Дарявате ли
Дарявате ли
Понеже сте скрити зад псевдоними (т.е. няма да е хвалба ако кажете "да") искам да питам дали имате принцип да дарявате и помагате редовно на хора в нужда. Давате ли някаква част от изработеното или пък от усилията си с цел благотврителност?
леко, не се нервирайте, че ще остареете бързо.
Re: Дарявате ли
Забравил си най-важната част от въпроса "колко" .....
бидейки неанонимен, аз не мога да участвам в дискусията с нещо полезно, но мога да спамя веднъж щом мухата, батката и павката се включат.....
бидейки неанонимен, аз не мога да участвам в дискусията с нещо полезно, но мога да спамя веднъж щом мухата, батката и павката се включат.....
Последно промяна от pumpy на Съб Сеп 21, 2013 6:31 pm, променено общо 1 път.
Кой колкото му се откъсне от сърцето. Дарявам винаги когато видя че хората са в голяма нужда и търсят помощ, но напоследък се замислям за дребните суми за просяците по улиците дали не им помагам да затъват още повече - приличат на наркомани повечето от по-младите, а останалите на алкохолици.pumpy написа:Забравил си най-важната част от въпроса "колко" .....
- roumensp
Даряваме в Sperm Bank !
К'во друго да отговоря в тема на Chomsky ...
К'во друго да отговоря в тема на Chomsky ...

Понякога, като ми надробят един джоб "стинки" в супера, ги пускам в касичката ако има такава. Хич и не чета за какво събират...
Иначе - не , никой нищо не ми е дарил досега и некакси не се чувствам длъжен. ( Бакшишите ако се броят за "дарение" значи дарявам
)
Иначе - не , никой нищо не ми е дарил досега и некакси не се чувствам длъжен. ( Бакшишите ако се броят за "дарение" значи дарявам

Dead Eyes See No Future
Rall написа:( Бакшишите ако се броят за "дарение" значи дарявам)

- Bistra
- Напуснал форума
Да. Ама аз не съм скрита зад псевдоним. Всички ме познават. Гледай сега как ме караш да се чувствувам нескромна! 

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- optics
- Модератор
А па ти не си...Chomsky написа:Понеже сте скрити зад псевдоними ...
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Даряването не е нещо с което да се изфука човек, похвали или да видят другите че дарява. Нито пък е важно колко. За мен лично дарението от 1 левче от човек който изкарва 150 лева на месец е много по-ценно от 10-те лева да речем на някой с доход над 2000. Важно е желанието да помогнеш и всеки може да го направи. Не е важно даже да са пари, може да са дрехи, храна, предмети, играчки и не защото на теб някой ти е дал, а защото сме хора.
Няма да забравя първият път когато отидох в детски дом за деца с ментални проблеми в София. Бях дете, носехме дрехи, храна, още помня как децата гълтаха всичко, без даже да дъвчат, и как се наведоха на земята и обраха трохичките ....
И това с нашите данъци, това е грижата на държавата, на една бедна за децата си държава. За това всяка помощ е ценна, дори един хляб, на човек в нужда.
Когато чуя, а ще дам на това цигане то после ще ме ограби... направо нямам думи. Толкова сме станали дебелокожи, егоисти, затворени в себе си, че приемаме дори едно дете като потенциален бъдещ престъпник...
а то може да е това дете...
http://www.youtube.com/watch?v=t_jbYao9stI
Темата, дори да е зададена повърхностно е много хубава и надявам се подсещаща хората, които имат малко повече от тези които нямат, как могат да помогнат.
Няма да забравя първият път когато отидох в детски дом за деца с ментални проблеми в София. Бях дете, носехме дрехи, храна, още помня как децата гълтаха всичко, без даже да дъвчат, и как се наведоха на земята и обраха трохичките ....

Когато чуя, а ще дам на това цигане то после ще ме ограби... направо нямам думи. Толкова сме станали дебелокожи, егоисти, затворени в себе си, че приемаме дори едно дете като потенциален бъдещ престъпник...
а то може да е това дете...
http://www.youtube.com/watch?v=t_jbYao9stI
Темата, дори да е зададена повърхностно е много хубава и надявам се подсещаща хората, които имат малко повече от тези които нямат, как могат да помогнат.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
- Bistra
- Напуснал форума
Ами, тя-темата е поставена така, заради това предполага и бъзик.

А, ако не бяхме скрити зад псевдоними, какво? Ще ни е неудобно да кажем, че не даряваме? Аз бих казала. Дарявам, когато имам възможност. Когато нямам - не дарявам. Гледам си първо семейството. Малцина са чистите души като бай Добри, но не можем да сме всички еднакви - шарен свят.Chomsky написа:Понеже сте скрити зад псевдоними

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- Люта чушка ®
Да, въпреки че на практика нямам доходи.Chomsky написа:...дали имате принцип да дарявате и помагате ...
Хайде наште! Яжте люти чушки!
Стига сме си правили оглушки...
Стига сме си правили оглушки...
В това съм абсолютно сигурен. Напълно залужена слава BBistra написа:Всички ме познават.

- Bistra
- Напуснал форума
М-Дам, за предпочитане е да си лъв, отколкото плъх. За всичко. Не само за даряването. Не обичам да се крия. Не е почтено да не носиш отговорност за действията си.Chomsky написа:В това съм абсолютно сигурен. Напълно залужена слава BBistra написа:Всички ме познават.

Нали знаеш бат Радой какво е казал.
" Как ме мъчи всеки ден,
тоз' въпрос трагичен:
'ем да бъда откровен,
'ем да бъда симпатичен?"

Не бе хора, става дума че като сте срити зад никове, няма да е нескромно или твърде самохвално да кажеш "да, давам", или дори "да всеки месец давам Х % от заплатата си". Има много хора, които дават и настояват да са анонимни. Тях от уважение не исках да смущавам 

Викам да не бъркаме благотворителността със masturbation addictionroumensp написа:Даряваме в Sperm Bank !