Това е втората статия от този автор, която чета и се чудя - толкова ли е наивен или счита читателите за овце?Основна част от двигателя на българския потенциал е в чужбина - над два милиона емигранти. Сега е подходящият момент да накараме тези хора да се върнат в България и има реални шансове това амбициозно начинание да се превърне в реалност, което ще вкара държавата в режим на бърз растеж. Има начини това да се случи в следващите шест месеца, защото основната предпоставка е налице, а именно огромното желание на тези хора да се върнат в тяхната родина. Необходимо е обаче държавата и обществото да подпомогнат това да се случи, което не е никак сложно за изпълнение.
...
Най-силният жокер за икономиката ни са българите в чужбина..
Най-силният жокер за икономиката ни са българите в чужбина..
Най-силният жокер за икономиката ни са българите в чужбина, време е да го използваме
Vision without action is a daydream.
Action without vision is a nightmare.
Action without vision is a nightmare.
- Bistra
- Напуснал форума
Re: Най-силният жокер за икономиката ни са българите в чужби
A дe???Dino написа:Това е втората статия от този автор, която чета и се чудя - толкова ли е наивен или счита читателите за овце?основната предпоставка е налице, а именно огромното желание на тези хора да се върнат в тяхната родина....
Влязох специално да проверя, дали не пише под псевдоним Бъз(ик) 11, ама после се сетих...Той беше отписал "българетата в чужбина"

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Ужасно искам да се върна на такова място ??? Този е прекалил в хапчетата преди да си напише статиятаНалице е вече много трагичен феномен, който е нетипичен за условията на пазарна икономика, а именно хората да работят на много ниски обороти, както и да не изразяват искания за растеж в кариерата. Убийствено оскъдното доверие на хората към институциите, нефункциониране на принципите на пазарната икономика, мизерията, злобата, разделението, царящата всеобхватна депресия, демонизация на повечето общественици нанасят пореден почти фатален удар върху съществуващия трудов ресурс в България. С други думи, съвсем скоро това, което е останало, няма да става за нищо.
В тази статия едиственото вярно нещо е че българите в чужбина изпращат обратно в България значителна сума пари всяка година, всичко останало е в някъде в раздел фантастика.Dino написа:Най-силният жокер за икономиката ни са българите в чужбина, време е да го използвамеТова е втората статия от този автор, която чета и се чудя - толкова ли е наивен или счита читателите за овце?Основна част от двигателя на българския потенциал е в чужбина - над два милиона емигранти. Сега е подходящият момент да накараме тези хора да се върнат в България и има реални шансове това амбициозно начинание да се превърне в реалност, което ще вкара държавата в режим на бърз растеж. Има начини това да се случи в следващите шест месеца, защото основната предпоставка е налице, а именно огромното желание на тези хора да се върнат в тяхната родина. Необходимо е обаче държавата и обществото да подпомогнат това да се случи, което не е никак сложно за изпълнение.
...
Интересно ми е автора дали е живял в чужбина, съмнявам се, както и с колко живеещи в чужбина реално е общувал.
Дали няма начин да го поканим във форума, да видим колко човека ще успее да убеди в правотата на това което е написал?
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Няма нужда. Можем сами да предположим:Koko написа: Дали няма начин да го поканим във форума, да видим колко човека ще успее да убеди в правотата на това което е написал?
мухата, батката, ябълката и още няколко индивида, които ги мързи да работят като хората, затова предпочитат да си мизерстват в познатото блато....
Явно там положението е вече отчайващо. Всичко налично е опоскано и трябва нов ресурс за ограбване. Човека даже е сметнал колко трябва да занесем за ограбванеto. Така да се каже е сложил тигана вече и с невероятни вопли моли рибата сама да падне в него. Чувал съм за една кника наречена "Prozac county", в нашия случай трябва да говорим за "Prozac nation"В заключение, време е да върнем нашия потенциал на България, нашите сигурни жокери за икономически просперитет, които са нашите сънародници, пръснати в изгнание по света и впрегнати да ни хранят. Това изгнание от друга гледна точка е полезна школа за нашия ценен кадрови ресурс. Сега е момента да го направим, всички предпоставки и нужди са налице.
В случай че бъдем консервативни и приемем, че ще се върнат един милион души, средно с идването си ще донесат поне по 10 000 евро всеки, което е 10 милиарда евро ударна икономическа инжекция за държавата
- mortigur
- Обратна връзка:
Тоя и по висока заплата от сегашната да ми предложи няма как да се върна. Трябва обаче да си пие хапчетата сериозно. И между другото как го вижда той това връщане? Слагат един плакат на границата и казват връщайте се и ние се юрваме обратно

Taxation is theft.
- MrGeek
- Путлер Капут
Малий, да се смееш ли, да плачеш ли. Тази статия направо изби рибата в световния океан. Такъв мащабен полет на фантазията прави Джеймз Камерън и филма му "Аватар" да изглеждат като аматьорско начинание. Апогеят на авторовия размах разбира се е в следния пасаж:

А това "консервативно" предположение направо си пращи от консерватизъм. Има един лек технически проблем обаче. Как автора смята да бъде обслужен този поток от един милион пристигащи на тълпи през Терминал 2?В случай че бъдем консервативни и приемем, че ще се върнат един милион души, средно с идването си ще донесат поне по 10 000 евро всеки, което е 10 милиарда евро ударна икономическа инжекция за държавата, поне 30% от тях ще си купят жилища, а продажбата на 300 000 жилища ще доведе до рязко съживяване. Това са още 15 милиарда евро в икономиката на България.

Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
- MrGeek
- Путлер Капут
Аз бих се върнал, ако ми предложат почетното председателско място на ДПС или пък ме направят шеф на ПЕС като онази шушуминга с украинско гражданство. В най-лошия случай бих се навил на собствеността на една известна банка, която държи 80% от средствата на държавните фирми плюс половината български медии.mortigur написа:Тоя и по висока заплата от сегашната да ми предложи няма как да се върна.

Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
- ablood
- Обратна връзка:
Никой ли не вижда лъч надежда в сирийските емигранти?
Къ'ф им е толкова зора за нас, дето сме показали, че не ни кефи в БГ?
Къ'ф им е толкова зора за нас, дето сме показали, че не ни кефи в БГ?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- optics
- Модератор
Мен винаги ме е вълнувал един друг въпрос - тия връщащи се хора кой ще им осигури работа ? Как аджеба се отварят изведнъжки 1 мильОн работни места при налична вече висока безработица ?
И как точно харченето на пари за апартаменти и вафли може да стимулира примерно развитието на машиностроенето и селското стопанство ?
Или цялата идея е да си похарчат 10-те хиляди евро, а после вече ще сме цъфнали и вързали и сичко ще си дойде на мястото
))
А Сирийските емигранти България надали я имат за крайна дестинация, така че не виждам лъч.
И как точно харченето на пари за апартаменти и вафли може да стимулира примерно развитието на машиностроенето и селското стопанство ?
Или цялата идея е да си похарчат 10-те хиляди евро, а после вече ще сме цъфнали и вързали и сичко ще си дойде на мястото

А Сирийските емигранти България надали я имат за крайна дестинация, така че не виждам лъч.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- roumensp
Нищо не разбираш ти ... Очаква се тия хора, всичките до един да отворят собствени фирми (подобно на батката) и не да търсят, а да предлагат работни места.optics написа:Мен винаги ме е вълнувал един друг въпрос - тия връщащи се хора кой ще им осигури работа ? Как аджеба се отварят изведнъжки 1 мильОн работни места при налична вече висока безработица ?

- ablood
- Обратна връзка:
Не е достатъчно да отворят собствени фирми, защото отражението върху конкуренцията ще влоши нещата, вместо да ги подобри.
Трябва да отворят нови отрасли в икономиката, или да изнасят продукцията си.
Трябва да отворят нови отрасли в икономиката, или да изнасят продукцията си.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
сега е добър момента.както е казал мъдреца рибата се лови в мътна вода.връщайте се с парите,ще ви посрещнем ,ще ви вземем парите и ще ви изпратим по живо по здраво. 

Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
"Това, което става ясно в последствие, е, че системата в развитите държави е устроена по начин, който да не позволява лесно забогатяване."
За разлика от системата в България - правиш дебел врат, остригваш се нула номер, хващаш бухалката и ставаш милионер за нула време. А ако името ти е Ахмед Насран - Сопола и си виден специалист по хидро-енергетика с хонорари от по милион нагоре, забогатяваш още по-бързо.
Сега автора на този пасквил остава да обясни, какъв е шанса на всеки завръщаш се емигрант да стане мутра или помашки доносник.
За разлика от системата в България - правиш дебел врат, остригваш се нула номер, хващаш бухалката и ставаш милионер за нула време. А ако името ти е Ахмед Насран - Сопола и си виден специалист по хидро-енергетика с хонорари от по милион нагоре, забогатяваш още по-бързо.
Сега автора на този пасквил остава да обясни, какъв е шанса на всеки завръщаш се емигрант да стане мутра или помашки доносник.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА