара дере 2012 :f: ;(
Кабинетът разреши изграждането на курорт в местността Карадере
Местността Карадере попада в екомрежата "Натура 2000", в защитена зона "Камчийска планина" за опазване на дивите птици и защитена зона "Плаж Шкорпиловци" за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна.
И още...
Планът тогава предвижда застрояване на около 700 дка в местността Карадере и изграждането на ваканционно селище с 5000 апартамента и вили и капацитет за 15 400 души. Инвестицията се изчисляваше на близо 1 млрд. евро, припомня "Капитал". Този първоначален проект, наречен тогава Sea Gardens е изработен от едно от най-големите архитектурни бюра в света – Foster + Partners. В България студиото си партнира с арх. Георгий Станишев, брат на Сергей Станишев.

Проектът сега е преработен и на този етап обхваща разгърната застроена площ от 210 дка. Предвидено е изграждането на 1200 самостоятелни жилищни единици със среден размер от около 120 кв.м. разгъната застроена площ.

Според проверка на "Капитал" от май 2013 "Мадара Юръп" е новото име на "Мейфеър груп" – публична компания на Българската фондова борса, която не развива дейност. Основни акционери са регистрираното в Малта Rainbow Malta (Holdings) (94.99%), регистрираното на Британските Вирджински острови Rainbow Group Services (5%) и физическото лице Радослав Димитров (предприемач от Варна, занимаващ се с имоти). Според отговор на "Мадара Юръп" до "Капитал" "дружеството е създадено от два английски инвестиционни фонда (Rainbow Malta и Madara Bulgarian Property Fund), в които влизат като инвеститори английски финансови институции, пенсионни фондове и богати частни инвеститори".
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Bye, bye July morning :(

Мнение от Bistra »

Между другото това е по темата: "Как днешните "мислещи за България" политици разпродават Родината ни на Русия."
Знаем, че руснаците имат интерес да купуват жилища основно по Черноморието ни. Ами, ето! ...Човекът си направил офшорка и разработва пари от Еврофондовете. Съответно реализираната печалба надали ще остане на българска земя, ама това не е важно за телетата, очевидно... Ми какво да кажа...освен... Хвала на такива предприемчиви бизнесмени!
Виждам никой не коментира. Значи не ви интересува. Спасяването на Украйна от мръсният Запад е приоритетно. Е, свикнала съм. И сам воинът е воин. :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
borismorev

Мнение от borismorev »

Бистра,

Руснаците купуват жилища навсякъде по света. Богатите руснаци имат пари и са логични купувачи особено по ваканционни и скъпарски места. Не че в България има скъпарски, при нас идват по-скромно замогналите се братушки. Истинските милионери и милиардери купуват имоти в Париж и Лондон. Аз не виждам нищо лошо в това, напротив - влиза валута в икономиката, плаща се данък сгради, идват руски туристи. Ако трябва за нещо да се притесняваш то това е че турски фирми изкупуват земеделска земя, заводи в които налагат почти робски условия на работа и т.н.

А да, другите възможни купувачи в днешната икономика са китайци и/или араби. С руснаците поне се разбираме на български :D
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Ясно. Ако инвеститорът е руски може би няма да го изкоментираш по този начин. |(
Всички налагат такива условия на труд, каквито им се позволява да налагат.
Значи викаш, за нас е резервиран измета руски мужици. Ужас! Между другото досега не съм чула руснак да говори български. Те смятат, че сме длъжни да им знаем езика.
И още, братока на Сер-гей под претекст, че работи с Норман Фостър (кой знае кое провинциално бюро на компанията дава идеи) прибира не малък хонорар. И това ми било случайно? Можело е по-ефтинджос да минат за втора ръка колхозниците. :D
Това, че съсипват защитен природен парк, просто ще го оставя без коментар.
tonny

Мнение от tonny »

Ще заема една леко странна позиция относно това купуване и строителство от руска страна. Не знам колко от вас са чували за дол Радуга и дол Черноморски в същата Камчия. Там се наляха много чували с пари буквално. В резултат на това имаме руски туристи там, целия Аврен е в цветущо финансово благосъстояние и цяла община има работа. А вие които сте избягали преди години някъде и твърдейки, че никога няма да се върнете защото било такова и такова не мислите как се оправят хората там... Няма кои от местните робовладелци да изкара тези пари и да осигури тези условия на труд и т.н. А от въпросните дол-ове намазаха много хора от висшата класа (бат бойко ряза лентите с кмета на Москва) до нисшата като мен.
Поглед от друга страна просто изразявам, съжалявам, че не съм съгласен с вашето мнение.
За турските инвестиции също имам мнение..бил съм по работа в шише джам, ами никак не са лоши условията за работа там.
Та нямам нищо против да се прави чужд бизнес у нас стига да са доволни хората и да има хляб за тях. Вярно че има места които са неприкосновени, но такива като мен намират и позитивни неща...
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Е, щом ви харесва крепостничеството, аз нямам какво да добавя. На гол тумбак понятия като опазване на природната среда явно не вървят. Междувпрочем аз затова и съм "избягала", както се изразихте. Не съм избягала. Мога да се върна всеки един момент, ама имам поне малко достойнство да не ангарувам на мутри, обслужващи чужди интереси. И това поне да беше другаде, а то в собствената ти Родина.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Bistra написа:Е, щом ви харесва крепостничеството, аз нямам какво да добавя. На гол тумбак понятия като опазване на природната среда явно не вървят. Междувпрочем аз затова и съм "избягала", както се изразихте. Не съм избягала. Мога да се върна всеки един момент, ама имам поне малко достойнство да не ангарувам на мутри, обслужващи чужди интереси. И това поне да беше другаде, а то в собствената ти Родина.
Чакай, чакай, това за обслужването на чуждите интереси само за източни такива или и западни?!
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Между другото...има доста територии в България, които имат нужда от развитие и жители. Смятам, че там трябва приоритетно да се продават имоти със задължение за заселване. Черноморската ивица и зимните курорти можем да си ги експлоатираме и ние, вместо да ги даваме без пари на втора ръка колхозници. Все пак руснаците са тези, които ги влече придобиването на собственост в държава от Европейския съюз. Имайте малко повече достойнство! Те не са ни никакви освободители! По-скоро натрапници.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Kpetrov написа:Чакай, чакай, това за обслужването на чуждите интереси само за източни такива или и западни?!
Ами, Петров, имаше преди това английски купувачи. Нашите хора направиха всичко възможно да ги откажат. A англичаните купуваха главно по селата. :(
Сега продаваме на мужици най-хубавите части от България. Утре какво да очакваме? Руският черноморски флот да акостира в Бургаския залив и да иска референдум, ли? :^)
tonny

Мнение от tonny »

Може би не се изразих, правилно. Имах предвид, че вие сте избягали от тук и сте си осигурили по един или друг начин добър живот там и когато четете такива неща си викате тцтцт пак мутри пак далавери. Да ама си живеете добре там. Тук местните хора не ги топли девствената природа, а хляба и покрива. Говоря за изградените вече дол-ове, там плажа си е там нищо не е бутано, просто са изградени една камара сгради. И хората в община аврен определено са доволни.Предполагам и тук се обмисля подобен мащабен проект. Това за финансирането няма да коментирам, казах в предния пост, че просто нямаме местни робовладелци, които да изкарат тези пари...
Също така не мога да приема критика на тема Родина от човек, които е избягал от тук с цел по-добър живот също така ако не се лъжа точно вие предното лято бяхте писали, че сте се разписали за следващите 5 години с прибиране в собствената си Родина...
tonny

Мнение от tonny »

За въпросното дере, сега поразпитах оказва се, че е одобрен пуп със 5-етажни блокове, разни езерца с канал към морето и т.н. И маи са собственост на родни мутряги. Та при това положение наистина е тъпо това, което правят, аз си представях нещо като на радуга и черноморски. Извинявам се за безсмислените постове.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Много наивно, много! То от един дол се почва. Ходили сте на юг предполагам, да видите безобразията им.
Имам приятел с къща в Сарафово. Той е професионално ангажиран в строителството и до ден днешен се чуди кой болен мозък е дал разрешително за изграждане на руската стена кооперация на предна линия в район предназначен за еднофамилно застрояване. Да уточнявам ли, че гледката е изцяло избягала...да не говорим за част от плажа.
В Китен, на красивия залив Атлиман плаж почти няма. Mи, те-хотелите още малко ще влязат в морето, бе!
На Северното Черноморие това му беше очарованието - девствената природа.
Да не говорим, че навсякъде има постери разпродаващи Черноморието ни на чист руски език. Мен това лично много ме дразни. Нали се оправяха добре на езика ни? :^)
tonny

Мнение от tonny »

Ходих последно на Слънчев Бряг ама не се оплаквам. :D
Да вярно е всичко това, просто аз на пръв поглед си представях друго. А за застрояването по северното черноморие на практика знам къде какво е предвидено, защото имам допир до тази сфера. Мен лично ми беше много жалко да видя бялата лагуна застроена като знам че летата като малък нашите там ме водиха, и имам сантиментални спомени от там, а сега отивам само по работа до там...
А и за руснаците, познавам поне 3-ма, които говорят доста по-добре български от доста българи. :)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Bistra написа:На гол тумбак понятия като опазване на природната среда явно не вървят.
Е, те тука нацели десятката, без да искаш.
Другата причина е, че тези понятия не вървят и на лаком и корумпиран чиновнически тумбак.

Абе ще има да го търсите вие бат' ви Бойко дето при един митинг на Орлов мост променяше решенията си, а след три дни протести сдаде властта. Я сега опитайте тези номера на бай ви Станишко и бай Местан, да ви видим.
Резултата мога да ти го кажа веднага. При това ако щеш на български, руски, френски или английски. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Ох, Озо, сега предизборна кампания на бат Бойко ли ще правим? И ония бяха като тия....Почти като в Украйна, нали?...Нещастието на нашия регион. Как не сме се оказали малко по-на запад като Чехия примерно... да му се не види! :(
Публикувай отговор