Canada's best city? Calgary
Canada's best city? Calgary
Canadians looking for the best place to live, work and raise a family should set their sights on Alberta, where high income and low unemployment helped a number of cities come out on top of an annual ranking of communities across the country.
Calgary was ranked the top city to live in in Canada, taking MoneySense Magazine’s number one spot on three of its rankings: best overall city, best large city and best place to raise children
Read more: http://www.ctvnews.ca/canada/canada-s-b ... z2O9JlPk00"
http://www.moneysense.ca/2013/03/20/can ... live-2013/"
Таблицата:
http://www.moneysense.ca/best-places-2013/"
Calgary was ranked the top city to live in in Canada, taking MoneySense Magazine’s number one spot on three of its rankings: best overall city, best large city and best place to raise children
Read more: http://www.ctvnews.ca/canada/canada-s-b ... z2O9JlPk00"
http://www.moneysense.ca/2013/03/20/can ... live-2013/"
Таблицата:
http://www.moneysense.ca/best-places-2013/"
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Re: Canada's best city? Calgary

Ниско ниво на безработицата и сравнително по-високи заплати не е достатъчно да си "Бест сити". Някой разглежда нещата много едностранчиво. И неслучайно...
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"
powered by Optics

powered by Optics
E, неслучайно са написали, че става въпрос за канадци, като място да живеят, работят и отгледат деца. Та това може да се разглежда и като едностранчиво, зависи от гледната точка.tonich написа:![]()
Ниско ниво на безработицата и сравнително по-високи заплати не е достатъчно да си "Бест сити". Някой разглежда нещата много едностранчиво. И неслучайно...

Калгари е на трето нясто в класацията за нови емигранти.
http://www.moneysense.ca/2013/03/20/bes ... 0_calgary/"
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Номер 2 и 4 са предградия на Едмънтън. Както и номер 1, всъщност 

Да се стягаме за нова емиграция казвате
Ама много студено при вас бе

Ама много студено при вас бе

- MrGeek
- Путлер Капут
Тази класация леко ме хвърли в тъча. Сега, за Калгари нямам нищо против, може да е номер едно, поне има някаква логика за него да е така. Обаче да сложат на седма позиция островното село Saanich, в което буквално НЯМА НИЩО, ако и да е на две крачки от Виктория, просто някак си води едни големи съмнения на талази. Гледам и доста села от други провинции са набутали, ама тях не ги знам, може и да са върха на сладоледа. Във всеки случай аз по никакъв начин не мога да свържа Saanich с "ниско ниво на безработицата и сравнително по-високи заплати", да не говорим пък за best overall city (може би са имали предвид best overall "lonely island" city, ама казва ли ти някой). Тези показатели приложени към въпросното село са някаква плоска шега или тотална издънка. 

Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Хаха ... От номер 1 ви дели номер 8, a преди това и PonokaMarto написа:Номер 2 и 4 са предградия на Едмънтън. Както и номер 1, всъщност

Честно казано и мен в някои отношения, защото Lacombe е 10 000 човека, а изобщо липсва Cochrаnе, койтo e 20 000 и си е доста по-добро градче на 20 км от КалгариMrGeek написа:Тази класация леко ме хвърли в тъча.

Tрябваше да проверя в Интернет, за да разбера, че Wood Buffalo e ... Форт Мак, ама с цялата пустош около него.

Тези класации показват изборите както на канадците ,така и на нови имигранти да се заселват и избират по-непопуляни или масови населени места поради наличието на добри заплати, спокоен и тих живот и не-пренаселен регион.
Калгари води и нашата класация ,както и БК.
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
Пожелавам ви скоро да започнете да пишете от тамtanyatais написа: Калгари води и нашата класация ,както и БК.

Благодаря ти ,даноfighter написа:Пожелавам ви скоро да започнете да пишете от тамtanyatais написа: Калгари води и нашата класация ,както и БК.

"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
Така е, изборът е основно заради кинтите... Приказките за спокоен живот в незаселени райони са за доукрасяване... Хората отиват, изкарват някой лев и беж да ги няма... За трайно заселване просто забрави... Разбирам романтичната нотка на нов мераклия но реалностите са други.... Все още имаш време да си помислиш добре къде точно в Канада да се заселишtanyatais написа:Тези класации показват изборите както на канадците ,така и на нови имигранти да се заселват и избират по-непопуляни или масови населени места поради наличието на добри заплати, спокоен и тих живот и не-пренаселен регион.

"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
- Californian
tanyatais написа:Тези класации показват изборите както на канадците ,така и на нови имигранти да се заселват и избират по-непопуляни или масови населени места поради наличието на добри заплати, спокоен и тих живот и не-пренаселен регион.
Това са си наистина села, не ви знам от къде идвате. Но тук не е като при вас.
Аз лично съм 6то поколение Софиянец и от малък винаги съм искал да имам село и да живея там.
И тук съм си на село, но в 2-3 милионнен град, а както е тръгнала след 10-15 години Остин-Сан Антонио е точно като разстояние и ерия като (Сан Франциско-Сан Хосе) такова е усещането но както и да пойна ми беше това е 5-10милионна ерия и пак ми се струва село по тукашните стандарти.
А да се набуташ в някое 50хил градче далече от всичко. Прави са хората отгоре най-вече Били Гейтс...
В Това нещо я има едно кино я не....ако ти се самоубива сигурно е добър вариант.....
Аз, че обичам селото и на село си живея... на такова място сигурно не бих могъл да живея. Пък камо ли някой Българин обичащ големите градове защото е живял в провинцията в България...а повечето ми наблюдения от колегите навремето идващи в София, е че обичат да живеят в големите градове а не на село.
Едит - По темата аз сигурно бих гласувал за Монреал като най-добър град за живеене, защото е интернационален, европейски, европейски хора(Торонто сори тук губиш), казват студено, но пък слънчево. Много социален живот и култура, музей, театри и най-важното споменах ли, че е евтин от това което ми казаха в този форум.
Само не знам как стоят нещата с дали има много работа за хората и как е с безработицата.
Всъщност до сега 5 минути проучвах Алберта - ми не ме кефи, защо е такава цифромания бе хора, доларчетата за нищо ги нямат, ок взимат големи заплати, големи-големи колко да са големи надали средностатистическата заплата е 100-150к долара... пък цени на барачки за по 300-400-500к и грозни барачки при това...
Някак си....в 30милионен Тексас с тези цени отдолу по-ми харесва. При това това е една от най-хубавите части на града до централата на Валеро, USAA и куп университети.
http://www.zillow.com/homedetails/404-M ... 3613_zpid/
Ми то не става въпрос за гласуване, а за показатели и именно по тези показатели Монреал е класиран на 134-то място.Californian написа: Едит - По темата аз сигурно бих гласувал за Монреал като най-добър град за живеене, защото е интернационален, европейски, европейски хора(Торонто сори тук губиш), казват студено, но пък слънчево. Много социален живот и култура, музей, театри и най-важното споменах ли, че е евтин от това което ми казаха в този форум.
Само не знам как стоят нещата с дали има много работа за хората и как е с безработицата.
В таблицата е даден и процента на безработица >9%,(в челото в Канада) както и средни доходи на домакинство (два пъти по-ниски от Калгари), средни цени на жилища, откъдето се вижда, че жилище там средно е два пъти по-скъпо съобразно нивото на доходи. Съчетано с доста по-висока престъпност не е за учудване, че е класиран там.
Като гледам освен франкофонията и социалистическата политика финансирана от другите части на на Канада не виждам какво друго да привлича хора там.

- roumensp
Знаем, че при вас не е като в Лондон, не е нужно да го споменаваш.Californian написа:.... не ви знам от къде идвате. Но тук не е като при вас.tanyatais написа:Тези класации показват изборите както на канадците ,така и на нови имигранти да се заселват и избират по-непопуляни или масови населени места поради наличието на добри заплати, спокоен и тих живот и не-пренаселен регион.