Най-силният жокер за икономиката ни са българите в чужбина..

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
Dino
Модератор

Най-силният жокер за икономиката ни са българите в чужбина..

Мнение от Dino »

Най-силният жокер за икономиката ни са българите в чужбина, време е да го използваме
Основна част от двигателя на българския потенциал е в чужбина - над два милиона емигранти. Сега е подходящият момент да накараме тези хора да се върнат в България и има реални шансове това амбициозно начинание да се превърне в реалност, което ще вкара държавата в режим на бърз растеж. Има начини това да се случи в следващите шест месеца, защото основната предпоставка е налице, а именно огромното желание на тези хора да се върнат в тяхната родина. Необходимо е обаче държавата и обществото да подпомогнат това да се случи, което не е никак сложно за изпълнение.
...
Това е втората статия от този автор, която чета и се чудя - толкова ли е наивен или счита читателите за овце?
Vision without action is a daydream.
Action without vision is a nightmare.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Най-силният жокер за икономиката ни са българите в чужби

Мнение от Bistra »

Dino написа:
основната предпоставка е налице, а именно огромното желание на тези хора да се върнат в тяхната родина....
Това е втората статия от този автор, която чета и се чудя - толкова ли е наивен или счита читателите за овце?
A дe???
Влязох специално да проверя, дали не пише под псевдоним Бъз(ик) 11, ама после се сетих...Той беше отписал "българетата в чужбина" :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
pumpy

Мнение от pumpy »

Налице е вече много трагичен феномен, който е нетипичен за условията на пазарна икономика, а именно хората да работят на много ниски обороти, както и да не изразяват искания за растеж в кариерата. Убийствено оскъдното доверие на хората към институциите, нефункциониране на принципите на пазарната икономика, мизерията, злобата, разделението, царящата всеобхватна депресия, демонизация на повечето общественици нанасят пореден почти фатален удар върху съществуващия трудов ресурс в България. С други думи, съвсем скоро това, което е останало, няма да става за нищо.
Ужасно искам да се върна на такова място ??? Този е прекалил в хапчетата преди да си напише статията
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Dino написа:Най-силният жокер за икономиката ни са българите в чужбина, време е да го използваме
Основна част от двигателя на българския потенциал е в чужбина - над два милиона емигранти. Сега е подходящият момент да накараме тези хора да се върнат в България и има реални шансове това амбициозно начинание да се превърне в реалност, което ще вкара държавата в режим на бърз растеж. Има начини това да се случи в следващите шест месеца, защото основната предпоставка е налице, а именно огромното желание на тези хора да се върнат в тяхната родина. Необходимо е обаче държавата и обществото да подпомогнат това да се случи, което не е никак сложно за изпълнение.
...
В тази статия едиственото вярно нещо е че българите в чужбина изпращат обратно в България значителна сума пари всяка година, всичко останало е в някъде в раздел фантастика.

Интересно ми е автора дали е живял в чужбина, съмнявам се, както и с колко живеещи в чужбина реално е общувал.
Дали няма начин да го поканим във форума, да видим колко човека ще успее да убеди в правотата на това което е написал?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
pumpy

Мнение от pumpy »

Koko написа: Дали няма начин да го поканим във форума, да видим колко човека ще успее да убеди в правотата на това което е написал?
Няма нужда. Можем сами да предположим:
мухата, батката, ябълката и още няколко индивида, които ги мързи да работят като хората, затова предпочитат да си мизерстват в познатото блато....
pumpy

Мнение от pumpy »

В заключение, време е да върнем нашия потенциал на България, нашите сигурни жокери за икономически просперитет, които са нашите сънародници, пръснати в изгнание по света и впрегнати да ни хранят. Това изгнание от друга гледна точка е полезна школа за нашия ценен кадрови ресурс. Сега е момента да го направим, всички предпоставки и нужди са налице.
Явно там положението е вече отчайващо. Всичко налично е опоскано и трябва нов ресурс за ограбване. Човека даже е сметнал колко трябва да занесем за ограбванеto. Така да се каже е сложил тигана вече и с невероятни вопли моли рибата сама да падне в него. Чувал съм за една кника наречена "Prozac county", в нашия случай трябва да говорим за "Prozac nation"
В случай че бъдем консервативни и приемем, че ще се върнат един милион души, средно с идването си ще донесат поне по 10 000 евро всеки, което е 10 милиарда евро ударна икономическа инжекция за държавата
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

Тоя и по висока заплата от сегашната да ми предложи няма как да се върна. Трябва обаче да си пие хапчетата сериозно. И между другото как го вижда той това връщане? Слагат един плакат на границата и казват връщайте се и ние се юрваме обратно :rofl: :rofl: :rofl:
Taxation is theft.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Малий, да се смееш ли, да плачеш ли. Тази статия направо изби рибата в световния океан. Такъв мащабен полет на фантазията прави Джеймз Камерън и филма му "Аватар" да изглеждат като аматьорско начинание. Апогеят на авторовия размах разбира се е в следния пасаж:
В случай че бъдем консервативни и приемем, че ще се върнат един милион души, средно с идването си ще донесат поне по 10 000 евро всеки, което е 10 милиарда евро ударна икономическа инжекция за държавата, поне 30% от тях ще си купят жилища, а продажбата на 300 000 жилища ще доведе до рязко съживяване. Това са още 15 милиарда евро в икономиката на България.
А това "консервативно" предположение направо си пращи от консерватизъм. Има един лек технически проблем обаче. Как автора смята да бъде обслужен този поток от един милион пристигащи на тълпи през Терминал 2? :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

mortigur написа:Тоя и по висока заплата от сегашната да ми предложи няма как да се върна.
Аз бих се върнал, ако ми предложат почетното председателско място на ДПС или пък ме направят шеф на ПЕС като онази шушуминга с украинско гражданство. В най-лошия случай бих се навил на собствеността на една известна банка, която държи 80% от средствата на държавните фирми плюс половината български медии. :D :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Никой ли не вижда лъч надежда в сирийските емигранти?

Къ'ф им е толкова зора за нас, дето сме показали, че не ни кефи в БГ?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Мен винаги ме е вълнувал един друг въпрос - тия връщащи се хора кой ще им осигури работа ? Как аджеба се отварят изведнъжки 1 мильОн работни места при налична вече висока безработица ?

И как точно харченето на пари за апартаменти и вафли може да стимулира примерно развитието на машиностроенето и селското стопанство ?
Или цялата идея е да си похарчат 10-те хиляди евро, а после вече ще сме цъфнали и вързали и сичко ще си дойде на мястото :)))

А Сирийските емигранти България надали я имат за крайна дестинация, така че не виждам лъч.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

optics написа:Мен винаги ме е вълнувал един друг въпрос - тия връщащи се хора кой ще им осигури работа ? Как аджеба се отварят изведнъжки 1 мильОн работни места при налична вече висока безработица ?
Нищо не разбираш ти ... Очаква се тия хора, всичките до един да отворят собствени фирми (подобно на батката) и не да търсят, а да предлагат работни места. :D
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Не е достатъчно да отворят собствени фирми, защото отражението върху конкуренцията ще влоши нещата, вместо да ги подобри.

Трябва да отворят нови отрасли в икономиката, или да изнасят продукцията си.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
newcomer

Мнение от newcomer »

сега е добър момента.както е казал мъдреца рибата се лови в мътна вода.връщайте се с парите,ще ви посрещнем ,ще ви вземем парите и ще ви изпратим по живо по здраво. :D
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

"Това, което става ясно в последствие, е, че системата в развитите държави е устроена по начин, който да не позволява лесно забогатяване."

За разлика от системата в България - правиш дебел врат, остригваш се нула номер, хващаш бухалката и ставаш милионер за нула време. А ако името ти е Ахмед Насран - Сопола и си виден специалист по хидро-енергетика с хонорари от по милион нагоре, забогатяваш още по-бързо.
Сега автора на този пасквил остава да обясни, какъв е шанса на всеки завръщаш се емигрант да стане мутра или помашки доносник.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Публикувай отговор