Публикуваха филма "Ботев е идиот" в YouTube

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
myhata II

Публикуваха филма "Ботев е идиот" в YouTube

Мнение от myhata II »

http://www.standartnews.com/lifestyle-s ... 24334.html"

Моля да чуя мнения по темата....
аз лично нямам коментар :devil: :@

пп
Моля хора без български корени да не пишат по темата
Благодаря !
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
umeiko

Re: Публикуваха филма "Ботев е идиот" в YouTube

Мнение от umeiko »

Умбре, аз съм българин, и жена ми е българка, и баща ми е българин, и майка ми е българка, и прародителите ми, и те са българи...........
Схвана ли намека? Или да ти го кажа на чист български език :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

http://www.standartnews.com/lifestyle-s" ... 24334.html

Моля да чуя мнения по темата....
аз лично нямам коментар :devil: :@

пп
Моля хора без български корени да не пишат по темата
Благодаря !
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Изгледах го с удоволствие. Смятам, че заслужено са му дали награда. :y:
Заглавието е провокативно, но това е целта на изкуството в момента - да провокира и замисля....И да, имам български корени представи си, ама мисля абсолютно като него. От съвремието ни няма поне един, на който да искам да приличам или да го давам за пример на децата си. Ботев е емблематична фигура за нас, както може би е за англичаните ...да речем Елизабет I...Някой от тях обаче да я взима за пример?...Ми, не-друга епоха, други ценности и т.н., няма нужда да изброявам. Само че има една съществена разлика. Това за което се е борила тя, нейният народ го опази столетия след нея, докато при нас...дори съвременниците му не са го подкрепили като революционер. Извод: Пропилял си е нахалост таланта на поет...Има и друго. Възгледите му звучаха прекалено в унисон с комунистическата идея. Затова се преекспонира твърде революционната му дейност и беше превърнат в икона. Ама дали наистина е бил, Мух? Kакво лошо намираш в това един млад човек да има съмнения и да си задава въпроси? Не ни ли прави това именно личности? Аз съм много доволна например, че тук вместо да карат децата да наизустяват чужди истини ги учат на мислене и логика.
Айде сега изяж ме, че имам мнение различно от твоето и не съм възмУтена! :P
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Bistra написа:Изгледах го с удоволствие. Смятам, че заслужено са му дали награда. :y:
Заглавието е провокативно, но това е целта на изкуството в момента - да провокира и замисля....И да, имам български корени представи си, ама мисля абсолютно като него. От съвремието ни няма поне един, на който да искам да приличам или да го давам за пример на децата си. Ботев е емблематична фигура за нас, както може би е за англичаните ...да речем Елизабет I...Някой от тях обаче да я взима за пример?...Ми, не-друга епоха, други ценности и т.н., няма нужда да изброявам. Само че има една съществена разлика. Това за което се е борила тя, нейният народ го опази столетия след нея, докато при нас...дори съвременниците му не са го подкрепили като революционер. Извод: Пропилял си е нахалост таланта на поет...Има и друго. Възгледите му звучаха прекалено в унисон с комунистическата идея. Затова се преекспонира твърде революционната му дейност и беше превърнат в икона. Ама дали наистина е бил, Мух? Kакво лошо намираш в това един млад човек да има съмнения и да си задава въпроси? Не ни ли прави това именно личности? Аз съм много доволна например, че тук вместо да карат децата да наизустяват чужди истини ги учат на мислене и логика.
Айде сега изяж ме, че имам мнение различно от твоето и не съм възмУтена! :P
http://lifestyle.ibox.bg/news/id_1641287690" ]
Стефан Цанев
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Хубаво, стегнато филмче. Аз очаквах нещо пълнометражно, но и това става. Показва как Системата иска да смачка и да навре в калъфи обикновините хора, обучаемите. Трябва ли да разсъждаваме за Ботев с догми? Въобще, филма не е за Ботев. А за скапаното общество.

Винаги съм мразил литературата в училище и че трябваше да се папагалстват определени "теми" по определен начин.

Не видях къде да му сложа 1 лайк на филмчето. :y:
Embrace your climate change!
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Автора на филма е идиот :lol: Перманентно заблуден бунтар против системата и против всичко, само дето не е наясно за какво точно се бори ;)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

7George написа:Хубаво, стегнато филмче. Аз очаквах нещо пълнометражно, но и това става. Показва как Системата иска да смачка и да навре в калъфи обикновините хора, обучаемите. Трябва ли да разсъждаваме за Ботев с догми? Въобще, филма не е за Ботев. А за скапаното общество.

Винаги съм мразил литературата в училище и че трябваше да се папагалстват определени "теми" по определен начин.

Не видях къде да му сложа 1 лайк на филмчето. :y:
Ботев е национална светиня заради по-слабото му амплоа - революционерството. Това не ти пречи да си мразиш литературата, ама това е основната идея на филма... |( С другото съм съгласна, само че Мухи ми сложи като отговор нек'ъв сумист. :D Домо аригато, Мух!...Ама нямам килограмите за сумист, нито ще ги стигна някогаж. Така че емиграцията в Япония се обезмисля, както и отказването ми от българско гражданство, щото не мога да стана най-малкото треньор. :rofl:
Обаче мога да се пробвам в някоя друга дисциплина като икебана или оригами. :lol: Мух, какво ще кажеш? Ако ти направя едно хартиено жеравче ще долети ли до Торонто да те клъвне по носа? :P
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Публикувай отговор