Успешно интервю - 3 май - Пиер Ривар - "Асен Златаров&q

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
yordan

Успешно интервю - 3 май - Пиер Ривар - "Асен Златаров&q

Мнение от yordan »

Здравейте!

Няколко думи за нашето интервю при мосю Ривар на 3 май (Асен Златаров 11), но първо за нас самите:

Аз - основен кандидат, Американски у-т в Б-я, магистратура в УНСС, рекламовед в голяма американска рекламна агенция, френски 7/8 (8-мо ниво във Френския институт), английски 11/11

жена ми - Софийски у-т "Бълг. филология", втора специалност "Новогръцка филология", секретарка в голяма международна фирма за внос на марков алкохол, френски 4/5 (частни уроци от юли 2003), английски 7/8

Мосю Ривар, да използвам наложилите се термини, е благонастроен, благонадежден, благоразполагащ, със сравнително разбираем френски, леко приглушен от големия му моржовски мустак и стриктно придържащ се към формулярите от вторите документи, където си отбелязва с "чавка" верността на данните ни, съгласувано с показването на межд.паспорти, дипломите, трудовите книжки от нас. Тривиалните въпроси (образование, трудов стаж) си ги задава, но ги доразвива според отговорите ни ("Върху кой проект - рекламна кампания - работите в момента?" - Как, по дяволите, е матрак на френски?! - питам бързо мадам преводачката - тя се затруднява, Ривар махва с ръка, като научава, че е нещо, свързано с леглото, и въпросът е безкръвно отминат. Все пак обаче аз искам да се поправя и бързо се намесвам, гордо показвайки няколкото списания, в които е публикувана моята реклама с думите "Но ето това тук е последният ми завършен проект!" Ривар е заинтригуван, усмихнат, и продължава нататък).

Следва ужас номер 1 - "Знаете ли някои рекламни агенции в Монреал?" - мислено се проклинам задето не направих по-солиден рисърч, и изломотвам нещо от типа на "гледал съм в Интернет, но не запомних имената им", и бързам да подам дебелото тесте с обяви за работа от агенции за набиране на персонал в Квебек според специалността ми. Той се втренчва, забива поглед продължително, после - ужас номер 2 - "Тук, в тази обява, позицията е в Сагенье - знаете ли къде се намира този град и колко е голям?". "Не, не знам къде е точно. но със сигурност е по-малък от Монреал" изтърсвам аз. Той: "Да, точно така, това е един много малък град, на север от Монреал" - отново безкръвна победа.

Пренася се на жена ми - същите въпроси (образование, стаж), тя отговаря сравнително добре, с леки прекъсвания и грешки, но със спокойна и уверена осанка. После към мен – ужас номер 3 – “вие имате икономическо образование – познавате ли индустрията в Квебек, икономиката?” Мислено се проклинам задето не направих по-солиден рисърч – отново – и я карам на обща култура: “хидроенергетика, фармацевтика, дървообработване, информационни технологии, софтуеър.” Ривар не е щастлив, но и това минава. Следващ въпрос: “Мосю, вие сте се занимавали най-вече с английски език – защо тогава искате в Квебек?” Аз: “имаме приятел там, по-слаба конкуренция от Торонто, по-европейски дух” и прочее предварително подготвени отговори.

После към двамата: “Защо искате да имигрирате в Канада?” Жена ми, като дама (и за да мога аз после да оправям положението), е първа: “по-спокоен живот, по-висок стандарт, по-добро медицинско обслужване” Той: “какво имате предвид под по-добро облужване?” Жена ми се затруднява и аз се намесвам и закрепям положението. Но той: “аз съм тук от 2 седмици и не виждам да е много напрегнато тук, в София.” Аз: “Зависи къде живеете и какво точно правите” Той: (съгласява се и минава на следващия въпрос към жена ми) “какво прави приятеля ви в Монреал?” Оправяме се безкръвно и с това, и следва: “Има ли промяна в банковата ви сметка?” “Да” и показвам референциите. “Каква сума ще носите с вас в Монреал?” Аз: “Ако сме приети, ще носим...”, той ме прекъсва, ухилен: “Е, вие сте приети!!” и аз, цъфтящ от удоволствие: “Merci beaucoup, monsieur, merci!!”

....пожелавам всекиму такъв финал!

P.S.
Накракто:
Ако сте при Ривар (а той май ще е до средата или края на месец май), направете си един хубав рисърч за Квебек – география, икономика – и защо искате да ходите там. Поставете се на негово място и си задавайте въпроси към работата си и образованието, и как те ще се впишат отатък океана, и сте 80% готови. Както се досетихте, въпросите са специфични според кандидатите, и затова ми е трудно да ви насоча към нещо универсално, но основното е: 1. сверка на официалните документи (това го прави всъщност преводачката); 2. работа, образование; 3. Квебек и прочие; 4. как ще си търсите работа там и какво смятате да работите; 5. приятели (ако имате такива); 6. пари

Със сигурност съм изпуснал нещо, но то е най-вероятно маловажно. Да добавя,че (според думите на жена ми) говорих гладко и бързо, сравнително правилно, с добър акцент. Думица не обелих на английски, защото Ривар не питаше. В крайна сметка, въпреки констатацията,че френският ми е много добре, и за мое огорчение и яд, той ни обяви във формулярите NF (non francophone). Но хайде, от нас да мине – нали минахме!!

Успех на всички!
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Честито yordan :D
Много се радвам, че тия дни все положителни резултати чета от интервютата. Това ме успокоява до определена степен, защото на нашето семейство също ни предстои интервю след няколко дни. Информацията която давате за протичането на интервютата е доста изчерпателна. Подготвяте ни за някои подводни камъни, които може да се появят по трасето. Да се надяваме, че и нашето интервю ще завърши с положителен край :?
Късмет :wink:
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Re: Успешно интервю - 3 май - Пиер Ривар - "Асен Златар

Мнение от yaiuat »

yordan написа:Здравейте!
и бързам да подам дебелото тесте с обяви за работа от агенции за набиране на персонал в Квебек според специалността ми. Той се втренчва, забива поглед продължително, после - ужас номер 2 -
Успех на всички!
Честито и успех по нататък с процедурата :beer: :D :beer:

Би ли ми изпратил адресите на тези агенции за набиране на персонал в Квебек
plama
Обратна връзка:

Мнение от plama »

По принцип нямат причини да спират хората, за тях е супер , че някой ще налее поне 10 000долара в икономиката им, така , че не се притеснявайте толкова. То ако им е наредено да ни режат, никой няма да мине
Аватар
Bydi
Обратна връзка:

Мнение от Bydi »

Честито и от нас!Късмет и занапред!
Аватар
Boko
Има 1 предупр. за БАН
Обратна връзка:

i az da kaja ne6to na vsi4ki nepoznati priateli

Мнение от Boko »

U4ete za 6 za da vi pi6at 3 na interviuto i 6te imate uspeh!!!! :lol:
yordan

Agences de recruitement au Québec...

Мнение от yordan »

...ou offres d'emploi:

jobboom.ca
monster.ca
http://francais.workopolis.com/index.html

Регистрираш се, правиш си профил според образование (jobboom.ca) или просто пишеш ключови думи и ти излизат десетки линкове. Избираш си тези, които ти трябват, и ги разпечатваш директно. После носиш тестето и го стоварваш пред господина когато му дойде времето.

Успех!
Заключено