Какво ще направите, ако Квебек се отдели от Канада?
Искам да видя, какво бихте направили. Коментарите не ме интересуват.
не съм дилетант - все пак две години съм се занимавал с тия глупости при това в реална бойна обстановка... ...факт е основното място на поражение - носа на самолета в областта на пилотската кабина леко над пода на кабината Eфр. Гийк
Re: Какво ще направите, ако Квебек се отдели от Канада?
Твърде преекспонирана вероятност. Мисля че няма да се случи по наше време. Отговора за анкетата е много труден без да са известни подробностите. Едно е ако отделянето е само административно, съвсем друго е ако изисква отказване от канадското гражданство например.
- klisurov
- Обратна връзка:
Някой има ли ясна представа какво би било след "Отделянето"?
Аз - НЕ.
Поради което не мога да знам какво би било решението ми.
Така че, дори отговора "Още не сме решили" не е съвсем реален при мен.
Двата слухова, които знам до момента са:
Кебек с паспорти, т.е. би могъл да имаш кебекарско гражданство;
Кебек без граници, т.е. свободно движение на хора и капитали.
Питанки:
Ще се разрешава ли двойно гражданство за кебекарите, в това число и кандаско?
Отделянето ще променили ли данъчната ставка, т.е. отпаднето на федералния данък ще бъде ли "компенсиран" с увеличаване на кебекарския?
Канадците на какъв принцип да предоставят канадско гражданство на тези, които са "заварено положение" в Кебек и в момента на Отделянето все още не са подали документи за граждансто?
И изобщо, Канада ще се съгласи ли на щенията на Отделил се Кебек?
Ако промяната ще е само, че би могло да имаш още едно гражданство (кебекарско) освен българско и канадско, не виждам защо да не остана.
Френския и в момента е единствения официален език, английския се явява "чужд" и ползването му в бизнеса и в различните служби е полулегално.
Колкото до икономическото и политическото положение в Кебек, то и в момента не е за завиждане.
Аз - НЕ.
Така че, дори отговора "Още не сме решили" не е съвсем реален при мен.
Двата слухова, които знам до момента са:
Кебек с паспорти, т.е. би могъл да имаш кебекарско гражданство;
Кебек без граници, т.е. свободно движение на хора и капитали.
Питанки:
Ще се разрешава ли двойно гражданство за кебекарите, в това число и кандаско?
Отделянето ще променили ли данъчната ставка, т.е. отпаднето на федералния данък ще бъде ли "компенсиран" с увеличаване на кебекарския?
Канадците на какъв принцип да предоставят канадско гражданство на тези, които са "заварено положение" в Кебек и в момента на Отделянето все още не са подали документи за граждансто?
И изобщо, Канада ще се съгласи ли на щенията на Отделил се Кебек?
Ако промяната ще е само, че би могло да имаш още едно гражданство (кебекарско) освен българско и канадско, не виждам защо да не остана.
Френския и в момента е единствения официален език, английския се явява "чужд" и ползването му в бизнеса и в различните служби е полулегално.
Колкото до икономическото и политическото положение в Кебек, то и в момента не е за завиждане.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Голям банкет

Голям банкет

Ами щом искаш да празнуваш края на Канада,давай с тебе съмmiteto написа:Какво ще направите, ако Квебек се отдели от Канада?
Голям банкет![]()
![]()
![]()
![]()

Даже може да опънем една софра на Trafalgar square точно срещу Canadian house

Аз пък въобще не мога да си го представя това отделяне как ще стане, на тях ми трябват над 50% , нещо кето няма да могат да съберат. Иначе бих подготвила местенето си още при обявяването на датата за референдум.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
И къде ще отидеш, в другите провинции такава разхайтеност и свободия няма 

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- Bistra
- Напуснал форума
Идваме при теб в Торонто, да те развращаваме невиртуално, ами наяве.myhata II написа:И къде ще отидеш, в другите провинции такава разхайтеност и свободия няма

Я, виж Митко банкет вдига вече!

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

В България бе муха, ще го ударя на живот по кръчмитеmyhata II написа:И къде ще отидеш, в другите провинции такава разхайтеност и свободия няма

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин
ааа това вече е друго...IRA написа:В България бе муха, ще го ударя на живот по кръчмитеmyhata II написа:И къде ще отидеш, в другите провинции такава разхайтеност и свободия няма

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Клисуров, прави си за себе си.klisurov написа:Някой има ли ясна представа какво би било след "Отделянето"?
Аз - НЕ.
Аз лично мисля в рода ми достатъчно поколения са станали жертва на социални експерименти през 20ти век. Трябва да съм най-големия глупендер доброволно да се подложа на такъв (аз вече съм в челната петица така или иначе за това, че дойдох да живея в политически нестабилно общество, номер едно не искам да ставам, мерси)
Ха ха ха, и аз!miteto написа:Какво ще направите, ако Квебек се отдели от Канада?
Голям банкет![]()
![]()
![]()
![]()
Проблемът мухи, е че аз съм от тези които бачкат от 9:00 до 20:00 на работа изискваща висок степен себеотдайност и силна лична мотивация. Който е мързелив да си прави сметката добре, за да се чуства добре.myhataII написа:И къде ще отидеш, в другите провинции такава разхайтеност и свободия няма
А квебек ще се отцепи когато цъфнат налъмите
леко, не се нервирайте, че ще остареете бързо.
Представяте ли си да се отделим и Квебек да въведе визи за Канада! Ха, ха! ( Те това сега го изключват като вариант де. ) Почвам веднага федералната процедура за емиграция отново в Канада
и този път айде при палмите.

”Do not be wise in your own ieyes”
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
внук на Леон
Те може би ще оставят едно 2 седмици безвизово кой накъдето му е кеф да притичва през границата преди да сложат визите..domino написа:Представяте ли си да се отделим и Квебек да въведе визи за Канада! Ха, ха! ( Те това сега го изключват като вариант де. ) Почвам веднага федералната процедура за емиграция отново в Канадаи този път айде при палмите.

Embrace your climate change!
7George написа:Те може би ще оставят едно 2 седмици безвизово кой накъдето му е кеф да притичва през границата преди да сложат визите..domino написа:Представяте ли си да се отделим и Квебек да въведе визи за Канада! Ха, ха! ( Те това сега го изключват като вариант де. ) Почвам веднага федералната процедура за емиграция отново в Канадаи този път айде при палмите.

И след това правят една тежка процедура за желаещите да емигрират от Квебек в Канада с IELTS и една яка точкова система ...

”Do not be wise in your own ieyes”
внук на Леон
внук на Леон
- Bistra
- Напуснал форума
Мани, аз на това се надявам. Да настане една ми ти паника и богатите евреи да почнат да продават без пари имоти и бизнеси. После (то е ясно, че Кебек няма да се отцепи) пей сърце!
....Ама то това моето мяза малко на мокрите сънища на Мухата 2....за съжаление. 

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")