Моля да чуя мнения по темата....
аз лично нямам коментар

пп
Моля хора без български корени да не пишат по темата
Благодаря !
http://lifestyle.ibox.bg/news/id_1641287690" ]Bistra написа:Изгледах го с удоволствие. Смятам, че заслужено са му дали награда.![]()
Заглавието е провокативно, но това е целта на изкуството в момента - да провокира и замисля....И да, имам български корени представи си, ама мисля абсолютно като него. От съвремието ни няма поне един, на който да искам да приличам или да го давам за пример на децата си. Ботев е емблематична фигура за нас, както може би е за англичаните ...да речем Елизабет I...Някой от тях обаче да я взима за пример?...Ми, не-друга епоха, други ценности и т.н., няма нужда да изброявам. Само че има една съществена разлика. Това за което се е борила тя, нейният народ го опази столетия след нея, докато при нас...дори съвременниците му не са го подкрепили като революционер. Извод: Пропилял си е нахалост таланта на поет...Има и друго. Възгледите му звучаха прекалено в унисон с комунистическата идея. Затова се преекспонира твърде революционната му дейност и беше превърнат в икона. Ама дали наистина е бил, Мух? Kакво лошо намираш в това един млад човек да има съмнения и да си задава въпроси? Не ни ли прави това именно личности? Аз съм много доволна например, че тук вместо да карат децата да наизустяват чужди истини ги учат на мислене и логика.
Айде сега изяж ме, че имам мнение различно от твоето и не съм възмУтена!
Ботев е национална светиня заради по-слабото му амплоа - революционерството. Това не ти пречи да си мразиш литературата, ама това е основната идея на филма...7George написа:Хубаво, стегнато филмче. Аз очаквах нещо пълнометражно, но и това става. Показва как Системата иска да смачка и да навре в калъфи обикновините хора, обучаемите. Трябва ли да разсъждаваме за Ботев с догми? Въобще, филма не е за Ботев. А за скапаното общество.
Винаги съм мразил литературата в училище и че трябваше да се папагалстват определени "теми" по определен начин.
Не видях къде да му сложа 1 лайк на филмчето.