Господарите, крепостните и изборът

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
anitsa

Господарите, крепостните и изборът

Мнение от anitsa »

Интересен поглед върху ситуацията в България
http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/08/1 ... ail_mynews"

"...мафията на Пеевски, мафията на зърнарите, мафията на водарите, мафията на голфарите, мафията на снегарите, енергийната и горивната мафия, както и всички други големи, средни и малки мафии в България..."
Pointzero

Re: Господарите, крепостните и изборът

Мнение от Pointzero »

Плоско и доста тенденциозно "умотворение". Загубих си времето да го чета...
С две думи: (според статията) на българите все други са им виновни и най-вече Русия....
Да не споменавам, че в някои от разглежданите периоди там (в статията) Русия не е съществувала обективно и юридически.
Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Pointzero написа:Да не споменавам, че в някои от разглежданите периоди там (в статията) Русия не е съществувала обективно и юридически.
Това го бях пропуснал. В кои точно периоди Русия не е съществувала обективно, че и юридически? :D :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Сега идват новите господари,само си направете една кратка справка от кого ще вземем заема и колко ще е лихвата и ще сгреете кой ви господаря ;)

Ето какво обажда СеДянков :

"Според обяснението му, ако се вземе например 1 млрд. лв. заем, лихвите ще са около 30 млн. годишно. "Инвестиционните заеми са по-евтини - може да се вземе такъв от Европейската инвестиционна банка. Но ако се взима за социални харчове, се вдига лихвата. И в момента на пазара тя е около 3%, следователно около 30 млн. ще отиват на година", защити тезата си Симеон Дянков.

"За този тип разходи не можеш да вземеш заем само тази година, защото, ако сега вдигнеш пенсиите, през следващата година отново трябва да ги плащаш. Следователно и догодина трябва да вземеш същия заем. И по този начин влизаш в една спирала на увеличаващи се дългове - нещо, което не само нашето правителство, но и последните 4 постоянно са намалявали", каза още Дянков. И добави, че това би било рязка промяна на политиката и ще увеличи лихвата по всички държавни и корпоративни заеми.

"Подобна стъпка би разклатила валутния борд веднага. Може би това е идеята на някои, които лансират тази идея. Идеята на валутния борд е, че във времето можеш да си позволиш малки отклонения от балансирани бюджети, но трябва да са малки. А България вече пета година все пак има дефицити. Ако се теглят кредити, те ще увеличат дефицитите години напред - защото този заем трябва да се допълва всяка година, за да се изплащат пенсии. Това сериозно ще разклати борда", обясни Дянков.

На въпрос кой би спечелил от това, той казва: "Губят всички, които имат спестявания - това българите добре го знаят отпреди 15 г. Ще спечели една малка група олигарси, кредитни милионери, които са взели от банките големи кредити в левове, които, ако се разклати бордът, няма да се налага да изплащат. Ситуацията е идентична с тази през 1996-97 г., когато доста банки банкрутираха", обяснява той."
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Pointzero

Мнение от Pointzero »

MrGeek написа:
Pointzero написа:Да не споменавам, че в някои от разглежданите периоди там (в статията) Русия не е съществувала обективно и юридически.
Това го бях пропуснал. В кои точно периоди Русия не е съществувала обективно, че и юридически? :D :rofl:
Чети, чукча, чети....Ама чукча не читател :D
"Руското царство" (прадядо на днешната държава Русия) се установява едва през 1547-ма.
От 1917 до 1991-ва Русия я няма като самостоятелна държава, но това чукча трябва да го знае...
Айде греберче, други заяждания имаш ли?
Pointzero

Мнение от Pointzero »

myhata II написа: На въпрос кой би спечелил от това, той казва: "Губят всички, които имат спестявания - това българите добре го знаят отпреди 15 г. Ще спечели една малка група олигарси, кредитни милионери, които са взели от банките големи кредити в левове, които, ако се разклати бордът, няма да се налага да изплащат. Ситуацията е идентична с тази през 1996-97 г., когато доста банки банкрутираха", обяснява той."
Взимай народе кредити в левове и после смело да девалвираме лева 8)
Pointzero

Мнение от Pointzero »

@Гайката

Я да те питам тебе, ти наистина ли смяташ, че всички злини на България са дошли от Русия?
Сериозно питам!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Pointzero написа:От 1917 до 1991-ва Русия я няма като самостоятелна държава
Ашколсун, както казват коалиционните ви партньори. Значи викаш още със залпа на "Аврора" я заличиха Русия от картата? А дали Франция е съществувала по времето на империята на Наполеон? :D :rofl:
Pointzero написа:Я да те питам тебе, ти наистина ли смяташ, че всички злини на България са дошли от Русия?
Сериозно питам!
ZeroZero, и аз сериозно ти отговарям - не всички, ама едни от най-големите и не от Русия, а само от онова оградено с крепостни стени място в Русия на един площад с една проклета мумия, която още си лежи там и от която започна всичко. Знам, че няма да схванеш тънката разлика, ама все пак надеждата умира последна. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Pointzero

Мнение от Pointzero »

MrGeek написа:
Ашколсун, както казват коалиционните ви партньори. Значи викаш още със залпа на "Аврора" я заличиха Русия от картата? А дали Франция е съществувала по времето на империята на Наполеон? :D :rofl:
Pointzero написа:Я да те питам тебе, ти наистина ли смяташ, че всички злини на България са дошли от Русия?
Сериозно питам!
ZeroZero, и аз сериозно ти отговарям - не всички, ама едни от най-големите и не от Русия, а само от онова оградено с крепостни стени място в Русия на един площад с една проклета мумия, която още си лежи там и от която започна всичко. Знам, че няма да схванеш тънката разлика, ама все пак надеждата умира последна. :D
Гайка,
Първо, кои са ми коалиционните партньори? (не знаех, че имам такива). Това, че не харесвам герберастите като теб (не се отнася за всички членове на ГЕРБ - там има и много заблудени души, някои от които напоследък напуснаха след "кървави писма") не означава, че симпатизирам на сегашното статукво: БСП-ДПС и патерицата им Атака. Тъй, че размърдай останалите си активни гънки на мозъка и мисли преди да слагаш етикети наляво и надясно.

Второ, заяждаш се много дребнаво! Общоприет факт е, че след ВОСР Русия престава да съществува като самостоятелна държава. Дали през 17-та или 18-та, 20-та - все едно. Пак казвам, като нямаш аргументи ставаш дребнав. :fubar: И като ще се заяждаме: Канада кога става държава: 1867-ма с 4 провинции или по-късно???

Третото няма да го коментирам, т.к. си беше въпрос за лична употреба.
Pointzero

Мнение от Pointzero »

Гайка, извинявай за въпроса, но днес един (в друг форум), който наляво и надясно раздаваше компетентни мнения за събитията през '97-ма в БГ, се оказа, че е обикновен пикльо 86-ти набор (т.е. бил е на 11 по време на посочените събития)...
Та, преди да продължа да се занимавам да ти отговарям от тук нататък, бих искал да те попитам: ти виждал ли си на живо бай Тошо? (не искам да те питам директно на колко си години, защото не знам дали не си представител на нежния пол, макар, че мисля, че не си).
Аватар
OILERS

Мнение от OILERS »

Pointzero написа:
MrGeek написа:
Сериозно питам!
Гайка,
Първо, кои са ми коалиционните партньори? (не знаех, че имам такива). Това, че не харесвам герберастите като теб (не се отнася за всички членове на ГЕРБ - там има и много заблудени души, някои от които напоследък напуснаха след "кървави писма") не означава, че симпатизирам на сегашното статукво: БСП-ДПС и патерицата им Атака. Тъй, че размърдай останалите си активни гънки на мозъка и мисли преди да слагаш етикети наляво и надясно.
Второ, заяждаш се много дребнаво! Общоприет факт е, че след ВОСР Русия престава да съществува като самостоятелна държава. Дали през 17-та или 18-та, 20-та - все едно. Пак казвам, като нямаш аргументи ставаш дребнав. :fubar: И като ще се заяждаме: Канада кога става държава: 1867-ма с 4 провинции или по-късно???

Третото няма да го коментирам, т.к. си беше въпрос за лична употреба.

— Не човек, а желязо —

просъскал агентът фашист.

Тихо мъртвия казал:

— Не, комунист!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Русия си е съществувала и обективно и юридически, като водеща част от СССР. Поради огромният контраст между Русия и останалите републики, плюс невъзможността да наречеш гражданите СССР-ци, по света те завинаги си станаха руснаци + малцинства.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Аве тука май нещо спора е отишъл много в детайлите.
ето от извора:
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0% ... 0%BA%D0%B0"
Русия естествено си е съществувала, макар и не като самостоятелна държава.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Pointzero

Мнение от Pointzero »

ablood написа:Русия си е съществувала и обективно и юридически, като водеща част от СССР. Поради огромният контраст между Русия и останалите републики, плюс невъзможността да наречеш гражданите СССР-ци, по света те завинаги си станаха руснаци + малцинства.
И в официалните междудържавни документи са изписвали Русия, а не СССР?
Pointzero

Мнение от Pointzero »

optics написа:Русия естествено си е съществувала, макар и не като самостоятелна държава.
Е аз какво казвам?
Република в състава на СССР.
Айде няма да се занимавам повече, и без това не е съвсем по темата.
Публикувай отговор